Sköna fredagen

Kemikursen är slut vilket innebar en ledig fredag. Passade på att vara lite hälsosam och samtidigt skämma bort kroppen riktigt rejält.

Vaknade kring halv 6 (tror jag). Kunde inte riktigt somna om utan låg och halvsov. Riktigt skönt. Sedan gick vi upp ngn gång kring 06.15, tog en proteindryck, och åkte iväg till gymmet där vi befann oss 07.02. Körde rygg och bröst innan jag åkte till pappas jobb för att hämta två böcker som jag hade beställt. Pappa är just nu på ett jobb på Pontushallen där de renoverar damernas omklädningsrum. På Pontushallen bjöd pappa på frukost. Åkte sedan hem igen där jag först tog ett bad. Sedan blev det scrub i ansikte och kropp, rakning, hårinpackning m.m. Sedan gjorde jag min vanliga ansiktsrutin, samt en insmörjning av hela kroppen. Naglar klipptes o.s.v. En helrenovering.

Vill ha i badrumsskåpet:


Clinique 7 days scrub - ansiktsscrub. Med tanke på hur fruktansvärt bra cliniques övriga proukter är så måste denna vara bra. Vill ha!

             
Clinique redness solutions - ansiktsprimer med spf 15 som dessutom tonar ner röda områden. Vill ha!!

Började sedan känna av en låsning i ryggen då jag andades. Jag testade allt för att få bort den - stod i brygga, la mig på rygg över fotpallen, gjorde kamelen (yogaställning), hängde i stången där man gör chins m.m. Ingenting fungerade. Tog en långpromenad innan lunchen. Hämtade Henke kring 17, åkte in på bolaget och köpte vin. På vägen hem mötte vi Henkes föräldrar, vilket slutade i middag på Tasty. Åkte hem där Henke knäckte ut min rygg, det lät som om någon bröt en kvist. Gjorde lite fysik innan vi avslutade kvällen med ett glas vin och film:)

Jag är ingen speed demon

Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen den senaste veckan men den sista skolveckan är full med arbete. Avslutade min näst sista kurs idag med en redovisning i Historia B om Vietnamkriget. Läraren gick även igenom betyg och gav mig ett MVG med motiveringen "utan tvekan". Det var inte helt oväntat men det kändes bra, svensk historia och jag är som chips och dip:)

Sista kursen nu är i alla fall fysiken och usch vad seeeeg den är. Har haft 11 labbar i denna och endast 2 rapporter är helt klara (har börjat på alla utom 2). Det är så fruktansvärt tråkigt att jag har lust att hoppa av. Har dessutom prov i ämnet imorgon. Ännu tråkigare. Nåja, nöjer mig med att G men ska försöka kämpa till ett VG. Ett MVG orkar jag inte ens försöka med. Känner mig så omotiverad *tungan hänger*.

Kommer kanske vara dålig på uppdateringen här ihelgen (om inte rapporterna går snabbt d.v.s.). Jag ska försöka skriva lite. Här får ni den riktiga speed demon att kolla på, önskar att jag är lika snabb som honom med det sista i fysiken.

Klippet är från filmen "Michael Jackson i Hollywood". En bra film, tyvärr har jag sett min inspelade version så mycket då jag var liten att det inte går att se hela utan att den hoppar och har sig. Tur att youtube.com finns:)

Förra veckans hissar och dissar - lite försenad

Är seg med förra veckans hissar och dissar. Precis som förra veckan är det lättare att komma på dissar än hissar. Här kommer de i alla fall:)

Hissar:
3. Nötter. Naturella nötter utan salt och socker. Gott och bra för hyn. Har ätit nötter vid förra veckans prov och under ESC.

2. Hårt slit på gymmet. Som lönar sig... har ökat mkt i veckan och har haft bra energi på de flesta passen. Det är dock inte så roligt då ansiktet blir lika rött som en 5-kilos vikt. Det är nog priset man får betala.

1. Kristian Luuk under ESC. Satt och läste lite bloggar efter ESC och alla hyllade Björn Gustavssons insats. Visst jag gillar och Björn och kan stoltsera med att han hade ett framträdande på min studentbal förra våren. Däremot tycker jag att han har börjat bli liiite överskattad. Visst han är rolig men det finns många bra ståuppkomiker i Sverige. Alla är på honom och då blir jag bara less och tar istället lite avstånd. Jag tycker att han är bra men inte bäst.

Det bästa med ESC var istället Kristian Luuk och hans vassa kommentarer eller vad sägs som:

"Titta! Vilken bred haka han har." (om Portugals röstavläggare)

"Nu borde vi få en tolva ändå, eftersom vi nästan har samma namn." (om Schweiz röstavläggning)

"Hon har druckit gin & tonic sedan lunch, det är därför det blev lite tokigt där ett tag." (om Kroatiens röstavläggare som gav fel poäng till fel land)

"Om ni tycker att det lät surt där hemma så kan vi lugna er med att det lät ännu värre här i arenan." (om Tysklands framträdande)

Jag måste erkänna att jag inte hörde alla dessa så några kommentarer är taget från en annan blogg. Förlåt jag kom inte ihåg vems det var.

Dissar:
3. Sveriges röstningsresultat i ESC. En tolva till tanten, tio till ungarna (Bosnien-Hercegovina), 7 till Finland (what??) och inga röster till Ukraina och Ryssland. Förstår varför vi inte vinner med bidraget som vi röstar fram i melodifestivalen. Vi klagar på östländernas musiksmak och själv så saknar vi den. Usch.

2. Dålig journalistik. Speciellt på kanal 5:s texttv. Läser de aldrig igenom vad de har skrivit? De kan börja med en formulering och sluta med exakt samma. Dessutom har det vid ett tillfälle på nöjesnyheterna funnits 4 (av 9st) nyheter som var exakt likadana. En hade förvisso en annan rubrik på själva "översikten" men själva nyheten (texten) finns i fyra olika upplagor. Är det de sämsta journalisterna som får skriva nöjesnyheterna på texttv:n? 

1. "Moppeungar". Stör mig verkligen på detta. Speciellt en som bor på här på gården och som är extremt kåt på tutan. Hör honom säkert tuta 15-20 ggr per dag. Är man "mogen nog" att ha moped så ska man inte bete sig som en liten unge. Inte kan de parkera heller, har lust att nöta lite på dem med bilen.

Mors dag

Vaknade tidigt som vanligt på söndagen, trots att vi inte kom hem förrän strax före 2. Jag har alltid trott att det har varit p.g.a. spriten som jag har vaknat tidigt men jag drack bara cola i lördags. Hur som helst så gick vi på korvgubben innan vi åkte hem. Det är superjobbigt med fulla människor då man själv är nykter. Mötte en av Henkes kompisar som gick hem med en drake som såg ut att vara typ 10 år äldre än honom. Dessutom är alla fulla tjejer helt slitna och fula (sminket är typ borta), något som jag ska försöka komma ihåg nästa gång jag går ut. Man blir inte snyggare ju mer man dricker, även om man ibland får för sig det:)

Igår var det, som alla säkert  vet, mors dag. Jag vaknade som sagt tidigt och såg klart säsongen av project runway. Försökte städa lite innan Henke vaknade. Sedan åkte vi och tränade. Ökade 5 kg på benböjen, eller mer egentligen. 5 kg om jag jämför med föregående benpass men 7,5 kg om man jämför med benpasset före det. Detta har verkligen varit en vecka med viktökningar (på träningsredskapen alltså;). Åkte sedan till Henkes föräldrars stuga där det blev grillat. Väl hemma igen blev det lite städning och sedan ett avsnitt Dexter. Härligt med renbäddat:)

Kanske låter lite fel men det finns faktiskt en fördel med att inte "ha någon mamma" på mors dag. I alla fall då man lever i ett förhållande med "svärföräldrar". Fars dag förra året var bara stressigt då man var tvungen att vara på två ställen samtidigt. Det är alltid en av dem som tvingas bli liiite "försummad". På mors dag behöver vi dock bara besöka ett ställe.


Hade bara en bild på telefonen så pappa fick också vara med. 
Bilden är från typ 1989 eller 90. Lite suddig.

Jag har inte låtit bli att fira min mor helt. Tänkte åka till graven igår men jag, Henke och hans pappa ska ändå till Prästholm idag för att hämta ved så då tänker jag passa på att åka med en blomma idag istället. Har köpt en rosa ros på växtriket.

Say what?

Sitter hos Danne och väntar på hemgång. Henke m. fl. spelar poker så jag passade på att blogga bort ESC-finalen. Först tänkte jag är det sant? Folket röstade typ på de sämsta bidragen. Sedan blev det lite bättre och de två första platserna gick till mina favoriter, Ryssland och Ukraina (de två snyggaste i tävlingen:). Kände hur det hettade lite om kinderna under deras framträdanden. Sveriges placering blev dock en besvikelse. Jag var säker på top-10, ja t.o.m. top-5. Egentligen kan jag inte klaga på Sveriges fiasko, det lät inte så bra som det brukar. Det var dock betydligt bättre än i semin men ändå inte klockrent. Hennes röst lät ganska skör och det var inte toppen.

Till min förvåning (jag har inte lärt mig att det går bra för riktigt dåliga låtar i detta sammanhang) fick Azerbajdzjan, Rumänien, Albanien, Spanien och B-H höga poäng. Varför? Och hur i hela, kan Sverige ge 10 poäng till B-H? Det är inte bara slaver och muslimerna som har dålig musiksmak.... isch. Och 12 poäng till Norge? Tantvarning och då pratar jag inte bara om kjollängden (som slutade strax under knät).

Jag hade ju klantat mig och satt poäng på fel rumänska låt. Det var inte denna som jag hade lyssnat på då jag lyssnade igenom alla låtar på youtube. Ursäktar för detta (även om ingen läsare förmodligen bryr sig:) Ger Rumänien A+ i betyg. Är lite less på att Grekland kom trea. Bra för Henke och hans jobbkamrater som hade tippat på dem men annars dåligt. Visst, refrängen fastnar på hjärnan men hon gör den ju så fruktansvärt gnällig. Hon är dock lite lik Elaine i Seinfeld:)

Vill avsluta med att Sverige måste skicka ngt sämre nästa år, så att det inte blir en så stor uppståndelse. Sverige ska alltid överdriva och satsa så mycket på PR att folket ledsnar. De vill inte rösta på något som är i deras ansikte 24/7. Hela grejen blir så överskattad. Pustar bara ut och är glad för att Ryssland vann:) 

Min guide till ESC - recensioner

Jag erkänner, jag är en liten schlagernörd. Även då jag tycker att typ 80% av låtarna är värdelösa så gillar jag att titta och har alltid gjort det. Jag tror mest att det beror på att det är en så pass stor tävling. Det är egentligen röstningen som jag tycker är mest intressant. Och det är samma, inte ligger jag t. ex. och tittar på fotboll varje söndag men då det är något stort som VM och EM så måste jag titta. Det är väl tävlingsmänniskan inom mig. 

Hur som helst, jag har varit flitig på youtube.com och lyssnat igenom alla låtar. En del har jag inte orkat lyssna på mer än en gång så jag är kanske inte helt rättvis i betygen. Vill även nämna att jag skrev detta på lördag morgon (kl. 10.28 för att vara exakt), detta så att jag inte hinner titta på kvällstidningarnas betyg. Vill vara så lite påverkad som möjligt, trots att jag har läst om de "vassaste" bidragen och hört dem prata om dem på nyhetsmorgon. Hur som helst, här är hela listan:)

Grekland: Ganska medryckande musik i början men då hon börjar sjunga... Hon låter som en gnällig 12-åring. "Can you feel it" sjunger hon och det gör det (i magen). Efter refrängen lämnas jag med en djup rynka i pannan. Visst, refrängen fastnar med nej nej, förhoppningvis blir det ingen vinst för Greece. 
Betyg: A A A + (med en annan sångerska hade det nog blivit en 4:a)

Rumänien: Har de köpt scenrekvisitan på Åhléns (Amen fattar). Låten är egenligen inte så fruktansvärt dålig men den blir bäst om man låter bli att titta på tv:n. Deras style och alla saker på scenen gör det hela liite töntigt men denna låt är absolut över medel. Betyg: A A A

Bosnien-Hercegovina: Okej, inte engelska, fattar inte ett ord. Däremot är det lite tempo i låten som gör att de står ut lite från de sämsta. Känner mig dock lite schysst då jag ger den en 3:a. Låter som baby-språk ibland men musiken är okej.
Betyg:
A A A

Finland: Sedan vinsten med Lordi vägrar finnarna släppa hårdrocken. Är det bara sådana låtar i deras melodifestival eller är det bara så att det är dessa låtar som vinner? I år sjunger de på finska, förmodligen världens fulaste språk. Tycker att detta är svindåligt, det kunde ha varit godkänt om de hade sjungit på engelska.
Betyg: A

Ryssland: Rysslands svar på Enrique Iglesias? Tyckte nästan att låten han hade förra gången var liite bättre men jag gillar även denna låt som tydligen är producerad av Timbaland. Sångarens (Dima Bilan) engelska uttal är bara charmliga, hör bara hur han uttalar "impossible". Många tjejröster här.
Betyg: A A A A (+)

Israel: En ballad på ett främmande spår. Förstår åter igen inte ett ord men det är ändå något i rösten som får en att lyssna och det känns som att man nästan förstår vad han sjunger om. Fin röst och betydligt vackrare språk än "strävfinskan".
Betyg: A A A

Azerbajdzjan: Får tjejerna verkligen se ut så här i den här delen av Världen? Då jag såg deras framträdande på youtube lämnades jag med en öppen mun. Hur var de andra bidragen egentligen? Journalisterna i ESC fick här om dagen rösta fram de tio bästa bidragen och Azerbajdzjan var en av dem. What?!  
Betyg:

Armenien: Haha, har som alltid tyckt om Armeniens bidrag sedan de fick vara med för första gången för några år sedan. Gillar detta, trots att jag inte fattar ett ord men jag gillar att det känns lite orientaliskt. Tempo och på rythmer i refrängen. Mina tankar går till en låt i Moulin Rouge.
Betyg: A A A A (gränsar mellan 3+ och 4 så jag var schysst:)

Polen: Zzzzz... låter som en dålig disney-låt och det gör inte saken bättre att hennes klänning ser ut att vara hämtad från lilla sjöjungfrun. Allt ser bara billigt ut. Stundtals är rösten lite jobbig.
Betyg: A

Norge: Jag fattar inte att denna är en av favoriterna. Det känns lite tantigt att en ung tjej ska sjunga denna låt. Då jag lyssnar på låten tänker jag på tröstätande människor som gråter till denna, tar en kaka och sedan röstar.
Betyg: A A A

Spanien: Det känns som att de ska försöka göra en ny "macarena" eller en ny "ketchup-sång". Dååligt, fattar inte att denna vann i Spanien. Otroligt nog så går den nog inte hem utan röster, nej det kommer tragiskt nog att bli poäng.
Betyg: A

Tyskland: Fyra transvestiter? Hemska kläder. Refrängen är dock bättre än många andra, trots att en av tjejerna låter lite gnällig. 
Betyg: A A A

Ukraina: Denna låt är den enda som jag ser som ett hot mot Sverige. Är inte så förtjust i hennes uttal men det kan hon inte göra något åt. Tycker att detta är en av tävlingens bättre låtar. Hon framställs som Perrellis kopia och jag tror att Sverige "surar över det" eftersom hon faktiskt gör det bättre än Charlotte. Hon är snyggare och har snyggare klänning. Frågan är om inte låten också är starkare?
Betyg: A A A A A

Serbien: När ett land vinner med en låt så återkommer de antingen med något dåligt eller så gör de en kopia av vinnarlåten och det är precis vad detta känns som. Precis som förra året är det någon slags mystik över låten, det låter lite läskigt då hon sjunger och tankarna går till Silver Fang. Gillar dock inte hennes kläder och hår, känns som att hon är från medeltiden (vilket kanske är meningen?)
Betyg: A A A

Kroatien: Början låter som ett tal från kommunisterna. Orkade inte ens lyssna på hela låten, ett gäng gubbar som sjunger. Om vad har jag ingen aning. 
Betyg: A A

Albanien: Förstår inte vad hon sjunger och det är inte heller något som "sticker ut". Tråkigt. Om du under kvällen behöver en toalettpass så kan du gå nu (förhoppningsvis har hon inte startnummer 1 nu:)
Betyg: A

Island: Jodå. Låter som en riktig discolåt. Kan nog inte se denna vinna men top 10, absolut. Påminner om rumäniens låt "Torneo" (tror att den hette så). Samma genre i alla fall. 
Betyg: A A A A (ville egentligen ge den 3+ men de senaste låtarna har varit så fruktansvärt dåliga att detta ändå låter ganska bra.

Georgien: Hissmusik. Den stackars sångerskan är blind och ändå sjunger hon i första versen" I was still so blind to ask me why?". Dålig text överhuvudtaget.
Betyg: A A  

Danmark: Låter som ett klassisk Danmark bidrag. Stor favorit hos många, personligen tycker jag att den är lite töntig. Töntig sångare men det är ändå lite gung i låten.
Betyg: A A A
 
Frankrike: Frankrike höll på att diskas p.g.a. opartiska kommentatorer i fransk tv. Hade de blivit avstängda så hade de bara gjort Frankrike en tjänst. Orkade inte ens lyssna på hela låten.
Betyg: A A

England: Typiskt England. Happy happy, fingerknäppningar är det enda som saknas. Visst finns det en viss charm i låten och några poäng kammar de kanske hem (eller kanske inte) 
Betyg: A A

Sverige: Är lite besviken på Charlottes torra framträdande i semifinalen så jag hoppas verkligen att det blir bättre ikväll. Hon låt nervös och ibland lite småfalsk, är inte så säker på seger. Hon gjorde det bättre i den svenska melodifestivalen. Låten tycker jag dock är riktigt bra faktiskt och refrängen fastnar beviserligen (då resultatet av semifinalen lästes upp i torsdags så nynnade programledaren refrängen innan han meddelade att Sverige hade gått vidare. 
Betyg: A A A A A

Lettland: Många barn ser på detta och röstar. Själv tycker jag att det är ett dåligt försök att vinna genom att vara "så tokiga". Förra året höll ju Ukrainas larviga låt på att vinna och fler försöker, som tur var straffades Irland för sitt och blev utslagna redan i semi. Tack...
Betyg: A A

Turkiet: Jag förstår inte vad han sjunger om men jag gillar det ändå. Lagomt rockiga och kommer garanterat att få mer poäng än Finland. Känner mig lite snäll på betyget men jag börjar ju närma mig slutet så det bjuder jag på:) Låten blir nästan bättre för varje gång man lyssnar.  
Betyg: A A A A

Portugal: Storfavorit hos journalisterna, varför? Fattar förstås inte vad hon sjunger om så jag kan inte kommentera texten. Tycker inte att detta är sååå speciellt alls. Väntar på att "wow-effekten" ska komma men jag väntar förgäves. Visst de sjunger bra men sen är det inget mer, inte för mig i alla fall.
Betyg: A A +

Kl. 18.19 - Nu ska jag äta en pizza och se 1-2 avsnitt av Project runway. Henke är hos Danne och spelar spel med honom och Markus. Jag ska åka till Danne strax innan 21 och se schlagern med dem där:)

Indiana Jones

Igår var jag och Henke först på gymmet. Henke tränade med Danne så jag körde bröst och rygg på egen hand. Det är skönt att köra själv ibland, man får som mer gjort. Några kommentarer på träningen är att jag ökade 1 kg på  liggande bröstpress och ca 2,5-3 kg (minns inte vikten i hg) på hantelrodden:) Jag har nog kört lite för lätt där (tror jag). Det var dock länge sedan jag körde ryggresningar och dumt nog så gjorde jag onödigt många rep på den. Kändes som att någon hade sparkat mig i ryggen då jag var klar.

Efter träningen åt vi snabbt för att sedan gå på bio. SF har börjat (eller var det bara denna gång?) att visa filmer 20.15. Jag tycker att detta är riktigt bra då jag har tendensen att bli så trött då den börjar 21.30. Jag fick ett presentkort av Henkes föräldrar i julklapp så det var i princip gratis att gå på bio:) Äntligen fanns det en film som båda ville se, nämligen Indiana Jones. Vill inte avslöja hur mycket som helst men den var riktigt bra. De lyckades fläta ihop lite historia, bl. a. andra världskriget och upptäcktsresornas epok men även aliens. Rymdvarelserna kunde de dock ha skippat men det var ju Steven Spielberg så man anade att det skulle komma något sådant. Tyvärr så gjorde detta att filmen blev lite töntig. Harrison Ford gillar jag, kanske mest p.g.a. att han är med i min favoritfilm:)

Nu ska jag snart på stan och fika med Amen. Har ett till inlägg på utkastet som jag publicerar då jag kommer hem. Jag har varit flitig och gjort en egen recension på kvällens ESC.

Fler ungar till soc

Jag har på den senaste tiden irriterat mig mer och mer på ungar. Riktigt små barn som är jobbiga och skriker är föräldrarnas "fel". Men då de börjar bli 10 år och äldre så är det ungarna jag stör mig på. Det är främst att de måste skrika hela tiden och bara vara allmänt oartiga. Elaka ungar har man också råkat ut för. Visst, egentligen kan man inte skylla på föräldrarna alltid men visst bidrar dem till stökiga och oartiga ungar. Att ha vissa regler hemma som att "håll er lugna när vi är bland folk" och "säg alltid tack" räcker. Varför måste de vara så fruktansvärt oartiga hela tiden? De är ju knappast det i naturen (eller?).

Anledningen till att jag kommer med detta inlägg är att jag blev riktigt irriterad igår då jag cyklade hem från skolan. På vägen mötte jag 3 ungar i kanske 10-12 års åldern. Då jag cyklade förbi skrek en av ungarna rakt ut. Hade jag kunnat hade jag sträck ut armen och gett ungen en stor smäll. Tål inte sådant. Framför allt då ungar gör så i ansiktet på främmande människor. 

Skulle mitt barn bli så pass odrägligt att bara lite aga skulle hjälpa så kommer väl soc behöva komma och ta mitt barn. Men får jag ett så pass odrägligt barn, som t. ex. inte kan passera en människa utan att skrika den rakt i örat, så skulle jag nog bara vara tacksam om de tog barnet ifrån mig.

T.o.m. soc är ju less på barnen som de får in. Denna skylt stod t. ex. utanför den sociala myndigheten igår:

REA på barn?

Det hade kunnat vara soc men det var egentligen Ticket (resebyrå) som hade denna skylt i höstas.  

Project runway vs. kemiprov

Bestämde mig för att cykla hem på "hålet" mellan religionen och kemin. Är trött och less på skolan. Började se säsong 4 av project runway igår och det är en riktigt gay-säsong. Typ alla killar verkar vara homosexuella och det är bara roligt, förutom att de ska gråta hela tiden. Tror att det var 3 st som grät i det andra avsnittet, många p.g.a. att SJP kom för att vara "gästdomare". En av de kvinnliga deltagarna är helt galen/äcklig. Vill inte avslöja för mkt. 

Hur som helst, har kemiprov på fredag och känner att jag måste ta mig i kragen och börja träna på riktigt. Har hittills bara suttit och kollat på gamla anteckningar och slöläst i boken (även om repetition av det gamla är väldigt nödvändigt). Känns tungt nu den sista tiden, jag vill bara ha allt bortgjort. När jag skulle cykla till skolan idag btw så hade något stoppat ett par trosor under sadeln. Vet inte vad det är med Kallkällan och underkläder. Strumbyxor hänger i en buske på sidan av huset, en bh har jag sett längs skogsstigen och nu trosorna på min cykel. Känns som att det är min psykgranne som (som vanligt) inte kan låta bli tvätten i tvättstugan. Jag dubbelkollar alltid så att jag inte glömmer något då jag tvättar.

Nu ska jag låta bli datorn och träna på provet. Om jag tränar flitigt kan jag nog belöna mig själv med ett avsnitt runway ;)

Förra veckans hissar och dissar

Då var det åter igen dags för att hissa och dissa förra veckans händelser. Känner mig nästan som en pessimist då det är lättare att komma på saker man vill dissa. Jag tror att det snarare beror på att man lättare kommer ihåg saker som man irriterar sig på :)

Här är förra veckans lista iaf. Observera att jag, som förra gången, börjar med plats 3 och avslutar med 1:an.

Hissar
3. Kill Bill - uppföljare på gång.
Längtar efter en ny Tarantinofilm och varför inte fortsätta på ett koncept som fungerar? Bill dog dock i den andra filmen så vi får se vad Tarantino får för skruvad idé för att få honom till liv igen (om det nu är meningen att han ska komma tillbaka). Det återstår att se:)
2. VM-guldet till Ryssland istället för Kanada. Gillar inte Kanada helt enkelt, speciellt inte i årets turnering då de slog ut Sverige i semifinalen. Det bästa med VM är att spelet går mkt snabbare och det är dessutom roligare att se hockey i världsklass.
1. Zlatan som gjorde Inters enda två mål i matchen och därmed tog hem ligatiteln. Han spelade dessutom endast en halvlek p.g.a. en skada. Vill se en repris på detta i sommarens EM som sakta närmar sig. Längtar. 

Dissar
3. Tråkiga modebloggare som får massvis med komplimanger för asfula outfits.
Det är jättekul att läsa men jag fattar inte varför folk skriver "ooo vad snyggt" och "diggar din snygga stil" då en tjej tar på sig svarta illasittande byxor med gapande fickor och en beige tröja som smälter in i hennes ansiktsfärg (och hårfärg). Visst många vill säkert vara snälla men jag fattar inte varför. Usch vad elak jag låter... förlåt. 
2. Sura butiksbiträden. Framför allt i matbutiker men även på många andra affärer. Varför anställa citroner? Ska man ha ett socialt jobb som butiksbiträde ska man le och vara lite "snärtig". Unga tjejer kanske är för blyga då de bara mumlar fram en summa utan ett endaste ansiktsuttryck men kvinnor som snäser är bara griniga (ni förstår säkert var jag vill komma). Vissa säger ju inte ens hej i kassorna. Men det är ju sååå svårt, speciellt då "lönen är så dålig".
1. Vädret. Snö i mitten av maj säger väl allt? 

Haha, måste få slänga in ett skämt som jag läste i aftonbladet i fredags.
Den franska drottningen Marie Antoinette påstås felaktigt ha sagt "om folket svälter kan de väl äta bakelser?". Kanske då Juntan i Burma säger "om folket svälter kan de väl äta munkar?" .

Hårfärgning

Då var det dags igen. Utväxten har överskridit 2 cm och mitt blonda hår började göra sig påmint i den rödbruna hårtoningen.


Har för övrigt varit ganska nöjd med färgen jag har (bilden till höger) så det blev samma toning även denna gång. Har slutat färga håret eftersom jag inte märker någon skillnad på färg och toning. Toningen ska förvisso tvättas ur stegvis tills färgen har avtagit men jag märker ingen skillnad då även färgat hår tappar sin intensitet efter X antal tvättar. I alla fall rödbrunt och brunt hår. Utväxt får jag i alla fall av båda så påståendet om att man ska slippa utväxtkanten med toning stämmer inte riktigt. Inte på mitt hår iaf. Kör numera därför med toning eftersom det sliter mindre på håret, såvida jag inte hittar någon färg som bara finns permanent. 

 
Tur att håret inte blir samma färg som  själva färgen... "ravioli brunt" typ:)
Hade kunnat visa en efter bild men håret tar en evighet på sig att torka och jag ville inte börja föna så det blir ingen sådan. Resultatet blev ungefär som förebilden men några nyanser mörkare. Ungefär som på presentationsbilden.

Idag - stan och Exotic

Känner mig nöjd med helgens bloggande då jag faktiskt har kommit mig för att uppdatera bloggen.

Idag blev det som vanligt fika på stan med Amen. Stadsmaran var i full gång så det var svårt att komma fram på vissa ställen. Vi fikade på Börjes, var sin schlabang. Pratade om allt från våldtäktsmän och politisk korrekthet till kärlek och vilka som egentligen ska få skaffa barn. Amelia tyckte att jag lät som Magnus Betnér då jag gjorde till mitt skratt. Anledningen till att samtalsämnet om lämpliga föräldrar kom upp, var att staden idag var full av skrikande barn. Det är egentligen inte barnens fel... det är föräldrarnas. Skulle kunna ta upp tusen tillfällen då föräldern skulle behöva få en klapp i bakskallen, blir så fruktansvärt irriterad. Tur att fler håller med. På stan köpte jag bl. a. en klänning på Åhléns och hårtoning.

På kvällen gick jag och Henke på Exotic. Är inte sååå förtjust istället (föredrar Waldorf) men de hade ett special erbjudande i helgen eftersom de firade 30 år. Fyra små rätter kostade endast 50 spänn så vi bestämde oss för att även ta lite efterrätt. Planen var att vi skulle gå på bio sedan men det var inga höjdarfilmer så vi åkte hem istället. Snart ska vi se Dexter

Hade ingen bild från dagen så jag slänger in Torsdagen middag från Waldorf:)
    
Det kanske låter som att vi äter mycket ute men det beror på att jag alltid lyckas blogga då vi köper hem mat. Matköpet i torsdag berodde på att Henke kände sig sjuk. Förvisso hade säkert jag kunnat laga mat men det är så länge sedan jag lagade något sist så vi körde på Waldorf. Dessutom är Henrik så otroligt bra på att laga mat så jag kommer aldrig upp i hans nivå. Förmodligen skulle jag bara förstöra någon bra maträtt så att vi aldrig skulle kunna äta den igen. Imorgon blir det förhoppningsvis fisk. Till alla er som inte har provat vill jag tipsa om hajmal. Nice firre:) 

Grillat och hockey

Var som sagt i Prästholm igår.

Jag dammsög altanen och dukade, Henke lagade maten, pappa höll på med infravärmarna och Robert låg på soffan. Detta blev dukningsresultatet:

Tur att servetterna inte syns så bra för de var lite töntfula:)

Riktigt gott att grilla och vi har de senaste gångerna kört med GI och skippat stripsen. Det är mkt godare.
Jag har märkt att medan andra kommer hem till sina föräldrar för att ta ledigt från fest, blir det alltid tvärtom då jag åker hem. Hemma blir det nästan alltid att dricka och röka (alla utom jag som skippar rökat för hyns skull:). Lite vin m.m. blir det dock ofta. Den enda gången i mitt liv som jag har varit bakis så var pappa inblandad. Det känns som lite fel... en förälder är som den sista man ska bli rejält packad med:)

Hur som helst, efter grillningen så blev det hockey och ooooo vilken spännande match det blev. Jag lyckades även hålla mig från att stå och stampa framför tv:n, mest p.g.a. att ögonlocken hade det svårt sista perioden. Trots förlust så var det en bra match.

Tänkte avsluta med att visa våran roliga grill:)

Permanganat och grillfest

Är på väg till Prästholm så jag slänger bara in ett kort inlägg.

Hade laboration på kemin idag. Använde oss av permanganatlösning och jag måste säga att om man kan gilla kemikalier så gillar jag nog denna mest. Discofärg!


Jag och min lab.kompis skulle hälla upp lösningen i en byrett (se den undre bilden) men han råkade missberäkna volymen lite så vi skyndade oss att öppna byretten. Dessvärre var byretten trasig så vi fick lösningen på både händer och golv. Läraren försäkrade oss att det var helt ofarligt men fula bruna fläckar uppstod på händerna, ungefär som om vi hade misslyckats med brun-utan-sol. Som tur var gick det bort med oxalsyra.


Den trasiga byretten med permanganatlösning

Ska hämta Henke nu kl. 13.00. Ska först på Sub och äta, sedan blir det handel till "grillfest" i Prästholm. Pappa skulle om på bolaget och köpa vin så det blir grillstämning på riktigt:) Vistelsen blir dock inte långvarig, ska tillbaka till stan tidigt imorgon för att hinna till fikat kl 12 med Amen :)

Uppföljare på väg...

Uppföljare på väg...Hade tänkt vänta med att lägga upp detta men jag kan inte vänta :) Igår nåddes vi av nyheten att Kill Bill ska få en uppföljare. Jag och Amen är kanske de enda som verkligen ser fram emot detta men så får det väl vara :)

Om du inte har sett de två tidigare Kill Bill-filmerna så föreslår jag att du gör det. Det är så typisk Tarantino med bra musik, lagomt häftiga effekter och coola karaktärer.
Bill (med pistolen högst upp till vänster) är dessutom ruskigt lik min gamla mattelärare i C-kursen. Lika som bär...












Snart slut

Inte länge kvar tills skolan slutar nu :) Arbetsledaren ringde igår och frågade om jag hade några önskemål om lediga dagar. Det är då man känner att snart är det dags.

Är otroligt less nu efter 13 år i skolan. Längtar tills det är slut och sommaren börjar.
Detta är sakerna som jag har kvar att göra:
Kemi B - Ett kursprov 23/5 (d.v.s. prov på hela boken)
Fysik B - Olidligt många lab.rapporter som jag måste sparka mig själv till att börja med snart.
              Ett delprov 30/5 (halva boken)

Historia B - Fördjupning i en konflikt efter 1945. Det står just nu mellan Cubakrisen och Vietnamkriget. Som tur var ska jag endast resdovisa denna muntligt :) Tror att det ska vara klart v.22.

Religion B - Muntligt förhör i naturreligionerna v.22 (tror jag).


Hissar och dissar - veckan som gick

Förra veckans bästa och sämsta kommer här

Hissar
3. En kycklingbaguette på Sub&co dagens efter fest. Och en stor cola till :)
2. Drinken Cosmopolitan. Känner att denna måste få komma med. 
1. Dexter. Såg sista avsnittet på säsong 1 igår. Fruktansvärt bra. Först ville jag inte börja se serien men Henke övertalade mig och det har jag inte behövt ångra :)

Dissar
3. Fula skor på stan
. Alltid måste de lägga till något fult. Inte konstigt att de inte får sälja mer.
2. Brolle. Har faktiskt haft ett ganska gott öga till honom men tack vare uppståndelsen kring Körslaget har han blivit så fruktansvärt mediakåt. Har knappt sett körslaget men Brolle har jag sett hur mycket som helst. Karl är ju överallt. Sluta!
1. Englas begraving på tv. Mammans beteende efter dotterns död borde nästan straffas. Tycker att hon är hemskare än Anders Eklund. "Englas fond" drar in pengar som sedan går till att bygga ett kollektiv till hippiemamman. Äckligt att dra nytta av sin dotters död på ett sådant sätt. Att svt sedan sänder begravning på tv är nästan lika vidrigt.

Helgen som var...

Jag har som vanligt varit dålig på att uppdatera bloggen under helgen.

Ska försöka att inte vara så långdragen (det är ändå inte så intressant att läsa om vardagliga saker).
Var som sagt med Amen på stan i torsdag då vi även passade på att göra bort vårat helgfika. Jag tog en muffin på Roasters :) Köpte som bekant skorna och även hårprodukter.

På fredagen var planen att blogga på morgonen, skola, stan fram och tillbaka, åka hem och skriva på historian, städa och sedan middag hos faster. Min plan gick i kras redan på morgonen. Vaknade 06.30, pigg som en mört och kunde inte somna om. Jag låg dock kvar i sängen och drog mig till framåt 8.00. Åkte i väg till skolan för att sedan skynda mig på stan. Köpte mineralsmink (besatt av detta) enligt planen. Sedan fastnade jag på H&M där jag köpte en bikiöverdel som jag väntat på sedan november, ett linne och ett halsband. På vägen till cykeln mötte jag Amelia :) Hon var på jakt efter en present till sin syster, Agnes, som fyllde år samma dag. Jag följde med henne och träffade Agnes och Gunnel (Amelia och Agnes mamma) som ville att jag skulle följa med och fika :) Det blev Roasters igen och denna gång bestämde jag mig för en kladdkaka. Efter fikat fortsatte jag och Amen en stund på stan innan Madde joinade. Min tidspress började göra sig påmind då klockan närmade sig 15.00 (middagen var 16.00). Var tvungen att bege mig hemåt för att städa bort det värsta. Nu börjar jag känna mig långdragen så jag hoppar direkt till utekvällen.

Förfest hos mig med Madde och Jenny. Henke kom btw från Oslo kring 21.00. Han hade köpt en present på taxfree, ett set med sprit så att man kunde blanda cosmopolitans. De andra tyckte att drinken var stark och man fick höra uttal som "det kändes som att ögonen skulle lämna skallen". Själv kände jag knappt någonting, förutom en hetta då jag svepte hela drinken ;) Antar att tiden med G&T har gjort mig sträv :) Det slutade med att de andra tjejerna gav sin drink till moi. Utekväll på Cleo som för en gångs skull spelade hyfsat bra musik. Kvällen hade varit riktigt bra om det inte vore för att jag inte kände mig speciellt full. Den slutade som vanligt på korvgubben :)

Lördag... Frukost på sub&co. Gick på stan en sväng, fick en klänning av Henke :) Sedan åkte vi på middag hos Henkes pappa som hade fyllt år. Mys i soffan på kvällen. Dåligt samvete för att jag inte hade skrivit uppsatsen i historian.

Sov länge (för att vara jag) på söndag. Handlade och skrev på uppsatsen. Skippade sanningens ögonblick för att se på Dexter.  

Sorry att jag inte bjöd på några bilder i detta inlägg men jag ville bara få helgen bortbloggad:) Skärpning pågår. Jag känner att jag vill ändra lite på bloggen så jag ska försöka göra den lite roligare ngn dag:)

En dag på stan

Planen idag var att åka in till stan, möta Amen och sedan åka hem igen. Så blev det inte riktigt.

Amelia skulle agera skorådgivare och vi kom fram till att dessa var snyggast.

Egentligen satt de från Vagabond riktigt bra men två saker stod emellan oss:
- Var inte så förtjust i materialet.
- På Vagabond fanns de inte i min stl (+att de av ngn konstig anledning kostade 100 kr mer än på affären i smedjan) och på Smedjan hade de kanske min stl på vinden. Vind på Smedjan?

Så det blev alltså skorna på Wedins (se bild ovan).

 
Amelia passade på att prova ett par skor som föll henne i smaken (Obs! Stark ironi, känsliga läsare varnas).

Kom hem och prövade mina nya skor (kändes hur det gick att gå länge i dem m.m).
Resultatet blev röda tår

På denna bild är det ca 30 min sedan jag tog av mig skorna och då hade jag bara haft dem i ca 20 min (gått i dem i ca 5 min). Är inte säker på om jag kan ha dem. Dessa är mina alternativ som jag måste ta ställning till under natten:
- Köpa "partyfeet" skoinlägg eller liknande.
- Lämna tillbaka mina skor och försöka tvinga dem upp på vinden för att ta fram de dyrare skorna i min stl.
- Använda klänning eller kjol (vilket passar till skorna jag har).
- Använda honungsplåster på tårna för att motverka skavsåren (de uppkommer pga att den höga klacken trycker foten neråt mot den "spetsiga tån").
- Använda mina guldsandaletter (trots att det ser så kallt ut).

Svårt val... får se hur jag gör. Om jag lämnar tillbaka skorna så ska jag köpa en massa mineralsmink :)   

Skojakten

Att hitta skor är verkligen svårt... snygga skor i alla fall.

Har sprungit på stan idag mellan religionen och kemin för att hitta en snygg "partysko". Tänkte ha jeans på fredag och det känns lite kallt att ta guldsandaletterna. Inte för att jag fryser men det ser så fel ut att gå i en så öppen sko då det fortfarande är snö ute. Är därför ute efter ett svart, vanlig sko med täckt tå.

Lättare sagt än gjort. Jag har mina regler.

Krav på mina nya skor:
1.
De måste vara sköna. Detta är absolut prio nr.1. Är de det minsta obehagliga då jag prövar dem så går de bort. Även om man "går in dem" så kommer fötterna hurta då kvällen är slut.
2. Längst fram på skon. Finns inget fulare då skon är antingen för bred eller för spetsig. Sedan så är det alldeles för många skor där man ser tårna. Lägger in en bild för att demonstrera (kom ihåg att klicka på bilden om du inte ser ordentligt).
 Tårna syns:(
Enda lösningen är väl att göra en askungen och förkorta tårna.

3. Dålig passform. Det glappar eller sitter åt på konstiga ställen. Märker att detta förkommer på skor i lägre prissklasser.
4. De måste se bra ut. Är svinnoga med materialet. För blanka skor ser som för "billigt" ut. Är klacken konstig eller vinglig ser det inte snyggt ut (varken på eller av foten). Sedan finns det även väldigt märkliga klackar, såg bl.a en på Din sko, där klacken är som hög fast ändå kort. Bakifrån är klacken hög men då man kollar på den är den som kort. Svårt att förklara.... som att de har blandat en hög klack med en slags taxklack.
5. Andra färger på klacken och undersidan än svart. Brunt kan förvisso fungera. En snygg svart sko med en hög brun klack ger mig nästan en känsla av Christian Louboutin. Fast det känns dock som att min garderob inte fungerar till en sko med brun klack.

Har, efter dagens gallring, tre skor som jag kommer att välja mellan. Amen ska följa med på stan imorgon och vara smakråd. Mina val är:
- Ett par från wedins för 399 kr.

Det som talar mot dem är att lilltån vill synas lite (strecket från lilltån, eller hur man ska säga, men det vet ni säkert vid det här laget). Det som talar för dem är att de är sköna och i ett snyggt material.

- Ett par på Eurosko för 399 kr

Det som talar mot dem är att jag inte är så förtjust i materialet och är lite osäker på klacken (den kändes lite vinglig). De är dock ganska sköna.

- Ett par från Vagabond för 500 kr
Har tyvärr ingen bild. Är osäker på att de ens har dem på självaste Vagabond men skoaffären nere i Smedjan hade dem. De fanns tyvärr inte i min storlek:( Priset talar dock emot dem och jag är liiite osäker på om jag gillar materialet.

Sol i P-holmen

Har varit dålig på att uppdatera bloggen men nu kommer lite av helgens bravader...

Åkte till Prästholm i fredags. Planen var att åka dit tidigt men så blev det inte riktigt. Vi började med att åka till gymet. Sedan fick bilen sig en guldtvätt. Köpte även motorolja och oljefilter, eftersom min morbror skulle byta olja i bilen samtidigt som bilen fick ta på sig sommardäcken. Jag vet att jag är sen med att byta men det är ett tag sedan jag var hem och jag har inte haft möjlighet att byta dem förrän nu.

I Prästholm blev det grillat, allt från fläskfilé och entrecôte till korvar och grönsaksspett. Ett glas rött till maten, really nice :) Somnade tidigt på soffan.

Lördagen började kring kl 9.00. Jag och Henke åt frukost innan vi gck ner på Udden. Henke ville hjälpa till med veden så han fick vara med pappa, farbror Leif, Robert och Johan på vedbacken. Själv gick jag till Amen och roade mig där. Fika och godsaker :) Vi satt ute på verandan i solen och pratade. Fick sig lite god lunch innan jag blev tvungen att avvika. Min morbror fyllde år så vi var bjudna på fika. Sedan fortsatte arbetet nere på Udden så jag gick till Amen igen. Hon och Anja låg ute och solade så jag joinade dem. Pratade om allt från tarmsköljningar till energidrycker. 

Gick hem kring 18 och blev då skickad till Råneå för att hämta pizza. Jag städade sedan bilen och fick en "ny" (Johans gamla) bilstereo installerad. Då vi sedan begav oss till stan igen följde pappa med. Han skulle på Invit :) Själv åkte vi hem och såg Dexter. Jag somnade på soffan... som vanligt.

Idag har dagen gått snabbt. Har i princip bara tränat och ätit. Har även sett två avsnitt Dexter. Ikväll blir det två läxor (religion och fysik) och sanningens ögonblick kl 21.   

RSS 2.0