Gärna hjärna?

Jag blir så irriterad på att det är så få människor som kan köra bil. Nästa gång kör jag in i någon. Bilar som kör om på högersidan då man stannar för bilar från höger på ställen där det är högerregel (som vägen mot kallkällan), bilar som kör ut fast man är farligt nära med den följd att man måste bromsa och gå ner på 2:ans växel (vilket innebär en väldigt låg fart) m.m. Ska även ta upp lite enstaka händelser som bara har hänt denna vecka. Och allt jag skriver om är ändå bara toppen på ett isberg. Hade en vid korsningen vid elgiganten som hastigt bytte fil framför mig utan att blinka och antagligen utan att se sig för. Hade jag varit 3 sekunder snabbare så hade det då smällt. Dessutom så får man bara svänga åt höger i denna fil men tror du inte att den dumma (svordomar) kör rakt fram. Vad hade hänt om en mötande bil skulle svänga åt vänster med tanken att "kusten var klar"? Just blinkers verkar folk ha svårt för. Sedan så hade vi ju en incident i förrgår där jag skulle skvänga in på ebeneserparkeringen. Infarten är enkelriktad (det är alltså förbjuden utfart), men tror du inte att det kommer en häxa i jeep som ska köra ut. Visst, kör då, men stå inte still och blockera vägen och tro att du gör rätt.

Hade det varit yngre människor som gjort dess misstag hade jag kunnat ha lite överseende, men när det bara är gamla tanter och gubbar som kör utan att ta någon som helst hänsyn till andra, och dessutom tror de att de gör rätt, då blir jag svinigt arg. Har endast en gång varit med om att en ung har kört konstigt och det var en tjej i en hyrbil som "dansade" mellan filerna utan att se sig för. Men då gamla gubbar ska "smita" ut på vägen, då blir jag bara irriterad. Samma är de otroligt dumma de som kommer i full fart i korsningen nedanför kallkällan där det råder  högerregel och kör ut för att sätta de som kommer från vänster, och inte stannar, på plats... UTAN att kolla åt höger först. Nu är jag så otroligt less på alla som faktiskt kan köra bil men som inte bryr sig om andra som kanske inte vill krocka.

Ännu irriterad blir jag då det är hockey. För några veckor sedan (innan lördagens hockeymatcher började spelas på kvällen) kom jag från samtidigt som hockeyn var slut. Folk verkar tro att de har företräde då de går över vägarna då de har varit på en match. De ser sig för då de går över vägen men stannar inte trots att det kommer bilar. Tro mig, om jag skulle vara på dåligt humör innan något sådant sker nästa gång så kommer jag att köra över den som går över vägen. Sedan tror även de som kör bil efter en match att de har något slag företräde. Att de alls vågar chansa då de säkert har fullt med barn i bilen. Tyvärr är jag alldeles för dålig på att tuta. Henke får alltid göra det åt mig.

Tydligen så är många människor som höns med avhuggna huvuden... De saknar hjärna men kan ändå springa runt och dumma sig.

Inflyttningsfest

Igår var jag på inflyttningsfest hos Henkes jobbarkompis, Danne. Redan tidigare under dagen hade jag på känn att det var något som inte stämde, sedan kom det... jag fick ont i halsen. Precis samma sak hände då jag festade för 3 veckor sedan. Jag som aldrig brukar vara sjuk har sedan körtelfebern i höstas varit sjuk konstant (känns det som). Om jag inte har haft ont i halsen så har jag varit extremt trött. Detta har gått ut på både träningen (som jag dessutom betalar nästan 400 spänn i månaden för) samt mitt humör. Jag är inte arg eller något sådant men jag är ständigt nedstämd p.g.a. tröttheten. Vissa dagar känns det som om all energi är borta. Hoppas att jag inte blir sjuk i flera veckor nu, vilket jag inte heller tror att jag kommer att bli då halsen redan idag känns lite bättre.

Hur som helst, igår var det alltså inflyttningsfest. Trots att jag är onykter så är det lite svårt att prata med de som är äldre än en själv. Man vet som inte vad man ska säga och då det är människor som man inte känner så bra vet man inte riktigt vad de är intresserade av. Jag skulle t.ex. aldrig prata om samma saker som jag brukar prata om med mina vänner, fast det är det kanske inte många som gör. När man är med ens egna vänner så pratar man ju för det mesta om saker som har hänt andra personer som man känner gemensamt och om saker som man vet att kompisarna är intresserade av. Det gick ändå hyfsat bra med snacket igår, även om jag inte sa allt för mycket. Man måste ju trots allt anpassa sig efter de man umgås med och inte prata om vad som helst. Nästan alla man pratade med under kvällen var ju trevliga i alla fall så det är ju huvudsaken. De förstår säkert varför jag var lite blyg med tanke på att de andra pratar med varandra dagligen. Så här i efterhand kommer man förstås på en massa saker som man hade kunnat prata om men det kommer väl säkert fler tillfällen då man sakta men säkert kan krypa ut ur "skyddsskalet" och visa lite mer av sin personlighet. Jag vet att jag är lite väl blyg vid vissa tillfällen men det beror nog kanske på att jag bara är försiktig. Jag blir nästan hellre ihågkommen för den som säger lite för lite än den som säger alldeles för mycket. Dessutom är jag nog i dessa kretsar mest känd som "chauffören".

Efter att ha varit hos Danne ett tag och bl.a. spelat "guitar hero", som jag sög på av två anledningar (jag har kört 1 ½ låt tidigare och jag var inte heller speciellt nykter denna gång), gick vi vidare mot "Invit". Jag var lite nervös då vi kom fram eftersom att det var från 23 och tänkte "nej nej nej" då de bad om leg. Som tur var är det vissa vakter som inte bryr sig så mycket så jag kunde slinka in. Det var okej på Invit och de hade niks cider som jag har letat efter i över ett halvt år. Synd att de inte hade ett dansgolv och framför allt saknade jag lite kända ansikten. På fredag blir det i alla fall, som det ser ut, fest med kompisarna. Det ska bli roligt:) Om bara halsen håller...   

Läxor, läxor

Det är nu någon vecka sedan jag bloggade sist. Anledningen till denna frånvaro är att jag har haft väldigt mkt läxor. Har denna vecka hunnit skriva två prov, ett i historia och ett i kemin. Vi är två tjejer som läser historia b. Den andra tjejen som skrev provet samtidigt satt i 26 minuter - jag i 2 ½ timme. Trodde att provet innehöll 9 frågor så jag tog det lugnt på sista frågan. Sedan, med skrivkrampen bultandes i handen, vänder jag på sista sidan och där uppenbarade sig en 10:onde fråga. En a,b,c,d dessutom. Skrivandet gick tungt på den sista frågan kan jag säga. Jag skriver väldigt konstigt (mina vänner vet kanske hur?) med lillfingret i en 90 graders vinkel mot handflatan. Sedan ligger fingret där som en spänd fjäder och rör sig i takt med pennan. Detta gör att handen krampar fortare än vad den skulle ha gjort i vanliga fall. Sedan gör inte tidspressen och "uppspeltheten" (blir alltid väldigt ivrig då jag skriver historiaprov) det hela bättre.

Nu är det i alla fall lugnt i några dagar. Ska lämna in en sista inlämning i matte i morgon, sen slipper jag förhoppningsvis min lärare för all framtid. Hon stod bakom mig i matkön idag. Jag tänkte hälsa men hon såg så (svordomar) sur ut att jag lät det vara. Även då jag inte gillar henne så är jag ju som ändå alltid trevlig men det är svårt att säga hej då hon säkert inte ens låtsades se mig. Summa summarum så var vi alltså två i matkön som säkert såg varandra men som  inte ides/ville hälsa. Hon är en sådan tant som ibland hälsar tillbaka då man säger hej och ibland bara tittar frågandes på en med en blick som säger "varför hälsar du på mig?". Nej, som sagt var är det nu sista dagen imorgon. Sedan är det sportlov nästa vecka. Har dock jobb framför mig då 3 prov väntar på mig veckan efter sportlovet. Dessutom ska en uppsats skrivas till historian veckan 11, men det är ju en sådan grej som jag ser fram emot att skriva. Uppsatsen kommer nog mest troligt att handla om Gustav III och hur han gjorde vårat land så kulturellt som han faktiskt gjorde. Ska även skriva lite om hans kopplingar till Frankrike o.s.v. Det ska som sagt bli roligt.

Tänkte avsluta med att slänga in lite händelser kring alla hjärtans dag. Henke var jättesöt i sin uppvaktning och jag var mest... snuskig. Vågar inte ens skriva vad jag gav honom men jag kan säga att jag skämdes då jag köpte grejen, eftersom det kändes som om de i kassan genomskådade mig. Fick köpa kattgräs till katten som en slags "täckmantel". Senare på kvällen åkte vi till min storebror som fyllde 25 år. Hade köpt honom en "scarface tavla" som han uppskattade. Jag lyckades alltså med mitt presentköp:) Kom på att jag även besiktade MOUbilen tidigare samma dag. Den gick igenom utan anmärkningar:) Det kändes nice, speciellt med tanke på att jag redan har lagt ut så mycket pengar på bilen denna månad (skatt, försäkring, besiktningen och bensin). 

The rumor has it

Haha, det är inte sant hur snabbt det skvallras mellan varandra. För min kära familjemedlem skull (värnar om dennes privatliv) vill jag inte ta upp en pinsam situation som uppenbarade sig i helgen. Inte pinsam för personen i min närhet, utan mer för en som har stått denna person nära. Hur som helst så tar det inte många dagar (två närmare bestämt) innan jag får ett samtal från min familjemedlem som vill veta mer om det inträffade.

Vill med detta inlägg inte kritisera, jag tycker tvärtom att det är härligt med en släkt som vet allt om alla. Jag gillar då det skvallras inom släkten, som t.ex. då man har hittat mina kusiner i snödrivor mitt i natten, då ens tremänning låg så pass nära tågspåret att det blir en notis i tidningen, då kusinen kommer ut som bisexuell, då en annan tremänning förlovar sig efter bara några månader tillsammans med en kille och andra roliga berättelser - även olagliga. Det är även roligt då det uppstår situationer som göra att andra ringer till släktingar på 150 mils avstånd (har släktingar i södern), bara för att de ska vara först med "senaste nytt". Ännu roligare var det vid jul då mormor ringde till min faster för att berätta det nyaste. Min faster, som har hamnat i klistret för att ha skvallrat lite för mycket, låtsades inte veta någonting om det inträffade, eftersom hon inte ville vara den som skvallrat. 

Inom min släkt skvallras det som aldrig förr och det är roligt att se hur släkten reagerar. En del (speciellt  min egen och min farbrors familj), har kul och gör gärna roliga tolkningar av saker som har inträffat. En del skvallrar mellan varandra och är s.k "huvudskakare" (skakar på huvudet åt allt oförnuftigt), andra håller tyst och någon enstaka (finns både en på min moders sida och en på min faders) som går direkt på sak och konfronterar personen det skvallras om. 

Jag anser att det är släktskvallret som för familjen närmare. Allt prat visar ju trots allt att man bryr sig om varandra:)  

Skoltrött

Blev så otroligt less idag. Matteläraren ringde förra veckan och bad mig komma på idag för att gå igenom min redovisningsrapport. Jag gillar inte att sitta och prata illa om andra, speciellt inte lärare som har det nog dåligt, men eftersom att ingen som läser min blogg vet vem min lärare är kan göra det den här gången. Jag tror aldrig att jag har tyckt illa om en lärare. Jag har i alla fall inte känt som jag känner för henne. Hon är som så elak och oförskämd. Luktar äckligt och ser ut som ett torktumlat lakan gör hon också. Vad man än säger eller frågar så kommer något "elakt" tillbaka. Hur det går för mig i kursen hör inte hit, jag har aldrig varit så passiv på en kurs och var dum som tog den på distans fast än jag vet att jag typ aldrig räknar hemma. Men de resultat som jag faktiskt har uppnått har jag då inte alls henne att tacka för. Hon är säkert jättebra på att räkna matte men hon är värdelös på att lära ut. Ingen kan heller säga att jag ogillar henne bara för att jag är dålig i matte, då jag har MVG i matte a+b och ett starkt VG i matte C. Visst, jag måste ju lyfta fram att jag har tagit lätt på denna kurs då jag egentligen inte behöver den, men om en som kan räkna matte känner sig helt vilsen då hon förklarar så måste det faktiskt vara hon som inte kan lära ut. Då jag frågar henne om någonting får jag ett helt annat svar än det jag vill ha. 

Kanske är det bara så att jag blir yr av hennes dåliga andedräkt och därför inte kan tänka klart... Hon luktar ju ödla. Förlåt läraren men jag orkar verkligen inte med dig. Har alltid huvudvärk efter dina lektioner.

Nu ikväll så har jag tagit det lugnt. Gjort en diagnos i fysiken och vilat en stund. Hade så ont i huvudet sedan mötet med "spöket" (matteläraren) så jag bestämde mig för att ta ett bad och lyssna på Herman Lindqvists "Historien om Sverige". Henke är i Stockholm och jobbar. Skjutsade in honom 05.45 i morse, somnade på soffan och vaknade inte förrän 10 min innan jag skulle iväg till skolan. Som tur var hade jag redan ätit frukost, sminkat mig och tagit på mig kläderna. Henke kommer hem i morgon, vilket betyder att jag har hela morgondagen för mig själv:) hade tänkt börja med en runda på stan för att köpa Johans födelsedagspresent och Henkes present till alla hjärtans dag, för att sedan njuta av historieläxan (en av läxorna som jag gör med glädje).

Konstiga namn

Efter en tråkig eftermiddag med fysikboken hörde jag av mig till kussen för att få hjälp med att fixa till bloggen. Resultatet blev denna "skrikiga" kombination. Kommer kanske att ledsna på ett tag men då får jag byta igen;) Henke och en kompis har suttit framför tv:n hela kvällen. På söndagar är det ju sport på tv hela dagen. Hur som helst, jag åkte i alla fall till Amen. Efter att snabbt ha fixat lite på bloggen så började vi bläddra i skolkatalogen.

Efter en hel del snack senare kom Amelias lillasyster, Agnes, som bor i samma trappuppgång. Hon ville visa oss sin nystädade lägenhet. På vägen dit kommer på mig själv att läsa på grannarnas ytterdörr och får mig ett skratt. Det finns så otroligt konstiga efternamn. Kom inte ihåg vad alla hette men minns att jag gav Amelia förslaget att gå och festa hos grannen, Rocca, någon gång. De värsta efternamnen finns nog att hämta i min kompis, Madde, gamla trappuppgång. Har skrattat varje gång jag har besökt henne (förvisso har det mest varit då man har varit lite på lyset). Tyvärr så har jag även glömt bort dessa namn, eftersom de har varit helt tokiga, men det har varit efternamn i "samma anda" som "Sjögräs", "Humus", "Bock", "Tallbarr", "Grötris". Självklart så har de inte hetat så men det har varit efternamn av liknande karaktär. 

Tack för ett normalt efternamn kan man säga...    

Stan

Då var det dax för veckans fika på stan med kusinen. Satt på fiket över en timme (som vi förvisso alltid brukar göra). Förra helgen hann vi t.o.m. fika två gånger:) Det var ändå inte så många på stan om man jämför med hur det brukar vara. Hatar barnvagnar. Eller snarare föräldrarna som tror att de kan använda barnvagnen för att få folk ur vägen. Har även sökt efter en passande "alla hjärtans dag present" åt Henke. Köpte inget idag men jag tror att jag vet vad det blir. Precis som Amen skrev i sin blogg så är alla hjärtans dag faktiskt den enda gången man t.o.m. kommer undan med att ge bort någon ful hårig "made in china pryl". Utan dåligt samvete d.v.s.  

Förutom att det är alla hjärtans dag på torsdag så fyller min äldsta storebror 25 år:) Har även försökt hitta en födelsedagspresent till honom. Tyvärr så är han väldigt svår att köpa något till. Grejen är den att det inte skulle spela någon roll om man gav honom en ful "made in china sak". Han blir nöjd med vad han än får och då är det inge kul att köpa något till honom. Det som gör det hela svårt är att man vill ge honom något som gör att han reagerar:)


Tvättstugan

Har i princip tvättat hela dagen, 9 tvättar på 5 timmar. Kanske låter det som mycket och visst kan det vara det med tanke på att jag tvättade för typ 1½ veckor sedan. Anledningen till all denna tvätt är att jag har tvättat lite större saker som filtar, kuddar m.m. Sedan så bestod sista tvätten av mina kära vantar med glittertrådar som jag har fått så mycket komplimanger för. Tyvärr så blir de aldrig sig själv igen efter en "kycklingolycka" på kvantum då en påse med en grillad kyckling läckte och griljerade mina vantar:( Ska köpa nytt garn till helgen så att mormor får sticka ett par nya.

En del hatar att tvätta men för mig är tiden i tvättstugan en av de bättre stunderna i livet. Det är varmt, det luktar gott och kläderna blir rena. Sortera, fylla maskinen, tillsätta tvätt- och mjukmedel, tvätta, torktumla/hänga upp kläder i torkskåpet, vika ihop kläderna, hela processen gör mig helt avspänd. Skulle kunna sitta i tvättstugan under hela tvättiden om det bara fanns tillgång till bord, en stol och kanske en liten tv eller en radio. Att tvätta är helt enkelt mitt sätt att slappna av.
 
För övrigt så är jag sjuk (känns som att jag aldrig har återhämtat mig ordentligt efter kötrelfebern). Har inte direkt ont i halsen, känns bara obehagligt då jag sväljer. Får hoppas att det går över snart, har inte kunnat träna på snart en vecka. Det jobbiga med att vara sjuk är att man är så trött hela tiden. Sitter och skjuter på lite läxor och hoppas verkligen att jag inte blir så pass dålig igen att jag missar något prov. Det har jag inte tid med. 

Jag och H har börjat se serien "Californication". Riktigt bra tycker jag, många "vassa" repliker. Går på tv4 på torsdagar tror jag(?). En annan serie som vi ser ganska ofta är "Law and order" som går i princip varje vardagskväll kring 22 på tv4+. Den går också på nätterna på kanal5. Kring 1.25 tror jag för dem som vill se:)

Nu hade jag tänkt gå till duschen. Måste hinna göra lite fysik/kemi innan Law & order- SVU börjar:)    

Nu är jag igång igen...

Kom på i höstas att jag kanske skulle börja blogga bara för att de som undrar ska få veta vad jag håller på med på dagarna. Jag skapade min första blogg i början av november, strax innan jag fick körtelfeber och blev sjuk månaden ut. Under sjukdomstiden började jag ångra att jag alls hade skapat en blogg och tog därför, i mitten av december, beslutet att ta död på den. Anledningen var att jag inte gillade mitt "bloggnamn" och hade inte varit tillräckligt aktiv för att veta att man kunde byta namn på själva bloggen, vilket jag har gjort på den jag har nu. Sedan tyckte jag att mina inlägg på den gamla bloggen var så tråkiga (förvisso hade jag kanske bara 2-3 inlägg men ändå). Trots detta kan jag nog inte garantera att inläggen i denna blogg kommer att bli desto mer intressanta. Men då är det ju också frivillgt att läsa dem. Ska försöka skriva varje dag men precis som alla andra så hinner man inte alltid. Sedan kan ju inte alla inlägg vara lika intressanta varje dag så vissa lär bli otroligt trista att läsa medan andra kan kan vara riktigt roliga. Precis som alla andras...

Vad har jag sysslat med idag då? Först har jag varit på skolan och haft lektion (historia b). Gick över nästan 20 minuter men det var bara roligt för vi har nyss börjat med något som jag är självutnämnd expert på, nämligen svenska kungar och drottningar efter Gustav Vasa. Jag skäms nästan då jag tänker på hur mycket jag kan om deras politik, dödsorsaker, barn och vad de lyckades åstadkomma under deras regeringstid m.m. m.m, men jag skäms ännu mer över vad jag kan om deras älskarinnor, oäkta barn och andra skandaler. 

Efter skolan har jag fortsatt med lite religion b. Ska ha en liten debatt på onsdag om "sekualiserade livsåskådningar" eller vad jag ska kalla det. Jag ska i alla fall vara för en sekualiserad värld. Hittade ett ganska "roligt" citat då jag sökte efter lite argument:

" Problemet med vår värld är att de dumma människorna är så säkra på sin sak, medan de kloka är så fyllda med tvivel"

Intressant. Ganska rätt om man tänker efter...

Vad har jag mer då att göra? Tänkte orka med att göra lite i fysiken (fysik b). Nu när jag tänker efter så är jag ju faktiskt klar med religionen så why not? Det blir nog nån timme fysik nu och sedan lite städning innan jag måste hämta pojken. Mina måndagar är ändå ganska härliga. Har en lektion, historian, som är min favorit. Sedan följs måndagen upp med en ledig tisdag. Härligt:) 

RSS 2.0