Onsdag förmiddag

Fick redovisa först på religionen idag (Efter döden-himmel eller helvete). Det gick ganska bra:) Gick som smort fram tills sista biten men lyckades ändå få till det. Kändes bra med tanke på att jag fick improvisera med endast några få nyckelord. Fick dock en rejäl hög med papper som vi ska läsa till nästa gång. Eller en del ska vi iaf läsa till nästa gång.
image22
Allt handlar om olika naturreligioner.

Kom igår på vad jag skulle skriva om i Historian och pratade med läraren idag. Först trodde jag bara att man skulle få skriva om något i den svenska historian men det kändes så tråkigt att skriva om en kung eller en annan viktig person då jag redan hade gjort det så jag visste inte vad jag skulle välja. Det 30-åriga kriget eller Karl XIV Johan innan han blev kung (på den tiden då han fortfarande hette Jean Baptiste Bernadotte) var mina alternativ. Då jag sedan träffade läraren sa hon att man fick skriva om vad som helst. Det kändes lättare men visade sig vara mycket svårare. Det fanns ju så mycket att välja mellan.

Var först sugen på upplysningstiden men det hade inte känts så roligt då jag redan vet så mycket om den. Jag vill lära mig något nytt. Imperialismen tycker jag också är intressant men jag visste inte vad jag skulle ha för frågeställning. Osmanska riket, Gulfkriget och Cubas historia kom upp i skallen men inget verkade tillräckligt roligt.

Igår då, som sagt, kom jag på vad jag ville skriva om. Upptäcktsresorna! Varför gav de sig ut på dessa resor och vad blev resultatet, hur påverkades omvärlden? Sedan ville jag även skriva några rader om en upptäcktsresande och valde då min favorit, Magellan. Han var den förste att resa jorden runt, förvisso inte i en och samma resa men han gjorde det i alla fall:) Han hade chansen att göra en riktig jorden runt resa men mördades i närheten av Filippinerna så hans skepp fick fortsätta utan honom. Ska börja skriva nästa vecka:)

Lyssnade på Rix FM då jag åkte från skolan. Brukar inte lyssna på dem i vanliga fall, eftersom de på senaste tiden har börjat gå mig på nerverna. Hur som helst så har de just nu en tävling där man kan vinna ett bröllop i Las vegas. Två tjejer tävlade mot varandra och en av dem måste ju ha noll koll. Det var många kändisfrågor och visst, jag läser kanske lite för mycket om kändisar så jag kräver inte att någon annan ska kunna svara på frågor som "vem är Ashton Kutcher gift med och vem har tre barn med Bruce Willis". Men kan man inte vem Angelina Jolie är tillsammans med så kan man ju inte ha läst en nyhetstidning på 3 år. Seriöst, det räknas ju nästan som allmänbildning. Hon svarade dessutom Brad Pitt på frågan vem Ashton Kutcher var ihop med så hon måste ju veta vem han är. Har hon aldrig läst texttv, en löpsedel eller nöjesnyheterna i kvällstidningarna? Har hon aldrig läst en tjejtidning eller varit inne på kvällstidningarnas hemsidor? Undrar om hon har lika dålig koll på vad som händer i resten av världen?

Veckan i bilder

Tänkte dra veckan lite kort då jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen...

I torsdags fick jag allt gjort på min lilla lista. Tyvärr så är det inte ofta det händer, drar oftast på mig för många saker. Men som sagt, fysiken gjordes på ett kick, tog inte lång tid. Jag har dock en hög med labbrapporter att skriva men det får jag fixa en annan dag.
 Lablådan anlände i onsdags.

Sedan gick jag ungefär en mil och gick en sväng förbi gymet. På vägen dit (gick en omväg) såg jag något som rörde sig i en liten damm (?) och tänkte "ooosch, är det en bisam?" Varelsen var typ en halv meter i från mig. Då tittade den plötsligt upp och då såg jag att det var en gräsand som hade stått med rumpan i vädret och näbben nere i vattnet. Det var t.o.m. två stycken och jag hann på ett kort på dem innan de simmade iväg.

 Gräsänder i solen

Hann t.o.m. deklarera innan jag hämtade Henke på kallax som hade shoppat taxfree på Arlanda. Fick en massa hudvårdsprodukter från Clinique som jag ville ha. Det är den bästa hudvårdsserien i världen. Jag har tidigare provat en hudvårdsserie för 1200 kr och denna som kostar ca 600 kr är ta mig tusan bättre. Rekommenderar!!! Så otroligt dryg dessutom. Ansiktskrämen (en liiiiten tup på 50 ml) har hållit i 6 månader och är inte slut riktigt än. Ansiktstvätten och ansiktsvattnet är också superbra

Fredagen gick undan. Var först på skolan innan jag och Henke gick på stan en sväng. Sedan skulle jag med Madde till boden på fest. Alexander hade fyllt år och fick detta gigantiska cocktailglas.
 Cocktailglaset (större än vad det ser ut)
Jenny och Linda var även där fast i nyktert tillstånd:) Lite senare åkte vi till Luleå och gick på Cleo. Hade en svinbra fylla och hade riktigt roligt. En av de bättre utekvällarna i år. Musiken var som vanligt kass men vad ska man göra? Raggade riktigt rejält på Henke och hann förbi korvgubben innan vi tog en taxi hem. Det gick så vilt till i sängen sedan att jag råkade skalla Henke så att han började blöda näsblod(!). Det hann dessutom komma på min kind innan han verkligen förstod att det hade börjat blöda (han trodde att näsan bara hade fått sig en smäll). 

Lördagen började tidigt för min del. Klockan var 04.10 då jag tittade på den innan jag lade mig och 07.12 då jag vaknade. Jag kunde inte somna om så det blev en kopp varm choklad i sängen strax före 8. Åkte sedan iväg till stan för att fika med Henkes föräldrar på divA. Kladdkaka där som vanligt:) Sedan skulle Henke iväg på en kompis födelsedagsfest och jag skulle göra bort lite läxor.... hade jag planerat. Mina 3 timmars sömn hade börjat känna av sig så jag somnade på soffan strax innan 22. Jag hann dock se "Sverige pussas och kramas" innan jag somnade och då sa Johan Glans bland annat att han aldrig skulle tycka att en tjej var dålig i sängen, så länge hon inte skallade honom eller bröt något ben. Jag tänkte på nattens incident och brast i skratt:) Vaknade 00.30 och hann läsa lite i en bok innan jag hämtade Henke.

Just ja, jag höll på att glömma. Henke bjöd på pizza eftersom han skulle äta hos sin kompis. Jag åkte till pizzerian och beställde en Calzone. Då jag sedan kom hem upptäckte jag att pizzakillen hade gjort ett hjärta på min pizza:)



Söndagen började med en fika på stan med kussen. Henke fick också följa med på Sub där vi satt i ca 2,5-3 timmar. Riktigt roligt:) Nu ikväll har jag och Henke varit på Waldorf och sett sanningens ögonblick. Tyckte nästan att förra veckans avsnitt var roligare. Kvällens tävlande råkade ju egentligen inte ut för några större pinsamheter.

Den mystiska majblomman

Förra veckan dök denna upp i min bil på passagerardörren.
image17

En majblomma... från vem? Min första tanke var förstås Henke men varför skulle han köpa en majblomma och sedan stoppa fast den på bildörren utan att säga något? Jag frågade honom och det var inte han. Aaa, det var förstås Amelia då vi var och fikade förra helgen, var min andra tanke. Men idag då jag frågade henne så var det inte hon. Fick tänka till lite innan jag ringde till min bror, Robert, som jag hade skjutsat till bussen tidigare i veckan. Det visade sig att det var min bror som hade smyckat min bil och tur var väl det. Om det inte hade varit han så hade det varit någon som besökt min bil utan att jag vetat om det.

Slut på mysteriet:)

Granne med Iggy Pop?

Jag har ju lite konstiga grannar och här om dagen tror jag att jag mötte den konstigaste. Förhoppningsvis var han bara på besök hos någon i huset (har aldrig sett honom förr). Saken var den att denna man i ca 40 års ålder hade axellångt hår och en jacka som var halvstäng utan någonting på överkroppen(!!!). Där gick han förbi mig i trappen och jag kunde ju inte låta bli att kolla på honom. Undrar hur min blick såg ut. Min första tanke var "men hjälp... är det inte Iggy Pop?".

 Iggy Pop eller min "granne"? (till höger förstås)

Åter till min galna granne som under vintern har underhållt sig med att terrorisera min nyinflyttade granne med strumpan på dörren. Nu har han skaffat en hund som skäller hela tiden. För ett litet tag sedan höll hunden på i flera flera minuter. Han tystnade dock för ett tag sedan. Skäller han på natten så blir det då störningsjouren. Grrrr. 

Nakenrapport

Tänkte passa på att skriva om två flugor i en smäll, samtidigt som jag får mig en smaskig rubrik:) Råkade visa mig naken igår. Hade precis duschat och stod och läste en sak vid datorn då jag vänder mig om och ser någon på gatan som hastigt tar bort blicken från kontorsfönstret. Inte så smart kanske att stå naken då det är mörkt ute. 

Nu till delen som handlar om rapporter. Det är förstås skolan det handlar om. Kom ihåg på morgon att vi skulle lämna in en labrapport på kemin. Skrev typ 70% av den på morgon men hann ändå inte klart till lektionen. Mailade in den till läraren nu ikväll. Det gäller att inte halka efter. Gick på stan en sväng efter lektionen för att bl. a. sätta in pengar på banken. Hittade inget på stan, inte för att jag egentligen sökte efter något. Köpte ett par strumpbyxor innan jag cyklade hem. Cyklar typ överallt nu. Det går t.o.m. snabbare att cykla än att ta bilen:) Sen så är det ganska roligt att cykla på min cykel efter att Henkes pappa "pimpade" den förra sommaren. 

Imorgon gäller följande:
- Fysiklabbar (5 st) - Fick min laborationslåda idag.
- Städa lite snabbt (det är inte allt för stökigt här hemma)
- Träna på morgonen (eller mitt på dagen, är lite seg på morgonen)

Det var ju inte allt för många saker, ska försöka koncentrera mig vid labbarna så att det går snabbt. 

Klirr i kassan och beach 2008

Var ute på långpromenad på förmiddagen då mobilen ringde. Det var chefen från förra sommaren som ringde och ville ha mig tillbaka. Eller inte riktigt chefen från förra sommaren med chefen på samma ställe som jag jobbade på. De har nämligen fått en ny enhetschef. Det är nog kvinnorna på hemtjänsten som har velat ha dit mig:) Hur som helst så har jag sommarjobbet fixat och det blir hemtjänsten mitt i stan som förra året. Hade egentligen velat vara på sunderbyn först men då jag vägde för- och nackdelarna idag så var det inte längre så lockande så jag tackade ja till hemtjänsten utan att tveka. Den enda fördelen med sjukhuset är att man aldrig är helt ensam, fast det kan förvisso vara en nackdel eftersom att det är svårt att "ta för sig". Det är jag nämligen inte så bra på då jag är lite blyg av mig. I hemtjänsten måste man som prata:) Sen har jag aldrig tyckt om personalen på sjukhuset. Tycker att de saknar empati och det är så många nya praktikanter och vikarier varje dag att jag aldrig håller reda på någon. I hemtjänsten stortrivdes jag:) Då var sommarens ekonomi fixad.

Började förra veckan ändra lite matvanor för att få bort det lilla extra hullet som man brukar samla på sig över vintern. Inte för att jag har viktkomplex eller något sådant men jag ville börja i tid för att vara i superform, om man säger så:). Höll på att tappa hakan då jag igår, en vecka senare, hade gått ner 2 kg. Visst, det mesta är väl vatten men ändå. Det enda som jag egentligen har ändrat på är mina frukostvanor. Vill även tillägga att jag under denna vecka har ätit saker som skrovmål, kladdkaka, daim, vaniljvisp och bullar, så jag har inte behövt avstå från godsakerna;)

"2 years" bejbi:)

Jag och Henke firar "2 år" idag. Eller man kan säga två år, eftersom vi har hållit ihop i två år. Rätta dagen (då jag bestämde mig för att nu ska vi vara flick- och pojkvän) är först i juli. Vi firar helt enkelt två årsdagar. Är lite kinkig då det gäller att vara ihop så jag blir inte bara ihop med någon utan vidare. Det hände i typ sjuan-åttan så aldrig mer säger jag. Ändå kändes det som att jag redan kände Henke då vi träffades för att vi hade pratat sååå mycket innan. Men jag var envis. Tänk om jag hade blivit ihop med honom direkt och att det sen, en vecka senare, hade visat sig att han var en skit. Men så var det inte och jag blev superkär i honom ganska snabbt. Hade inte behövt vänta i 3 månader om man säger så:) Kärleken tog vid ganska snabbt och på en vecka hade jag sovit hos honom tre nätter. Bra start på ett förhållande.... utan slut (förhoppningsvis). Med tanke på hur underbar du är, Henke, så kommer jag att stanna för alltid:)

image13

Tyvärr så fick våran "pre 2-årsdag" en lite tråkig början. Henke har åkt till Oslo för att jobba igen. Jag fick skjutsa in honom till flygplatsen kl 5 på morgon. Han kommer förvisso hem på torsdag men det är ändå fruktansvärt jobbigt då han är borta. Ska även denna gång begrava mig i skolarbete. Ett till inlägg kommer kanske ikväll.

Film halva helgen

Ännu en helg har nått sitt slut. Igår såg jag och Henke filmen The bank job. Jag tror att den hette så. Brukar inte vara på hugget direkt då det gäller sådana filmer, då de ofta är överdrivet invecklade. Den här tyckte jag däremot var ganska bra. Den stannade som inte av och blev tråkig. Inte superbra men bra:)

Vi såg även 27 dresses i fredags. Eller vi såg snarare klart den, hade börjat se den i tisdags (eller om det var i onsdags). Hade så höga förväntningar på den att jag blev besviken. Den hade sina bra stunder men samtidigt så var den sådär tråkigt förutsägbar. Jag vill se något nytt. I fredags såg vi även Hot Rod. Haha, skäms nästan då jag säger att det fanns stunder då jag tyckte att den var bra, men då endast p.g.a. roliga saker som skådespelarna gjorde. Filmen i sin helhet var dålig men min dåliga humor gjorde att jag skrattade flera gånger under filmens gång.

Idag har jag och Henke gått på långpromenad. Över 6 km blev det:) Sedan har jag sett reprisen på Desperate housewives, eftersom jag missade tisdagens avsnitt. Just nu är jag i tvättstugan. Ikväll ska vi se Sanningen bakom på tv kl.21.00.

Dagens inlägg känns lite tråkigt men det är ingen toppendag så det kommer säkert något roligare att läsa till veckan. 

Fika, frisyrer och knottbett

Äntligen, efter typ 2 helgers uppehåll var det dags för fikat med kussen. Det är hon som tidigare har lämnat återbud. Började med att gå en sväng på stan. Det var riktigt skönt i solen, fick ta fram skinnjackan idag. Fikade sedan på diva. Tog en kladdkaka med grädde. Sedan fortsatte vi gå på stan. Hade tänkt hitta lite kläder men det fanns inget som tilltalade mig. Köpte en ögonskugga. Pratade en hel del, vi hade ju mkt att ta igen efter "ledigheten".

Ikväll blir det entrecôte, gott;) Har dessutom tagit en helt ledig dag från alla läxor. Behöver sådana ibland.
Varje gång jag ser working girl blir jag helt sugen på att klippa håret kort, ungefär som Melanie Griffith fast en lite mer uppdaterad frisyr. Filmen är trots allt från slutet av 80.

image11 Melanie i mitten (för de som inte vet)

Tyvärr så skulle jag nog inte våga just nu. Kanske då jag blir äldre. Min mamma hade en liknande frisyr då hon var i min ålder och det var även denna frisyr som hon var absolut snyggast i. Förhoppningsvis har jag hennes gener då det gäller att passa i liknande frisyrer:) Snygg sängkammarrufs skulle man då få;) Blir verkligen sugen. Har dock redan gjort en liten förändring i frisyren. Har klippt lugg. Från början kände jag mig som en 12 åring men nu har jag börjat vänja mig. Har dessutom fått så många komplimanger för den så jag ska försöka ha kvar den ett tag till men jag är ännu inte helt van. Testade att ha lugg en dag i trean men alla kollade på mig som att jag såg ut som ett ufo så jag slutade dagen efter. När jag träffade pappa igår var inte luggen det första han såg utan han frågade istället om jag hade färgat håret. Fast det är klart det var ju samma pappa som sa att jag sparade in på lite mascara då jag fick ett knottbett mitt på ögonlocket dagen före skolavslutningen i sjuan:)

Härlig fredag

Vilken superfredag det har varit.... hittills iaf:) Eller det hela började igår då jag fick veta att jag fått MVG på historiaprovet. Läraren skickade ett mejl och jag gjorde en segerdans här hemma. Sedan ringde min fysiklärare och sa att fysikprovet hade gått bra och att jag låg på gränsen till VG. Blev verkligen nöjd för det är VG jag är ute efter i denna kurs.

Nu till dagens händelser. Började dagen med en liten proteindrink innan träningen. Var ombytt och klar 06.50 på gymmet. Fick köra ensam idag, eftersom Henke och hans arbetskompisar körde cirkelövningar. Bröst och rygg blev det. Sedan var det bara att komma hem, äta frukost och duscha för att sedan åka till skolan. Kemilektionen var inte lika seg idag. Kanske beror det på att vi höll på med biokemi, vilket innebär mkt biologi (alltså ngt jag är bra på). Sedan pratade vi väldigt mycket av kannibaler av någon anledning. Då jag kom hem från skolan ringde pappa och ville bjuda på lunch. Det hade gått riktigt bra för honom på travet igår så jag fick tillbaka lite pengar som han var skyldig mig:) Åkte om Henkes jobb och hämtade honom innan vi åkte på järnvägsgrillen. Fick säkert i mig 10 gånger så mycket kolhydrater som jag har ätit i veckan så kroppen känns lite spänd. Men det var det helt klart värt. Dessutom är det ju helg så då får man väl unna sig lite:)

Nu ska jag räkna lite fysik, bestämma ämne till historiauppsatsen och kanske börja på labrapporten i kemi. När Henke sedan slutar jobbet så ska vi först ut på biltema för att köpa en ny skurhink + mopp och avfettning till bilen. Sedan ska vi åka och tvätta MOUbilen. Tvättade den sist i somras så nu är det väl dags. Bilen är typ vit upptill och grå där nere.

Då jag har läst mina gamla inlägg så har jag nästan blivit less då texten hela tiden är så sammanhängande utan några som helst finesser. Jag har därför nu försökt göra mindre stycken m.m. Hoppas den inte är lika "svårläst" nu:) Ni får förlåta mig men det är skolans uppsatsskrivningar som har förstört mig men nu ska jag alltså försöka ändra på det. Tar det steg för steg.

Helg mitt i veckan

Det har känts som fredag hela dagen. Måste hela tiden påminna mig om att det är onsdag. Har skrivit kemiprov idag. Kändes väl sådär. Det är väldigt sällan jag hoppas på att iallafall få ett G. Jaja, det är sista provet som räknas. Då gäller det. Pratade med en tjej som går kemi med mig och vi kom båda fram till att det vi hade prov på var galet svårt. Phu, det är inte bara jag som tycker att det är svårt, tänkte jag. Längtar tills skolan är slut. Det är så många böcker som jag vill läsa bl.a. Simone de Beauvoirs "det andra könet", en bok som jag faktiskt har hemma i P-holmen men isch vad tjock den är. Jag undrade hur hon såg ut här tidigare i vår. Jag hade föreställt mig en grå, typisk fransk häxa men jag tycker nästan att hon ser lite häftig ut. Hon påminner lite om mormors syster. Måste lägga in en bild här nedanför.
 Simone
Hehe, kom på att hon har namnsdag på min födelsedag:) Vill även läsa hennes "pojkväns" (tror inte att de var gifta, eller?) Jean-Paul Sartres bok "äcklet". Det finns fler böcker som jag vill läsa men dessa två har högsta prioritet:) Det jag längtar mest till efter skolans slut är att verkligen få vara ledig då man är ledig.

Ikväll har vi varit på stekhuset med Henkes föräldrar. Verkligen gott. Vi hade tänkt fara och träna efter det men vi bestämde oss för att stanna hemma. Vi hade nyätit och det var så mkt bra på tv:n:) Tränade armar igår och jag är inte säker på om det är en för- eller nackdel då musklerna i armarna blir större än brösten då de sväller under träning. Jag menar, det är väl en förolämpning för brösten men samtidigt är de väl inte sååå småa? Jag kanske bara har stora muskler;)

"Mini" home makeover part 5

Sista delen i min följetång nu. Mitt förra inlägg innehöll en liten "att göra lista" men jag orkade inte vänta tills söndag så jag fick typ halva listan gjord på lördag kväll. Eller natt snarare för den var typ halv halv 2 då jag slutade. Då jag tänker tillbaka på alla långa städdagar tänker jag bara att jag aldrig skulle orka göra om allt men nu när jag ser resultatet inser jag att det var värt allt jobb. Är riktigt nöjd:) Det är så otroligt ordnat här hemma nu att man nästan är rädd för att lägga en tröja på soffan i kontoret. Jag har dessutom märkt att det är mycket lättare att hålla ordning efter en rejäl storstädning. Henke fick ett presentkort på "Casa Wikström" av pappa och mina bröder i födelsedagspresent så imorgon ska vi åka och se om vi hittar något fint till vår superstädade lägenhet. Sedan så har jag även ett presentkort på elkedjan som vi kanske får ta och använda någon dag. En ny dammsugare kanske? Just ja, skulle ju berätta om ett till bakslag i min städning. Skulle dammsuga och tyckte att dammsugaren tog lite dåligt. Jag böt påse i dammsugaren och fortsatte. Sen helt plötsligt så slogs dammsugaren av. Min första idiotiska reaktion var har det kanske blivit ett veck på kabeln? som om det vore en vattenslang. Skrattade åt mig själv och kände på dammsugaren som var kokhet. Kollade om jag hade stoppat påsen på något konstigt sätt men allt stämde. Försökte dammsuga köket med en dammsugare som jag gav Henke förra julen, en hög smal dammsugare från Electrolux som alla tycker är så coola. Den suger och inte så som den ska göra. Totalt värdelös, far bara och slickar på skräpet. Efter någon timme prövade jag den vanliga dammsugaren igen som sög värdelöst. Skulle dammsuga upp ett häftklammer och tog t.o.m. av munstycket men den orkade ändå inte suga upp skräpet. Den kom typ en bit men då jag skakade på slangen så spottade den ut häftklamret igen. Sopade upp skräpet i vardagsrummet.

Henkes flyg från Oslo var försenat så jag fick några extratimmar på mig att plugga till historiaprovet. Då jag kom till skolan på morgon började jag tänka jag skulle ha tränat mer på provet. Då kom den andra tjejen som läser historia med mig och frågade om jag visste vad vi skulle göra idag. Jag tror att vi har prov, svarade jag. Nej, men jag har ju inte tränat, sa hon. Sedan undrade hon vad vi gjorde förra veckan (hon var alltså inte på någon lektion). Jag svarade att vi inte hade några lektioner förra veckan för att vi skulle vara hemma och träna på provet. Jag kände nästan att provet var för lätt. Alla mina svar var väldigt långa men det kändes ändå inte jobbigt att skriva. Fick ingen skrivkramp heller. Får se resultatet, har säkert missat småsaker. Måste nu bita ihop och träna på kemiprovet. Läraren har varit borta så mkt att det har varit svårt att få sig någon helhetsuppfattning av det här provet. Känner mig inte så engagerad i den här kursen. Den släpar som bara med. Fysiken är ju slut nu 29 April så då får jag verkligen daska upp mig i kemin. Fast jag är nog inte den enda som tycker att kemin är jobbig, inte svår men jobbig. Vi var 8 st i början och nu är vi typ 4.


"Mini" home makeover part 4

Kom hem från Prästholm efter 12 ngn gång. Hade då varit in till stan och hyrt "working girl". Det är inte längesen jag hyrde den sist men jag var så sugen. Om ni någon gång behöver lite extra motivation så är det filmen ni ska se. Hur har det då gått med städningen? Har inte varit lika hurtig idag. Anledningen är att jag har suttit med historian några timmar. Har gjort anteckningar m.m. så imorgon är det bara att plugga. Har även börjat bita i kemin men blev så trött att jag slutade. Ska dock försöka räkna lite uppgifter ikväll. Får se hur det blir med det.

Idag har det varit "kökets dag" i min följetång. Det gick faktiskt snabbare än jag trodde. Tror att detta beror på att jag hade börjat med delar av köket tidigare men jag trodde ändå att jag skulle få mer att göra. Nu är det i alla fall städat:) Har även fixat lapparna till pärmryggarna, samt lappar till kartongerna. Mitt projekt fick sig dock ett litet bakslag idag då hyllorna som jag satte upp med pappa igår gav vika för tyngden då jag försökte sätta upp några pärmar.. Hyllan hann dock inte ramla och förstöra väggen. Problemet är att skruvarna är för korta. Får fixa det när Henke kommer hem. För övrigt har jag mest gått och plockat lite. Har även städat lite i Henkes garderob.

Imorgon gäller följande:
- Träna på historian
- Städa lite i sovrummet (d.v.s. organisera lite så att tidningarna i hörnet inte ligger på golvet)
- Städa lilla toaletten
- Städa klart i kontoret
- Tvättstugan (yes, älskar att tvätta)
- Placera alla kartonger i det nystädade förrådet
- Gå med soporna
- Dammsuga, dammtorka och vaska

Nu ska jag gå och äta, se film och mysa med katten i soffan:)

"Mini" home makeover part 3

Mitt lilla projekt fick bromsas upp p.g.a. en kemilektion som aldrig verkade ta slut. Åkte sedan hem för att få besök av pappa som hjälpte mig sätta upp två hyllor i kontoret, samt barbordet i vardagsrummet. Tänkte smita ifrån honom för att se på våra bästa år men pappa ropade att jag gärna fick slå på fyran för att han ville se travet. Kan ju inte säga emot då han har kommit för att hjälpa mig. Bjöd honom på kaffe och bullar. Fortsatte sedan med städandet. Omorganiserade lite i lådorna och städade "skrubben". Packade även ihop en stor ikeapåse och 3 andra påsar med saker som jag har i lägenheten men som jag inte använder. Jag känner hur det lättar i kroppen då det blir mer ordning i lägenheten. Det är en liten stressfaktor att ha skåpen fulla. Har idag gått runt och njutit av mitt städresultat.

Känner att ögonlocken nu börjar bli tunga. Ska gå och sova snart så att jag får komma mig hem till stan imorgon och fortsätta städningen. Har dock lovat mig själv att göra ett ryck i kemin eller historian imorgon. Bäst av allt med morgondagen är att min Henrik kommer tillbaka dagen efter. Det är riktigt svårt när han är borta men det är väl det som kallas kärlek:) 

Kalas

Idag fyllde morfar 78 år. Åkte till P-holmen från stan för att fira honom. Bjöds först kl 5 på "flygande Jakob". Har lite svårt för mat med namn men hellre flygande Jakob än "Janssons frestelse" *ryser*. Sedan, nästan 2,5 timmar efter maten, blev det fika. Anledningen till det sena fikat var att vi väntade på min bror som aldrig kom. Sedan skulle de andra se "så ska det låta" och jag brukar inte gilla det men jag kände att jag var tvungen att stanna ett tag. Gillar inte så ska det låta av samma anledning som jag inte gillar "let's dance". "Kändisar" som ska bre på så mkt och en tävling där förlorarna alltid måste le och tycka att det kändes så härligt att förlora. Egentligen kokar de säkert inombords. Sen gillar jag inte att de ska gå upp på scen och sjunga hela tiden. Visst om det händer någon gång under programmet men inte vid typ varje låt. Ser hellre "på spåret". 

Efter så ska det låta åkte jag hem och sitter nu vid datorn. Börjar bli lite trött. Ska nog gå och sova snart så att Henke kommer hem fortare. Kom just på att jag måste uppdatera  min lilla följetång "mini home makeover". Den kommer nu med nästa inlägg... 

"Mini" home makeover part 2

Ser nu när jag läser bloggen att mitt förra inlägg fick en liten dum rubrik. Det ska ju vara home och inte house. Hur som helst, steg upp 08.00 idag och var extremt sugen på att fortsätta städa. Började med förrådet efter top model igår och höll på till strax efter 23.00. På morgon blev det färdigrensat. Eller rensat är nog inte rätt ord, det blev snarare städat. Då jag höll på som bäst upptäckte jag att jag i princip hade slut soppåsar och kartonger. Tog en runda på Storheden efter reprisen av "våra bästa år" (missade den igår p.g.a. kemilektion). Jag vet, jag är nog den enda som följer världens segaste serie men jag är fast. Såg det i början bara för att jag ville veta vem Salems seriemördare var men nu när jag vet det så kan jag som sagt inte sluta. På storheden köpte jag mina kartonger och soppåsar. Sedan fortatte städningen fram tills dagens avsnitt av våra bästa år. Har dessutom börjat städa i köket och kontoret. Hade radion på ett tag då jag städade på morgon och då sa de på nyheterna att bästa sättet att stressa ner är att städa och det stämmer faktiskt. Läste lite på historieprovet ikväll och det kändes som att det fastnade lättare. Hade tänkt träna ikväll men jag anser att jag har fått nog mycket motion idag med allt städande som har pågått non-stop. Körde med andra ord ett slags konditionspass idag. Pratade med pappa idag som ska komma och hjälpa mig med två hyllor i morgon. Han öppnade min deklaration och meddelade, till min stora glädje, att jag får tillbaka över 2000 kr på skatten. Skönt i plånboken:)

Tillbaka till städningen. Jag har, förutom städat förrådet, sorterat räkningar och andra papper idag. Det är otroligt hur liten plats alla saker och papper tar då man städar och har allt i ordning. Den stora högen papper och böcker på skrivbordet har minskat till ingenting, utan att jag har behövt kasta så mkt. Hade av en oförklarig anledningen typ 20 öppnade kuvert i en räkningshög. Huvudsaken är att de är borta nu:) Känns bra att städa, är pigg som en mört. Har nu tänk fortsätta med lite historia som jag har kommit längre i än planerat. Det känns som att jag just nu är inne i ett "flow" så det gäller att flyta med och få så mkt som möjligt gjort. Hur som helst, nu blir det historia innan "Lyxfällan" börjar 20.00. Ska även passa på att äta middag då. Vet inte varför lyxfällan är så bra. Kanske beror det på att man tycker att det är roligt på något sätt då människorna har gjort de dummaste sakerna man kan tänka sig med ekonomin och sedan gör allt för att behålla sina saker fast de inte har råd. I vissa fall tycker man synd om dem men jag minns speciellt ett avsnitt från förra säsongen då två unga slutade öppna sina räkningar för att de inte orkade betala. Istället köpte de dyra saker för pengarna. Pinsamt och omoget.

"Mini" house makeover part 1

Eller snarare apartment:) Har dragit igång ett riktigt stort projekt här för att lindra saknaden efter Henke som är i Oslo (för de som inte har hunnit läsa mitt tidigare inlägg). Gör en rejäl storstädning i lägenheten. Det är kanske inte så mkt som borde kastas men jag hade tänkt städa och stoppa undan saker som ligger framme men som inte används. De tar helt enkelt upp för stor plats. Hade först tänk överraska Henke men jag var osäker på hur han skulle ta det så jag tog det säkra före det osäkra och frågade honom. Har idag varit väldigt duktig på den stora toaletten och i vardagsrummet. Är väl kanske inte direkt klar med städningen men jag har tagit det värsta. Vill inte att det ska låta som lägenheten i "rent hus", ni kanske vet tjejen och killen som hade det så skitigt hemma att tjejen fick sparken då det visades på tv. Nej, vi har det faktiskt riktigt städat men det är lite för fullt i skåp och lådor. Att organisera sakerna på toaletten tog typ 10 minuter. Ska kanske inte kalla mitt projket för att städa lägenheten, utan snarare att omorganisera saker för att få större ytor.

De senaste 5-6 åren har jag verkligen gått in för stora ytor. Det ser man kanske i huset i prästholm där det finns gott om stora ytor. Då jag var typ 14 gick jag in lite väl mycket i det där då jag knappt hade några saker alls i rummet. Det ekade då man pratade och alla saker jag hade var välorganiserade i garderoben. Det var lite trist insåg jag till slut så idag har jag lite mer saker framme. Kanske lite för mkt men det beror nog på att jag har rummet som ett slags förråd dit jag tar saker som jag inte vill ha i Luleå längre. Mitt teakbord är dessutom fullt av nallar från studenten. Skulle nästan kunna påstå att mitt rum är som de amerikanska ungdomarnas då de har flyttat hemifrån för att börja på college. Det första man ser är nämligen min studentskylt och när man sedan kollar åt vänster ser man denna hög av nallar. Men visst, skolan betyder ju ganska mycket för mig. Det jag inte fattar och som är helt obegripligt för mig är att en svart ballong som jag hade då jag sprang ut från skolan på studentdagen lever än idag. Det är sant. Den är helt uppblåst. Kanske lite mindre än den var på studentdagen men det har inte fått det där slappa utseendet. Det har snart gått ett år! Jag tror inte att det är sant. Tog en bild på den sist jag var hemma men den är på Henkes mobil så jag kan inte lägga upp den just nu. Måste nästan ta och göra det någon dag.

Nu ska jag duscha (har varit på yogan) och sedan är det top model kl 21.00. Får se om det blir någon mer makeover ikväll. Skulle nämligen behöva göra liiiite kemi.

Brustet hjärta

Igår hände det, Leksand kommer inte till elitserien nästa år. Det känns väldigt tungt, trodde verkligen att de skulle klara det. Nästa år får man väl åka till Umeå och se dem. Vilka kommer till elitserien då? Hmm, jag skulle faktiskt föredra att Mora gick vidare före Brynäs. Brynäs kommer ändå alltid sist varje år. Det hade varit ganska spännande att se Rögle i elitserien. Jaja, det återstår ju att se vilka lag de blir.

På morgon åkte Henke till Oslo för att jobba. Han kommer hem på söndag. Känns tråkigt. Kommer nog inte att känna av det förrän ikväll. Har lite projekt på gång som jag ska fördriva tiden med. Har dessutom prov i historia på måndag och kemiprov på onsdag. På tal om skolan så har vi valt ämne i uppsatsskrivningen i religion. Jag har valt "döden-himmel eller helvete". Jag ska typ skriva om vad som händer efter döden och vilka som kommer till himlen o.s.v. Spännande. Efter religionlektioen skulle min lärare slå in koden på kopiatorn så att jag skulle kunna kopiera. Hon skulle först lämna sina grejer på arbetsrummet. Där mötte hon en annan lärare som skulle, precis som min lärare, gå ner och fika. Följde efter dessa två till kopiatorn som står i korridoren på vägen ner till fiket. Min lärare stannade till för att visa hur man gjorde och detta retade upp hennes kollega. "Inte behöver du göra det där för henne" och "Äh, det är väl inte så noga" då hon visade var man skulle sätta pappret för att hålen skulle komma på rätt sida, var två saker hon sa mitt framför mig. Kan du inte vänta 15 sekunder med att gå och fika på arbetstid? Sådana människor, framför allt inte lärare, tål jag inte. Elak tant. Jag blir riktigt irriterad när någon fäller sådana kommentarer då jag står i närheten. Hade hon sagt det när de hade gått därifrån hade jag inte brytt mig men att vara nedsättande framför en annan person är bara riktigt oartigt. Bara sättet hon sa det på. Önskade att jag var en sådan person som kunde säga något typ "varför säger du sådär då jag står precis framför dig?", eller bara någonting som visar att jag tycker att hon beter sig som en sur-------. Ibland blir jag nästan mer arg på mig själv än elaka människor. Anledningen till att jag är så fjesig är nog för att jag inte vill verka sur och otrevlig men ibland behövs det faktiskt. Grr...

Grattis Världen

Får se, hur många känner jag som fyller år idag? Jag har 12 kusiner, alla på pappas sida, och tre av dessa fyller år idag. Andra födelsedagsbarn är Amens kompis, samt en som gick i min klass 1-5. Till sist så fyller även hjärtat år. Grattis bejbi;) Vaknade typ 08.30 och gick upp en kvart senare för att hämta varm choklad som jag drack i sängen. Såg Simpsons, 8 simple rules och alla älskar Raymond. Tycker inte att det sistnämnda är så bra. Det är mest jobbigt. Henke var typ halvdöd:) Steg upp för att städa innan pappa, Johan, Robert och Henkes föräldrar kom på fika. Vi fikade och såg på hockey, Malmö mot Modo. Efter fikat åkte vi med Henkes föräldrar till Max. Ska nu försöka göra ngt fysiktal. 

Hur gick det igår då? Jag och Amelia började dricka och jag kan informera att min fylla var perfekt. Tänk om det vore så här varje gång. Helt jämn, blev aldrig nykter men inte heller så full att jag mådde illa. Sist jag hade en så perfekt fylla så var det när Madde skulle flytta och jag drack Finlandia. Återgår till kvällen. Efter ett tag började vi köra singstar och jag trodde faktiskt att jag skulle vara lite bättre på det då jag var full men nope, jag var ännu sämre. Planerade att gå in mot stan senast typ 23.30 men vi gick inte förrän efter tolv. Bestämde oss för att verkligen gå på gayklubben. Fick rejält med visslingar då vi gick till klubben men på plats så var det typ stopp. I alla fall för mig. Jag gick nog inte hem hos tjejerna. En sak kan jag ju säga och det är att det var riktigt riktigt bra musik på dansgolvet. Hör och lär Cleo. Jag måste säga att det kändes konstigt att se två killar hålla på med varandra på dansgolvet. Två tjejer reagerade jag som inte på. Inte på samma sätt. Tre killar gick hem tillsammans;) Lite senare ringde Henke som tänkte åka hem men beslöt sig för att komma och vara med oss istället. Jag försökte få Amen att gilla GT men det gick inte:| Det verkar som om det bara är jag och min bror som verkligen gillar det. Henke bjöd på piggelin-drinkar:) På vägen därifrån mötte jag en tjej som går religion med mig. Kan tänka mig att hon håller till på det här stället. Inte för att hon kanske verkar gay, utan hon verkar bara vara en sådan som har kompisar som är det. Det var en riktigt bra kväll, den får en stark 4 av 5 och då är jag väldigt kräsen med femmorna. Det är synd att bra krogkvällar bara kommer då och då.

Till Henke, Amelia och alla andra som fyller år idag.... Grattis!:)

Kristen på gayklubb

Är just nu hos Amen. Jag sitter vid datorn, Amen provar kläder och Anja spelar tv-spel. Jag hade fixat håret innan jag kom till Amen men det såg ut som ---- då jag kom fram. Har därför, för första gången någonsin, uppsatt hår inför en krogkväll. Och var är vi på väg? Jo, vi ska på gayklubb. Det är lustigt att jag som troende ska hit, med tanke på Bibelns ställning till homosexuella men det ska bli roligt. Hoppas jag, har kanske fått lite för höga förväntningar. Vill passa på att påpeka att jag inte är homofob. Absolut inte, tvärtom så önskar mig en bögkompis. Det skulle vara riktigt kul att hänga med en kille utan att behöva oroa sig för att pojken ska tycka att det är jobbigt. Roligt hade det varit. Vill även säga att trots att jag tror på Gud så lever jag inte efter Bibeln. Jag ser Bibeln som en rolig bok för det är just vad den är, rolig och emellan åt även lite snuskig. Så jag tror alltså på Gud, men jag tror inte på allt som står i Bibeln. Homosexuella anser jag är riktigt roliga människor men jag är inte en av dem. Har i många år nu kallats "ormen" av kompisarna men ni ska ha klart för er att den här ormen kryper definitivt inte in i någon buske. Höhö;) Dålig humor.

Ska nu börja dricka här snart. Ska ta Amens "krogoskuld" ikväll. Hon fyller nämligen 18 år imorgon (mer om det i inlägget som kommer imorgon). Mest troligt blir det alltså gayklubb, har lite andra alternativ som vi filar på. Det hade även varit roligt att gå på Heroes. Har aldrig varit där så det kan bli roligt:) Får som sagt se. Ska nu gå och vara social men jag kommer att rapportera i bloggen imorgon hur kvällen blev.

Konsten att redovisa muntligt

Idag hade jag redovisning av ett arbete som jag hade gjort i religionen. Redovisningen gick ganska bra, ger den nog 3.5/5. Glömde dock att ta upp lite saker som jag hade tänkt berätta om, men så kan det gå då man improviserar. Sen så hade det kanske känts bättre om inte åhörarna hade sett extremt uttråkade ut. Fast det är klart, de är ju inga muntergökar i vanliga fall.

Sitter och tänker tillbaka på då man var liten och skulle redovisa. Jag älskade att redovisade då jag var liten och minns min första "officiella" redovisning. Jag gick i ettan eller tvån och var väl då ca 7 år och fick idén att skriva en uppsats om getter. Jag fick inspiration från en Åsa-Nisse tidning. Fröken hittade en tavla med en get på och jag fick stå längst fram och redovisa. Jag minns även vad jag hade skrivit. Allt var totalt påhittat och jag minns att jag sa att bruna getter kom från småland och att vuxna getter äter 1 kg ost om dagen o.s.v. Fröken spelade förstås med. Ser bilden framför mig där Åsa-Nisse försöker dra en tjurig get som vägrar röra sig ur fläcken. Friskrivning var en annan sak som jag älskade. Jag skrev så många berättelser jag bara kunde på dessa timmar... bara för att få läsa upp dem i helklass. Minns att jag i typ 3:an skrev en följetång som hette "Mercedes mannen" där Henke Larsson och Adolf Kelottijärvi skulle ta fast en seriemördare. Fick läsa upp några kapitel inför klassen.

Sedan vände det totalt. Alla har ju en fas i livet där allt blir pinsamt och kanske var det där jag drabbades av "redovisnings paniken". Jag tycker att det är jätte jobbigt att redovisa och minns att jag bad klassen le då jag skulle redovisa ett arbete om Texas i nian. Det kändes faktiskt bättre då alla inte såg så arga och uttråkade ut. Tänkte komma med lite tips om hur man inte ska göra då man redovisar. Rangordnar dem från 3-1, där 1 är det man absolut ska undvika, om man vill göra en bra undervisning alltså. Detta är baserat på vad jag själv tycker är dåligt redovisat.

3. Att ha så få stödord att man säger ööö, hmmm, eee, få se nu, hela tiden. Jätte jobbigt att höra och man orkar som åhörare inte koncentrera sig. Eller att man har så få stödord att man kortar ner allt så mycket att man inte riktigt får något sammanhang i redovisningen. Eller, som jag senast i trean på gymnasiet råkade ut för, att man satsar för mycket på improviseringen och använder typ inga stödord så att man får en total blackout. Visst, om man är skadeglad som åhörare är det säkert jätteroligt men det blir ju som ingen bra redovisning att lyssna på.

2. Att läsa direkt ur pappret. Det går ju bra för den som redovisar, han/hon säger nämligen aldrig fel, men är verkligen jättetråkigt för den som lyssnar. Det blir som inge liv i redovisningen och det känns som att redovisaren maler på i en evighet. Väntar bara på att personen ska börja säga komma, mellanrum och punkt. Verkligen jobbigt att lyssna på.

1. Då det är sååååå självklart att den som redovisar har skrivit av texten från en bok eller ett annat arbete. Detta märks då redovisaren inte förklarar svåra ord eller då han/hon stannar upp för att fråga läraren vad som menas med en viss sak. Visst kan man stöta på svåra ord i faktasökningen som man inte förstår men då kollar man upp vad det betyder innan man skriver ner det i sin egen uppsats. Eller så struntar man helt enkelt i att använda denna fakta. Det kanske inte är ett störande moment direkt men jag tycker att det är uruselt då redovisaren avbryter sig själv för att fråga sådana saker, eftersom att det är så uppenbart att det är kopierat. För även om man anger källor ska det ju en uppsats skrivas med egna ord. Sen kan man ju sköta det snyggt och fråga läraren eller något före.

Sedan har vi det här med att redovisa först eller inte. Ska snabbt dra för- och nackdelar med detta.

Fördelar med att redovisa först:  
- Alla andra är så nervösa att de inte alltid tänker på att du gör fel och gör du bort dig så skrattar ingen annan för att de vet att det även kan hända dem.
- Man känner sig totalt avslappnad efteråt medan de andra fortfarande är lite nervösa.
- Alla ser inte helt uttråkade ut och de sitter inte och väntar på att de bara ska få gå hem.

Nackdela med att redovisar först:
- Nervositeten hos åhörarna gör att de inte kan slappna av och skratta åt dina skämt som du har "kastat in" i redovisningen för att göra den lite roligare.
- Man har inte kunnat dra fördelen av att höra hur de andra redovisar. Kanske tar de upp moment (t. ex. presenterar litteratur som de har använt) som du själv har glömt.
- Det har ju som aldrig varit roligt att starta då alla har "fräscha öron". Då man redovisar sist halvsover ju typ alla. Sedan så påpekar man ju som aldrig "brister i redovisningen" hos de som redovisar sist. Då den sista redovisaren frågar om någon har några frågor brukar alla åhörare titta på varandra med blicken "frågar du, dör du". Alla vill bara sluta lektionen och gå därifrån. Redovisar man först kan det däremot bli många frågor.

What a coincidence in the bush

Haha, ibland händer det fula saker som man lika uppspelt över varje gång. Visste att min fysiklärare skulle ringa idag, jag fick nämligen ett mejl av honom igår. På förmiddagen började jag helt plötsligt tänka på att han skulle ringa och gick mot köket medan jag nynnade på min mobilsignal. Typ 2 sekunder efter att jag hade slutat ringde läraren på min mobil. Jag tyckte att det var jätteroligt:) Jag kunde bara läsa fysik b kursen på distans, och då menar jag verkligen på distans. Min lärare befinner sig nämligen i Karlstad. Fanns det verkligen ingen kurs som skolan kunde "köpa in" på närmare håll? Hur som helst, hörde knappt ett ord han sa. Problemet var inte dialekten, utan att han typ mumlade. Kanske var det bara min mobil eller mottagningen som gjorde att jag inte kunde höra vad han sa?  Han förklarade lite om provet på fredag. Ska skriva ett hemprov! Har aldrig gjort det förut. Först kommer jag att få ett prov på mejlen. Sen måste jag skriva ut provet och göra det, för att sedan posta det på söndag. När han har rättat provet kommer han att ringa och göra ett muntligt förhör. Undrar hur det ska gå när jag knappt hör vad han säger? 

Det var som att han verkligen trodde att Luleå var världens ödsligaste plats. Har du möjlighet att skriva ut provet? Hur är det med era postförbindelser? Postlådorna kanske inte töms på söndagar? Haha, joo det går att posta brev på söndagar:) 

Födelsedag, ikea och hockey

I fredags var vi, som sagt, ute med pappa som fyllde 53 år. Vi åkte till Tapa Chula och beställde en tre rätters middag. En spansk kock var på besök så det blev spansk mat. Alla tog fel förrätt, en spanks omelett med aioli. Inge fel på den men det var inte direkt någon höjdare. Köket bjöd på var sin fylld krokett, en annan förrätt. Den var riktigt god och alla ångrade att de inte hade valt den istället. Till varmrätt blev det oxfilé. Denna tyckte jag var riktigt bra. Till sist tog Robert en panerad(!) och friterad(!) vaniljkräm (ni läste rätt), med en slags cheesecake (tror jag) och hjortronsylt. Resten tog fattiga riddare. Alla fick smaka från Robert och kom fram till att vi med de fattiga riddarna hade än en gång dragit en nitlott. Anledningen till att jag valde bort Roberts efterrätt var att den innehöll hjortronsylt, något som jag inte är så förtjust i. Började sedan se Timrås match men gick från tv rummet då Samuel, Matte, Bebben m.fl. kom. Det blev så fullt i soffan och hela rummet började lukta sprit och rök. Gick till datorn och gjorde lite fysik istället.

På lördagen steg jag upp strax efter 7. Hade vaknat och kunde inte somna om. Vi åt frukost efter 9 och begav oss sedan till Haparanda. Pappa hade snällt lånat ut sin bil. Ids inte rabbla upp allt vi köpte men kan nämna att vi får ett nytt matsalsbord imorgon som Henke beställde tidigare förra veckan. Åkte hem för att de Leksand-Mora på tv. Jag kan inte se hockey normalt, jag får typ tourettes. Leksand vann iaf med 2-0 *vågen*:) På kvällen började vi se From dusk till dawn. Bra film. Såg klart filmen på söndagen.

RSS 2.0