Bortskämd kropp

Tänker inte göra någon större uppdatering just nu. Har nämligen en "super dag" för mig själv. Passar på att skämma bort mig själv nu då pojken är borta. Igår var jag med tjejerna (mer om detta i ett senare inlägg) och idag har jag skämt bort mig med sovmorgon (låg till 09.15 iaf), långpromenad, kladdkaka till frukost, shopping på stan och en tur i solariumet. Mer om min shopping senare.

Nu har jag nyss duschat. Har använt "Snow fairy" som jag fick av svärmor, så nu luktar jag som en liten sockervadd. Ska strax springa ner och snöra i en tvätt i maskinen, sen laga mat (det blir lax i ugnen), göra efterrätt (vaniljvisp, daim, digestive och hallon ihop, in i frysen = super), göra mig en drink, poppa lite popcorn, ladda hem några bra filmer och bara borra ner mig i soffan med kuddar och filtar. Nice nice.

I soffan blir det nog lite nagellack och hudkräm. En ansiktsmask innan allt börjar hade inte heller suttit fel. Köpte en svindyr idag som var "bäst i test". Den är rosa och kommer från Luneme, kostar 205 spänn (men 20 % på Lindex) och ska tydligen ge en ett litet "ansikts lyft". Får väl se vad den går för:)

Vi hörs imorgon:) kram

Imorgon...

Jag har så mkt att göra imorgon att jag nog måste tacka nej om jag blir erbjuden jobb (om det inte nu är ngt kort pass till typ 11.30-12.00. Förhoppningsvis slipper jag jobberbjudanden för en gångs skull, är ju så dålig på att säga nej.

Har varit i farten hela dagen. Jobbat i Gammelstan mellan 07.30-11.30. Sen hem och äta lunch innan det bar av till Alvik för ett pass på deras äldreboende mellan 13-17. Hämta Henrik, hem och äta, sedan till Henriks brorson på fika (han fyllde 10 år i söndags). Till Helex för lite träning, en sväng förbi Kvantum och till sist hemma vid 22. Lite prat och bus med pojken som åker till Umeå imorgon och blir där hela helgen:( Jag ska passa på och försöka vara ledig på lördag (åtminstone kvällen) och ligga i soffan med en godispåse och en riktigt bra film. Hoppas att dessa planer håller i sig:)

Imorgon blir det skoj med Jenny och Linda:) Får se om jag får upp någon planering över morgondagen (under morgondagen).

kram kram

Onsdag morgon

Det blev inget bloggande igår. Måste ändå säga att jag verkligen har blivit bättre på att blogga:)

Har ätit frukost för en stund sedan. Ska snart iväg till gymmet. Kör små muskelgrupper idag, axlar och biceps:) Körde ben igår och jag har redan börjat känna en träningsvärk i baklåret och jag vet att det kommer bli mycket värre framåt kvällen:/ Jobbar sen ikväll 15-21.30 i Antnäs...
 

Prövotiden är slut!

Äntligen är prövotiden slut för körkortet som fyller 2 år idag:) Nu kan man åka fast och "bara" få böter (om man inte nu gör ngt riktigt dumt). Det känns inte som två år... tiden går fort.

Kom precis hem från träningen. Bröst och mage idag, det kändes lite tungt. Nu väntar jag på laxen, sen blir det desperate och kanske kanske en päronsplitt. Vi har ett litet beroende till dessa glassar men vi försöker hålla det under kontroll:) Imorgon blir det jobb på Björksgatan 7.15-12.30. Det är svinlängesen som jag var i den gruppen. Är lite nervös:S Tur att passet inte är så långt:)

I aftonbladet

Detta låter inte så sweet...

Ny mobil

Jag fick en ny mobil av pappa igår:) Tack tack! Äntligen slipper jag min samsung som slår av sig själv med allt tätare mellanrum. Det är som att skärmen slocknar men den fortsätter som lysa. Måste starta om den för att bilden ska komma tillbaka:(

Nu slipper jag som sagt det med min nya pärla, en nokia N82



Det var dessutom tur att jag var seg med att beställa från H&M... Hittade nämligen "10 % på allt i katalogen" i posten:)

Jobbat 7.30-11.30 idag. Skönt med kort dag, speciellt då jag var riktigt trött på morgon. Funderar på att ta 30 minuter på soffan innan jag hittar på något annat:) Först blir det lunch:)

Mot prästholm

Kom precis tillbaka från en promenad. Det är verkligen härligt ute idag, trots att det snöar:) Väntar på att Henke ska komma tillbaka från hockeyn så att vi kan åka till Prästholm. A-jun spelar och han är trogen sekretariatet. Robert är på Gran Canaria (är inte alls avis) så det blir bara jag, Henke och pappa ikväll. Pappa skrev att vi skulle äta ute eftersom "pållarna fortsätter springa som han vill". Dessutom längtar jag efter min nya Glamour som kommer till Prästholm, liksom all min andra post. Jag vet, jag har bott på Kallkällan i snart två år och har ännu inte gjort någon adressändring. Har inte haft några problem med att all post kommer till Prästholm då jag är där ganska ofta. Post från tandläkaren m.m. öppnar dessutom pappa:)

Nu ska jag duscha.

Trevlig söndagkväll:)

Hår hår hår

Om det är något som jag har stora komplex för så är det mitt hår. Det är så fruktansvärt tråkigt. Färgar jag håret är det trist igen efter några veckor. Mitt hår hänger bara och gör inte direkt några underverk. Förvisso börjar det komma ur den där supertråkiga mellanlängden men det är fortfarande inte så långt som jag vill ha det. 5-10 cm till tack. Förvisso är det ganska tjockt, trots att jag har ganska tunna hårstrån. Jag måste ha ganska mycket hår med andra ord. Jag klarar dock inte av torra eller kluvna hårtoppar så det är därför jag alltid har haft bråttom med saxen förut (för att klippa innan det blir kluvet). Nu har jag dock lugnat mig och har infört klippning var fjärde månad (februari, juni och oktober).

Trots att håret börjar bli långt, blir jag då och då sugen på att klippa kort. Ska försöka hålla mig några år. Dessutom tror jag inte att min garderob skulle gilla en kort frisyr. Amen tyckte att jag passade i "lång page" som jag hade för ca 1,5 år sedan. Jag gillade också den frisyren men nu tänker jag mig mer en liknade "twiggyfrisyr". Samantha i ANTM fick en riktigt lyckad makeover då de klippte henne kort


Före (uppe) Efter (nere). Tyvärr kommer jag aldrig att bli så modig...

En annan som jag vet går i klippningstankar är min kära kusin. Våga! Jag tror att de skulle bli jättebra. Du får så fina drag i ansiktet då du sätter bak håret så där:) Se själva.

kram kram

Igår - stan och jobb

Vikarieförmedlingen ringde igår och ville ha mig på Bergnäset 16-21. "Okej, jag har ju varit där förr", tänkte jag. Något som jag tycker är lite obehagligt har dock börjat hända för mig allt oftare. Bara för några dagar sedan tänkte jag "Vad längesen jag var på Bergnäset. Tänkt om jag aldrig mer kommer att jobba i den gruppen". Så kommer detta samtal. Samma sak hände i början av året. Då jag var i stadsögruppen de första gångerna i september var jag mycket hos en härlig gubbe som väntade på att få flytta till ett äldreboende. Så småningom flyttade han och jobbet fortsatte som vanligt. Plötsligt började jag tänka på honom här en kväll för några veckor sedan. Jag försökte sova men jag hade glömt bort vad han hette så det gick inte så bra. Två dagar senare kommer jag på jobbet och får veta att han har avlidit. Konstigt...

Hur som helst så fick jag springa på stan innan jag började. Jag var ju tvungen att lämna igen min tröja från H&M. Som vanligt då jag har lite bråttom så hittar jag en massa saker på stan.


H&M blev det först en grå väst. Förut har jag inte gillat att ha väst men nu har jag 5 stycken:) Det gäller bara att hitta en bra modell och kunna kombinera med rätt plagg. Sedan blev det nya underkläder. Jag är ganska bra på att rensa i underklädeslådan. Mest beror det på att jag är allergisk mot dåliga resårer (och resårer som syns!). Min äldsta bh är typ 3-4 månader gammal:) Förvisso beror det på att jag har gått upp en kupstorlek *stolt* (resultat efter att min kropp har minskat i omfång, men brösten är kvar). Sedan blev det även ett par baggy(!) från Gina tricot. Är inte så förtjust i baggy men dessa kostade 99 spänn och jag kan ju alltid ha dem då jag jobbar i sommar eller är i stugan i niporna. I värsta fall får det väl bli en målarbyxa:) 

På kvällen var jag och Henke riktigt "äckliga" och åkte till godishuset. Det blev 1,070 kg godis(!!!). Förvisso har vi båda halva påsen kvar:)

Slödag

Idag har man inte varit nådigt slö. Har i princip stigit upp, ätit, sett ett desperate, bläddrat lite i H&M-katalogen och satt igång en diskmaskin.

Vaknade halv åtta, gick upp och såg på tv i tv-rummet en stund men tänkte "nej, varför är jag uppe den här tiden då jag väl är ledig?". Tillbaka till sängen och sov till typ halv 10:)

Ska försöka ta mig till stan och lämna igen en tröja på H&M. Innan dess blir det lite städning...

Waldorf 2009-01-23

Långt innan jul bestämde jag och Amelia oss för att inte ge varandra några julklappar, utan istället gå ut och äta på Waldorf (något vi förvisso även brukar göra i vanliga fall för att komma ifrån vårat "veckofika"). Vars tog våra regelbundna fikabesök vägen förresten, Amen? Försvann de i alla jobbtimmar? Om man inte planerar i tid så hinner jag få jobb:)

På tal om jobb så är jag redan erbjuden två sommarjobb... svårt att välja dock:(

Hur som helst så var vi alltså på Waldorf. Eftersom vi båda två är ganska duktiga på att blogga (jag har verkligen blivit flitig) så hade vi inte sååå mycket nytt att berätta. Trots detta blev vi sittande i 2,5 timmar. Vi beställde exakt samma mat, ugnsbakad lax och sedan créme brûlé till efterrätt.


Jag har hunnit peta av skinnet på laxen men annars är den orörd:)


Denna bild är tagen från vårat förra besök på Waldorf. Den enda skillnaden är att detta var ananassorbé, vilket jag föredrar framför dagens hallon. Då denna bild togs var brûlén dessutom lite varm (extra gott)...

Nu ska jag och Henke krypa ner med päronsplitt och se Entourage. Imorgon blir det ingen väckarklocka, utan jag ska sooova. Känns som att jag inte har gjort det på en evighet. Idag somnade jag sittandes i sängen.

Hörs imorgon:)

Biljakt

Det blir nog att byta bil. Det kommer att kosta minst 2500 kr att laga bilen (+ ca 2000 om det är katalysatorn), så jag har bestämt mig för att se mig omkring efter en annan bil. Pappa och jag ska kika på några nästa vecka. Får lägga ut min MOUbil på blocket snart.

Ska nu spana lite på blocket, duscha, krypa ner i en nybäddad säng och sedan ge mig iväg för att träffa Amen strax innan halv sju. Det blir waldorf ikväll:)

Trevlig helg!

P.s. Skriv gärna en kommentar om ni har vägarna förbi blocket och ser en häftig, inte allt för stor bil:)

Tip-top...?

Kom hem för ca 30 minuter sedan, dagen har varit lång. Jobbet har dock varit väldigt behagligt. Avlastning hos en som låg och sov i två timmar + städat hos en herre med samma namn som en tecknad seriefigur (haha, skulle jag berätta namnet skulle ni nog skratta lite). Det är inte typsiskt svenskt direkt:)

Hur som helst, de på jobbet är lite oroliga för mig. Jag berättade för en kollega att jag var nära att svimma hos en kvinna i förrgår. Det har hänt flera gånger förr och jag anar att det beror på mitt låga blodtryck, i kombination med att jag är lite känslig för vissa lukter. Det började med att jag började kallsvettas bakom öronen och i nacken. Sedan började det bara flimra för ögonen. Jag kämpade med att sätta i de sista två rullarna i tantens hår och frågade om hon ville att jag skulle vädra i hennes sovrum. Med slutna ögon gick jag snabbt till sovrummet och la mig på golvet. "Ska jag dra till i sängen också?", ropade jag liggandes från golvet. Ett par snabba drag i lakanet och jag var ute 2 minuter senare.

Väl i trappuppgången lade jag mig på golvet. Hoppas ingen ser mig, var min enda tanke. Gick som en ostbåge till hissen (hade som tur var lokalen i samma hus) och snabbade mig in i vilorummet. 5 minuter senare var yrseln borta.

Som sagt var berättade jag detta till en kollega som nu verkar ha mig under uppsikt. Hela jobbet vet att jag tränar mycket och jobbar hela tiden men jag äter ganska ofta:)

Jag lider ingen brist på c-vitamin i alla fall. Tar en varje morgon till gröten:)


Linda tipsade mig om grapefrukt och lime men min personliga favorit är hallon...
De hade tre för 49 :- på kvantum, där av antalet:)

Till min sjuka bejbi, love you...

Motion med träningsvärk och pizza...

Vaknade med världens träningsvärk i magen (som startade redan igår kväll). Drog mig ut på en morgonpromenad vid  08.30. Kom hem, åt frukost och kröp ner i sängen med Henke för att se lite desperate housewives. Sedan gick jag på stan en sväng innan det bar av till Helex. Orkade inte träna någonting p.g.a. min ovanligt onda träningsvärk, så jag drog några längder i bassängen istället. Det var roligt att simma för en gångs skull, även om jag inte är något större fan av det.


Henke har alltid klagat på mitt mellanrum mellan stortån och de övriga tårna. Gör det mig till en bättre eller sämre simmare mån tro?:)

I sann träningsanda beställde vi pizza till lunch/middag:) Min favorit, som jag kör stenhårt på, är calzone med ananas. Förut hade jag problem med om jag skulle beställa calzone eller hawaii, men nu är det problemet alltså löst:)

Har precis avslutat andra säsongen av desperate och väntar nu på att gå på ett möte kl.18.30 ang. renoveringen som startar i februari:)

Jobb imorgon 7.30-17.00

Puh

Sådär, då har man promenerat 7,6 km:) Halva sträckan i snöstorm...

Nu blir det sen lunch och sedan tvättstuga 17.00. Skulle behöva åka på gymmet och träna benen men jag får se om jag orkar. Detta sker i så fall kring 18.00-19.00.

Maginfluensan slår till

Än så länge har man klarat sig från årets influensa men igår fick jag bevis på att den finns alldeles i närheten. Henrik ligger nu sjuk och har därför varit hemma från jobbet idag. Tur för honom att jag jobbade kort dag idag (tolfte jobbdagen i följd), samt att jag är ledig imorgon:) På jobbet sa de tidigare här i vinter att man kan förebygga maginfluensan genom att äta 7 hela vitpeppar. De ska sväljas hela så det känns inte alls. Jag har nyss ätit dessa så passa på ni också:)

Peppar, peppar....

Snyft

MOUbilen klarade inte besiktningen:( För höga HC-värden i utsläppet...

"Kan bero på katalysatorn" sa kontrollanten.

Det känns som att ens barn är sjuk. Min morbror, Tommy, ska få titta på honom och se vad man kan göra. I värsta fall (om det blir väldigt dyrt att laga) måste jag sälja pärlan:(

Ska åka och träna för att slippa tänka på stackarn. Ska gå till Helex så att han får vila:)

Bää

Igår bjöd vi alltså Henkes föräldrar på middag. Lamm med potatisgratäng, varma grönsaker och sås till varmrätt och en otrolig efterrätt, gjord på tre olika sorters choklad och "hallonröra" till. Pojken kan verkligen laga mat:)

Här ser ni min "snygga" dukning:)




Henke ska precis börja skära upp köttet men först ska steksnöret bort...



Yes Amen, vi kan gå på Diamant någon gång (igen) ;)

Söndag

Jag hade planerat en ledig dag idag. Jag skulle göra om bloggen m.m. Nu blev det inte riktigt så. De ringde nämligen från jobbet igår kväll och ville att jag skulle jobba 7.30-14.00. Kunde inte tacka nej så idag är det tionde dagen i rad som jag jobbar. Dessutom ska jag jobba imorgon och på tisdag så det blir alltså 12 dagar i rad innan jag är klar. Från den ljusa sidan känner jag ingen press på att få ihop mina timmar denna månad:)

Har precis kommit hem. Jag och Henke har först varit och pumpat däcken inför bilbesiktningen. De två högra hjulen hade bara 1,5 kg luft i sig (Det ska vara 2,4 kg för er som inte vet). Jag och Henke konstaterade att det berodde på att Henrik sitter på den högra sidan:)

Nu ska jag städa medan Henke lagar mat. Svärmor och svärfar kommer kl 18.00. Det blir lamm till middag och sedan efterrätt:)

Ska fixa bloggen någon annan dag...

Sorry...

Jag som lovade att börja blogga mer...

Jag har dock haft fullt upp i veckan. Jobb varje dag (Har varit ledig tre dagar denna månad, den första, tredje och den åttonde), sedan så har jag tränat för fullt i veckan. Jag såg lite bilder från jul på Amens blogg och tänkte "det där var inga 50,5 kilon". Vill inte skylla ifrån mig men jag har faktiskt varit förkyld stora delar av December. Hade t.ex. 39 graders feber den 21:a. Inget som hindrade mig från jobbet men gymmet undvek jag förståndigt nog:) Men nu är jag alltså "back on track" även om något kilo till ska svettas bort:)

Ikväll ska jag mysa med mig själv i soffan tills Henke kommer från hockeyn:) Imorgon ska jag verkligen försöka göra om bloggen, men den som väntar på något gott....:)

Lite om den senaste tiden...

Dagen före jul var vi hos Henkes föräldrar på uppesittarkväll. Fick en sidenmorgonrock och lush duschtvål "snow fairy" från svärmor och svärfar, samt ett par nya träningsskor från Henrik.

På julfton var vi först hos mormor och morfar. De och Tommy & Eva fick ett kort på mig, Robert och Johan.



Senare åkte vi till farbror Leif för lite julmat. Orkar inte säga vilka presenter jag fick men det var en massa presentkort:) Maten var dock alldeles för god och jag åt alldeles för mkt....

På nyår bar det av till Umeå med Henka och Jenny. Vi träffade bl. a. Tallus på stan:) Nyårsmiddagen bestod av en kinesisk buffé som verkligen var värd pengarna (det var löjligt billigt). Det nya året ringde vi in på Oléarys. En sak som vi alla kunde vara rörande överens om är att umeåbor är konstiga... och de klär sig gräsligt fult. Värst var tjejen som hade svans, glasögon, ett snörliknande halsband, ett beiget halternecklinne i bomull, ljus avklippt jeanskjol, strumpebandshållare och stay ups (yes, du läste rätt) och stora, lurviga beiga skor a la 2005. Uhh...

Då jag ser på bilder från Umeå så har jag insett att min hårfärg inte var någon större höjdare så jag färgade om det för någon vecka sedan... Det blev rött med slingor och till en början såg det ut som att huvudet stod i lågor men jag fick många komplimanger på jobbet så det kan ju inte ha blivit värre än vad det var:) Nu har färgen dock bleknat (som röd färg oftast gör). Tog ett kort då det var nyfärgat men jag hittar det inte... ska fråga Henke var det är så att jag kanske kan lägga upp en bild:)

Under ombyggnad

De senaste dagarna har jag funderat över om jag ska lägga ner bloggandet eller inte. Det har inte varit speciellt roligt den senaste tiden och jag känner att jag aldrig har tid att sitta vid datorn. Antingen skulle bloggen bort eller så skulle jag börja blogga på riktigt.

Jag har nu bestämt mig för att fortsätta blogga och för att få en ny start har jag börjat med att ändra bloggens design. Processen kommer att ta några dagar men nästa vecka kommer min "nya" blogg:)

Vi ses...

RSS 2.0