Promenad

Var ute på promenad i nästan 2,5 timmar igår. Kände mig rund om fötterna då jag kom hem och försökte "massera" dem med våran nya plastdörrmatta som jag köpte på jula igår. Gick runt Gültzaudden och det är riktigt fint att gå där nu. Tog lite bilder med min värdelösa mobil (köp aldrig en samsung), som gick ner på lägsta batterinivå efter två foton.


Tyckte att denna blev ganska bra... för att vara amatör:)


Det blev även en skymt av Bergnäsbron...

Jag tror dessutom att Lulebo smygläser min blogg. Dagen efter mitt "metmaskinlägg" (se föregående inlägg), var trappuppgången städad och innergården såg ut på följande vis:


Väldigt skovänligt. Haha, snyggt att jag syns nere i det vänstra hörnet:)

Livet i en metmaskburk

De håller på med markarbete på våran innergård och det är verkligen bedrövligt hur det ser ut...

Igår kväll regnade det och hela gården förvandlades till en gyttja. Var nära på att halka då jag skulle hämta Henke på All star (de hade avslutning för en arbetskollega). De städar inte i trappuppgången då de inte kommer fram med städvagnen i all bråte och lera. Det är därför sand och skräp överallt. Hallen dammsuger jag varje kväll men det har visat sig vara helt i onödan för dagen därpå är det likadant. Dessutom så luktar det metmask överallt:)







På tal om metmask så kom jag att tänka på en sak under morgonen långpromenad. Gårdagens regn hade lockat fram många daggmaskar som sedan frysit ihjäl under natten. Daggmasken måste ju ha världens sämsta liv. De är blinda, döva och stumma. De lever på rutten mat, avföring och döda växter. Man ser ingen skillnad på fram och bak. Ingen tycker att maskar är söta, utan mest äckliga. De luktar inge vidare heller. De lockas fram på vägarna vid regn och blir då fågelmat eller ihjälkörda. Eller så går de sitt öde till mötes genom att få en krok instucken genom kroppen innan de sänks ner i kallt vatten och blir upptugad, ibland bit för bit. De dör inte ens direkt då man drar dem i två delar, utan de sprattlar ett tag. Så nej, jag tror inte att daggmaskar har några känslor... förhoppningsvis.

Stackars kissen:)

Hade kort dag idag och var hemma vid 12. Då jag kommer in vid dörren möts jag inte av någon Tarzan. Ropar på honom och hör bara hur han skriker. Trodde först att han var instängd någonstans innan han kikade ut från förrådsdörren som stod öppen. Han vågade inte komma längre. Han var livrädd för grävskopan utanför kontorsfönstret. Så rädd att han inte ens kom till köket då jag försökte locka med godis. Efter ett tag kom han krypandes till köket. Låg på mina fötter ett tag innan han återvände till förrådet.
 


Nu har han varit lugn hela kvällen. Sover här på skrivbordet bredvid mig:)

Umeå

Umeå känns som mitt andra hem. Tredje gången gången jag är i Umeå på ungefär 9 månader. Fjärde om man räknar med stoppet hem från Sundsvall "open trot" i augusti. Haha, i somras då vi var i Umeå fick vi se en deltävling i "Glamour stiletto run":)

Strax innan tio i fredags bar det alltså iväg. Halvvägs till Piteå kom jag på att jag hade glömt packa ner de viktigaste sakerna, d.v.s. min klocka, min skinnjacka med kortare ärm och strumpbyxor. KLANT! Fick bita ihop och svälja besvikelsen. Stannade för att äta i Skellefteå.

Alltid då vi är i Umeå brukar vi på på Plaza men denna gång hade pappa bokat ngt annat. Det kändes lite nervöst. Hade de våfflor? Hur såg rummen ut? Varför inte Plaza? Vi parkerade i hotellets garage och på vägen till entrén kom vi överens om att det luktade våffla. Yes, it's true... de hade våfflor till kl 17 på eftermiddagen!! Unnar mig bara våfflor på hotell och på våffeldagen så nu hade jag kommit till himmelriket:) Inte nog med det. Det ingick morgonrock och tofflor (utlånades), valfri kvällstidning, filmkanaler, middag (vilket vi fick avstå p.g.a. travet) och fri tillgång till kaffeautomat, kakor, frukt och tuggummin. Och våfflor förstås:)


Bild på hotellrummet.

 

Det enda negativa med hotellet var de otroligt äckliga tavlorna som hängde överallt. Som ni ser på den stora bilden så är det en tavla ovanför sängen. Det är tavlan till vänster (klicka på bilden så blir den större). Har inte orkat vända på den men ni ser nog ändå:) Urläbbigt med gamla foton och detta var ju hemskt att ha ovanför sängen. Inte blev det bättre heller av att Henke låg och hittade på historier till tavlan innan vi skulle sova. Bilden till höger är ännu värre och hängde på två ställen på våningen. Den var rätt ut sagt äcklig. Det fanns även en annan tavla som jag reagerade på där en folkmassa hade samlats kring ett stort gammalt hus. Två-tre kostymklädda herrar stod på balkongen på övervåningen - på utsidan av balkongräcket! Jätteobehaglig bild...

På fredagen var det V65. I panik fick jag springa på Åhléns och köpa ett par strumpbyxor. I urusel kvalité visade det sig. Det är absolut värt att köpa ett par strumpbyxor på H&M för 79 spänn som håller åtminstone en tio gånger än åhléns värdelösa för 59 kr. Spelet gick inge vidare för min del men vi fick in dubbeln tillsammans:) Haha, låter alltid som en snåltarm men det är alltid något så fruktansvärt dyrt att äta på travet. Åt trerätters både fredagen och lördagen i Sundsvall och det gick på ca 1300 spänn (per person). Och då hade jag kanske bara 3-4 cider inräknade. Inte var det mkt bättre i Umeå. Gick säkert ca 450 spänn för min mat och min dricka, vilket bestod av en förrätt med gravad lax och en varmrätt bestående av fläskfilé och potatisgratäng, samt 2 cider. Höll på att glömma efterrätten, en mintkaka(!). Stor som en femkrona. Borde inte få kallas trerätters. Haha, hatar att låta snål... Som tur var fick pappa stå för kalaset. Det är ju trots allt han som vinner . Planen var sedan att vi skulle gå ut men fick ett samtal av pappa strax efter att vi kommit på hotellet. Han och Maria orkade inte följa med. Vi tappade också lusten, trots att Robert ringde och försökte dra med oss. Istället gick vi och hyrde en film och köpte godis. Jag hann dock somna innan filmen var slut.

Lördag - V75 - dagen D - även dagens dubbel;)
Vaknade 06.19, pigg som en mört. Slog på tv:n efter ett tag och såg "Lilla huset på prärien". Duschade innan frukosten. Varför är det alltid så skönt att duscha på hotell? Efter frukosten hade vi en timme på oss att rasta plånboken på stan. Det blev en klänning och ett par stövlar från Bianco. Sedan ut på stallbacken. Svinbra väder. Min V75 gick åt skogen men fick in några små spel. Jag och Henke roade oss med att spela "plats" och "vinnare". Skönaste vinsterna var då jag stod i kassan och bestämde mig för att spela vinnare på häst nr.4 i ett lopp (Lopp 7 eller 8 tror jag). Hästen vann:) Henke fick in nr. 5 på plats i samma lopp. Det kändes även bra då kallblodet som jag hade tjatat om hela dagen, och som jag spelade plats på, kom trea. En annan häst som jag hade surrat om sedan fredagen var nr 2 i näst sista loppet, skrällen Spokesman. Han vann inte, utan förlorade på målfotot. Synd att jag inte spelade i detta lopp (slutade efter kallblodsvinsten). Till sist fick vi in dagens dubbel. Hade bara en häst kvar i det andra (sista) loppet, som lite av en skräll. Hästen fick en dålig start. Tror att han låg tredje eller fjärde i dödens, men sen kom han på upploppet och jag stod och hoppade på bänken vi satt på. Härligt avslut. Jag gick dessvärre något back denna spelhelg men det var det värt för lite spänning. Får ta tillbaka pengarna nästa gång i Boden (7 maj? Eller var det veckan efter?). Då jag tänker efter är det nog den 14:e maj... Hoppas att jag är ledig:)

Hemma i Luleå igen bestämde vi oss för att åka till All star för att se hockeyn.

Tordagen 23/4...

...dagen då jag fick mycket gjort. Hade ju gjort en fin liten lista i ett tidigare inlägg och otroligt nog fick jag det mesta gjort. Allt utom packningen till Umeå som jag gjorde ca 30-40 min innan vi skulle åka. Vi åkte nämligen och tränade på morgonen innan det bar av strax innan 10:)

Hur som helst. Detta lyckades jag klämma in i torsdags:
- Springa 1 mil på löpbandet.
- Städa (inkl. byta rent i sängen och skrubba under badkaret)
- Tvätta.
- Stryka och sätta upp sommargardiner i vardagsrummet.
- Stryka 12 skjortor.
- Tvätta krukväxter i badkaret. Tänkte plantera om "tungorna" i sovrummet men jag kände att där gick gränsen:)
- Träna styrketräning (ben).

- Åka till Prästholm för däckbyte (lyckades även smälla upp skattemärket).


Sådär. Skönt att skriva upp allt och få det bekräftat:D


John Blund

Sorry, det blir ingen större uppdatering här ikväll. Är alldeles för trött, håller på att somna vid datorn. Har suttit så länge med min träningsblogg och nu vill ögonlocken som sagt inte längre. Jag ska ta mig i kragen imorgon! Då blir det blogg.se, facebook och hela köret. Ska även försöka fixa en blogg till klassfesten. Åtminstone börja med den så att vi kommer någon vart:) Har ett möte ang. klassfesten imorgon.

Nu ska jag hoppa i sängen, hörs imorgon:)

På gång...

Förlåt, är dålig på att uppdatera här. Är aldrig vid datorn men nog ska jag försöka ta mig tid att sitta här ca 10 min om dagen. Har sagt det förut, jag ska bättra mig:) Försöka iaf...

Uppdaterar bloggen senare ikväll. Det kommer bl.a. att bloggas om helgen i Umeå m.m.

På återseende:)

3 år idag:)

Måste ju nämna att jag och Henke har tre år idag! Puss puss bejbi:) Tyvärr så jobbar jag 12-21. Lite tråkigt är det men vi har tid att mysa ikväll:) Är ledig nu torsdag, fredag, lördag och söndag:D Ska bli väldigt skönt trots att min morgondag ser ut på följande vis:
- Träna.
- Städa.
- Tvätta.
- Åka till P-holm och byta däcken.
- Packa till umeåresan.

Alla dagar kan man inte ha roligt:)

Och så kom helgen...

Jobbade till 16 igår. Sedan bar det av hem. Hade inget att göra så jag hoppade in i duschen. Gick till Kvantum och mötte Jenny, Madde och Linda. Köpte lite snacks och åkte hem till Jenny. Tror ni inte att vi hamnade framför "Talang 2009"? Jag tål det inte. De röstade vidare typ alla igår, bara för att vara snälla. Dumsnälla är nog rätta ordet:)

Idag är det Lördag och jag är ledig! Vaknade 05.12 och somnade om. Vaknade sedan vid sju, läste lite i en tidning och "solade" sedan genom rutan. Då jag tog ansiktet från solen så hade jag drabbats av solsting haha:) Är fortfarande dåsig i huvudet och lite illamående:S Gick upp vid kvart i åtta och har sett tv ett tag. När Henrik har stigit upp (får ta och riva upp honom snart" så blir det gymmet och sedan stan. Ska spana efter nya skor:) Ikväll ska jag roa mig med att se Robinson och äta godis i soffan.
 
Imorgon blir det mest troligt fika/lunch på stan med pappa och Maria. Nästa helg drar vi till Umeå tillsammans på V75:D

Förresten så har vi fått ett litet genomslag på klassfesten. Lokalen blir byahuset i Prästholm MEN, jag har upptäckt en sak med datumet. Det är ju studenten den 5 juni. Antingen har vi det ändå den 5:e och festar i Råneå eller så kanske vi skjuter fram klassfesten till 6 juni (visst är alla krogar öppet fast det är en röd dag, eller??) eller så skjuter vi fram till helgen efter men då är det ju rånemarknaden. Plus att det är V75 i Boden dagen efter (på lördagen) och jag vill gärna vara fit kl 7.00 då bussen går:) Kanske att man tar det lördag kväll den 13:e? Då får vi dessutom fira Bella som fyller 21 år den 14:e;) 
Vad tycker ni? Vet att det är några klassisar som läser min blogg, var inte blyga! Skriv en kommentar vad ni tycker. Måste verkligen göra en blogg så att alla kan kontaktas och diskutera lite. Får nog ta tag i saken och göra en ikväll:)

Såld

Då var anmälan till universitetet inskickat. Jag väntar alltid till de sista dagarna med att anmäla mig. Trots att jag har väntat på detta i flera månader. Inte känner jag mig speciellt säker på mina val heller. Nu blev det i alla fall följande:

1. Sjuksköterska. Det finns jobb, det är omväxlande, lönen är usel. Fast kanske hellre en dålig lön än ingen lön alls? Valde detta eftersom jag känner att det är ett yrke som passar mig som person bäst. Sedan blir det förstås vidareutbildning, barnmorska eller distriktsköterska.

2. Civilingenjör - arkitektur. Fråga inte varför. Arkitektur var den enda utbildningen bland "civilingenjörsvalen" som lät liiite rolig:) Sedan vill jag även känna att jag inte läste matte D, fysik B och kemi B förgäves. Vilket jag förmodligen gjorde ändå. Nej, men om jag ser det från en optimistisk sida. Det var lärorikt:) 

3. Hälsovägledning. Enda chansen att få jobb efter detta är väl att starta eget av något slag. Valde detta eftersom jag är intresserad av mat, hälsa och idrott.

Nu är det bara att vänta till i juli då antagningsbeskedet kommer. Håller tummarna...

Förlåt

Har blivit så dålig på att blogga igen. Ska bättra mig nu. Har haft lite ledigt kan man säga:) Var ledig fredag och söndag. Långfredagen låg jag på soffan och åt godis hela dagen. Henke låg i sängen och mådde dåligt. Vi sa på tordagskvällen att vi nu skulle sova länge på fredagen men självklart vaknade jag typ kvart i sju ändå:) Kan inte komma på att jag gjorde något vettigt på fredagen. Somnade framför talang någon gång runt 21 och vaknade sedan 04.32 på soffan. Gick till sängen och vaknade kring 9. Vet inte varför jag ser på talang. Tycker att det är väldigt dåligt. Mycket av det som går vidare är ju inte ens talang. Har man övat på en grej i 10 år så är det väl klart att det sitter. Sedan ska de alltid rösta vidare småungar för att de tycker synd om dem. Eller hon som gick vidare på sin striptease. Är det en talang? Absolut inte. Men att kunna "svälja ett svärd" och spika in en spik i nästan, det tyckte bara två av tre i juryn var en talang. Sådant är inte direkt något som alla kan göra. Ska sluta se. Är det verkligen inget bättre på tv den tiden? 

Jobbade sedan lördag 12-20. En sväng förbi Kvantum, sedan hem till Robinson. Morfar fyllde 79 år på påskafton:) Eftersom jag jobbade blev han uppvaktad igår (söndag) istället. Igår var vi även bjudna på påskmiddag hos svärmor och svärfar. Vi fick även (traditionsenligt) var sitt påskägg efter maten. Äggen blir bara större och större. I år var de även "folieklädda". Mitt ägg var rött:) Kände mig som en boll efteråt. Har gått upp minst 1 kg under påskhelgen. Mat, mat och godis. Har dessutom haft påsklov från träningen (pga sjukdom och påskstängt på gymmet). Har nu svår abstinens och ska försöka hinna med två vändor på gymmet imorgon. Det är bra med en veckas pause. Väldigt motivationshöjande:)

Kom precis hem från maxi. Ska hinna städa innan jag börjar jobba kl 17.

Glad påsk! (om än lite i efterskott)

6:e April

I min kalender är den sjätte april full med födelsedagsbarn. Först och främst fyller min Henke år:) 29 år blev det i år. Storkalas nästa år. Sedan fyller bäste kussen Amen år. 19 år blev hon. Även storkalas där nästa år. Sedan så har vi även mina två andra kusiner, Daniel och Andreas som fyllde 16 år. Grattis allihopa:)

Efter min matförgiftning åt jag som aldrig förr. Palt till lunch och middag, operatårta, wienerbröd och cookies. Tarmarna blev till ballonger och jag började må sjukt dåligt. Förmodligen fick jag i mig fler kolhydrater denna dag än vad jag har ätit den senaste månaden. Hugger i magen då jag skriver detta. Har dessutom lagt träningen på is tills kroppen är på topp igen. Ska nog ta det lugnt resten av veckan med lite promenader. Satsar på att vara på gymmet på måndag igen (tisdag om gymmet har stängt på annandagen).
 

Helgen som var

Ska försöka sammanfatta helgen i inte allt för långa drag...

Jobbade till 17 på fredagen. Sedan blev det träning innan jag och Henke hämtade mat från Waldorf:) Somnade ganska tidigt för att sedan vakna kring 7 på lördagen. Henke åkte iväg till Gammelstan för att medverka i en innebandycup för 99:orna. Själv gick jag till gymmet för att svettas. Hem igen och sedan iväg på stan. Köpte bl.a en nytt ansiktsvatten fån Decléor, Paris. Kostade 380 spänn (!) men känner redan nu efter att ha använt det två gånger att det är värt slantarna:) Måste snart köpa en ny rengöring. Får se vad det blir för märke denna gång. Köpte även en ny mascara och ett par nya byxor (då 4 av 5 byxor i garderoben har blivit för stora). Till sist blev det en födelsedagspresent till Henke, ett Fossilarmband som vi ska lämna tillbaka. Han ska mest troligt få lägga till lite pengar och köpa sig en klocka istället:)

Sedan blev det även lite jobb på lördagen. Efter en sallad på Dagobert (som jag äter varje helg, gärna lördag) blev det jobb på Flora i stan mellan 16-21. Efter jobbet var planen att jag skulle vara chaufför men Henke ville att jag skulle festa istället och så blev fallet. Hade bara vin hemma så det blev några glas (emot min vinregel) innan jag tog en taxi till All star. Hade roligt innan jag och Henke bestämde oss för att åka hem tidigt. Tyvärr gjorde vi misstaget att stanna vid Tasty (Max har som bekant stängt). Tog för första gången en laxburgare. Den var äcklig (smakade väldigt mkt fisk) och jag blev matförgiftad. Hade svårt för att sova, mådde inge vidare. Vaknade 06.30 men en konstig känsla i magen. Gick upp på toalett och började svettas så mkt kring skallen och nacken att jag la mig på golvet. Jag som aldrig brukar vara bakis tyckte att det var konstigt att jag mådde så dåligt. Tog ett bad eftersom det brukar hjälpa.

Efter ett tag blev vattnet kallt och jag steg upp. Jag var väldigt yr i bollen och hade som tur var nära till toaletten då jag började tokspy. Spydde sammanlagt åtta gånger fram till kl 15.30:( så fort jag åt någonting började jag må illa... och spydde.

Inget vidare slut på helgen...

Otrevliga grannar

Det som är så fruktansvärt tråkigt med livet i stan är att grannarna, i 8 fall av 10, är helt dumma i huvudet. Ni som har läst min blogg en längre tid vet att vi har haft lite problem med våran tidigare granne. Här är två inlägg från förra våren - "Galen granne" och "Terror på Lingonberry path".

Denna granne fick ett lustigt avslut i våran trappuppgång. Inför renoveringen som nu pågår, skulle arkitekthuset Monarken gå igenom alla lägenheter i höstas. Några dagar efter detta började psykgrannen att flytta och en vecka senare var de borta. Det kom dessutom en firma som rev ut golvet i grannens lägenhet. Skumt. Vad kan det ha varit i deras lägenhet? Varför var de tvugna att helt plötsligt flytta? Kommer nog aldrig få svar på detta...

Hur som helst, efter att "strumpparet" mittemot flyttade, så stod lägenheten tom ett tag innan en äldre, hårdblonderad kvinna flyttade in med sin tonårsdotter. Kvinnan hälsar ALDRIG. Inte på mig iaf. Igår hade jag varit ute på promenad och kvinnan gick in i porten 10 sekunder före mig. Hon stod och låste upp dörren då jag kom upp för trappan. Våra ögon möttes så jag sa hej. Tanten bara vände sig om.

Tycker bara att det är så fruktansvärt otrevligt. Visst, man ska inte veta för mycket om sina grannar och bjuda dem hit och dit men man kan väl ändå säga hej - som en normal person.

RSS 2.0