Sol och värme

Denna lediga helg bjuder på ett härligt sommarväder. Har hunnit gå och promenad och legat på stranden en liten stund. Just nu är jag och Henke hemma och hämtar rena kläder. Sedan ska vi ut på Storheden ett tag innan hans bror med familj kommer till stugan och grillar:)

Imorgon ska vi med pappa till Ikea:)

Trevlig helg!

Grattis brorsan!

Grattis Robert på födelsedagen. Presenten är köpt och imorgon blir det Stekhuset med mormor och morfar:)

Stugvakt

Henkes föräldrar har varit borta hela denna vecka så vi är stugvakt. Är just nu hemma för att hämta kläder, samt ge katten mat. Mysigt att sova i stuga. Duschar t.o.m. utomhus. Igår var tv-serien Höök där och spelade in en scen. De tog fast en brottsling i stugan. Som tur var jobbade jag men Henke sa att det var intressant. 

Ska göra detta inlägg kort och skynda mig iväg för Henke messar just att han har gjort varm choklad och smörgåsar:)

2 år.... teoretiskt:)

Förra fredagen (18 Juli) firade jag och Henke två år. I praktiken hade vi då varit ihop i två år och tre månader men nu var det alltså dags för den "teoretiska tvåårsdagen". Vi hade sedan länge planerat in att vi skulle hitta på något denna helg, så jag hade tagit ledigt från jobbet. Vi åkte på bilsemester och första stopp blev Umeå där vi bodde på stadens finaste hotell:) Pappa hade dessutom varit så gullig och lånat ut Audin. I Umeå gick vi på stan en sväng innan vi gick ut och åt.
Tillbaka på hotellet hade vi köpt kakor och vindruvor:)

Dagen efter gick vi på stan en sväng innan vi bestämde oss för att åka till Lycksele. Stort misstag! Om ni någonsin funderar på att skaffa barn, så kan ni åka till Lappland Hotell och boka rum nr 127 (utanför lekrummet). Alla familjer hade typ 4-5 ungar var. Usch, jag sa det till Henke. Om vi, trots detta, vill ha barn så ska det vara max två st... med koppel.
 
På söndagen åkte vi direkt efter frukosten. Stannade i Byske en stund och åt lunch. Senare på kvällen åt vi middag hos Henkes föräldrar innan vi avslutade resan i Prästholm.

Lycksele var alltså inget vidare men våran årsdag var jättebra. Jag fick en klocka av Henke och jag gav honom 2 halsband (ett till mig och ett till honom). Lägger upp bilder någon annan dag men min mobilkabel är borta så jag får inte över dem till datorn:)

Storstädning

Obs! Skrivet förra måndagen:)

När  jag rensade i lägenheten i våras, fick jag idén att göra en liknande storstädning hemma hos pappa. Alla som har varit i Johans rum/förråd1/förråd2/förråd3, har nog märkt att det inte har varit så... organiserat. Det har egentligen inte varit så stökigt (förrutom i Johans rum) men det har varit mkt s.k.i.t på hyllorna. Med blodad tand satte vi igång på måndag morgon. 

Dum som jag var tog jag ingen förebild men här kommer iaf efterbilderna.

Vi har lite planer på förändringar i huset. Pappa har t.ex. idén att slå upp väggen mellan Robert och Johans rum till en enda stort rum. Sedan behövs lite nya tapeter på ett fåtal ställen. Mitt röda rum är jag t.ex. fruktansvärt less på. Vi satt och planerade in ett datum för Ikea men vi kom inte fram till ngt fast datum. Som enda tjej (läs kvinna) i huset har jag äntligen fått rollen som inredare. Både mamma och Eva tycker jag har ganska fin smak då det kommer till inredning men... tillsammans är det inge vidare. Den värsta kombinationen hittar man i vardagsrummet. Det är mönster i mattan, på stolsdynorna och gardinerna. Det är inge vidare. Bara genom att ändra dessa små detaljer så skulle det se mkt bättre ut.
Jag ser fram emot detta och denna gång ska jag inte glömma förebilderna:)

"Partyschema"

Jag har fått mitt schema för fyra helger framåt och det är betydligt mer partyvänligare än det förra:) Så kompisar, så här ser mina helger ut;)

Fredag-Söndag (18/7-20/7) Ledig (Jag ska dock bort denna helg)

Fredag (25/708.00-17.00
Lördag och Söndag (26/7-27/7) Ledig

Fredag 1/8 (Luleåkalaset) 07.00-17.00
Lördag 2/8 (Luleåkalaset) 12.00-21.00
Söndag (3/8) 16.00-21.00

Fredag (8/8) 14.00-21.00
Lördag (9/8) Ledig
söndag (10/812.00-16.00 

Under Luleåkalashelgen kan jag speeda på så att jag är hemma vid 20.00:)

Björnkampen

Förlåt, det var längesen jag uppdaterade bloggen. Jag ska skärpa mig, jag lovar:) Orsaken är att jag nästan aldrig nu för tiden sitter vid datorn eller tv:n. Jag jobbar eller är ute i farten.

I torsdags (10/7) ville pappa ha med oss på travet i Boden. Jag fick vara chaufför. Det var den årliga travtävlingen Björnkampen som gick av stapeln. Det är en tävling mellan kuskarna. De får poäng efter sina placeringar o.s.v. Min tippning gick sådär, jag fick tre av sex rätt men det var svåra lopp. fem rätt gav ca 17 000 kr så då kanske ni förstår:)

Innan vi åkte till Prästholm var jag på stan en sväng. Henke skulle träna så jag passade på att gå på H&M. Väl där kände jag för att prova lite saker som såg roliga ut. Inne i provhytten såg dock allt bra ut så det slutade med att jag handlade kläder för nästan 1000 kr(!) Jag funderar dock på att lämna tillbaka en tröja. Som en del kanske känner till så hatar jag lila. Jag passar dock i en viss mörklila färg så jag köpte ändå en lila tröja. Trots att denna lila är ganska okej (i mina ögon), är jag osäker på hur jag ska göra. Jag har ju typ 5 dgr på mig att bestämma mig:)

Ny yogamatta

Jag fick en yogamatta av älsklingen idag:)


RSS 2.0