Så täcker man en finne

Lyckades täcka världens största finne på hakan riktigt riktigt bra. Jag blev själv lite förvånad av resultatet:) Jag vaknade med denna finne i fredags och på lördagen var en fruktansvärd. Jag hade dessutom klämt den innan jag började sminka över den. Om någon är intresserad hur man ska gå till väga för att dölja en finne till 98% kommer beskrivningen här:

Produkterna

Fr. vänster - Clinique dramatically different moisturizing gel (ca 219 kr, 50 ml)
Make up stores "cover all mix" (ca 255 kr)
True match minerals, Loréal (ca 165 kr)
Maybelline dream matte mousse i en lite ljusare nyans än den egna hudtonen (ca 119 kr)

Steg för steg:
1. Smörj inn området med ansiktskrämen. Om det är väldigt torrt kommer allt smink att fastna i den torra huden och finnen syns nästan mer.
2. Dutta på lite grön concealer. Det behöver inte vara make up stores concealer men det kan vara en fördel om den är lite hårdare. Ett vanligt grönt stift (från typ isadora) blir lätt fuktigt på huden vilket resulterar i täckningen bara håller i någon timme. Var noga med att tona ut concealern, annars kommer det gröna mest troligt lysa igenom:)
3. Pudra på lite mineralfoundation.
4. Täckt det sista med dream matte mousse.
5. Pudra över med mineralpudret igen så att det övriga sminket "slås fast" och håller hela dagen.

Resultat

 Ni ser kanske lite av den till vänster på hakan men tänk då även på att kameran gärna fångar upp konstigheter i huden och gör dem synligare på kort än i verklighet.
 
Vill även passa på att påpeka att denna täckning bara fungerar på hakan och pannan. Har provat på sidan av kinden och det blev bara "kakigt"

Good luck:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0