STORstädning

Det är storstädning på gång här hemma. Tvättmaskinen går för fullt, har den enda till kl 17:) Köket och hallen är städat, vardagsrummet har jag kommit halvvägs med. Planen är att även åka och tvätta bilen som just nu är mer grå än vit. Sedan ska det nya skattemärket upp (en månad för sent). Har velat tvätta bilen innan jag satte fast det och därför har jag dragit på det. Men idag ska det bli av (!). 

Hinner inte skriva så mkt här men jag tog nyss en pause och tänkte skriva en liten rad:) Hej svejs så länge...

Dagen idag

Vaknade 08.30 (sommartid) och gick upp för att se på tv. Somnade på soffan någon timme och vaknade utvilad. Plättar till frukost/lunch. Ett bad och sedan åkte jag och Henke på stan. Köpte ett nytt vindställ från Craft. Tänkte ha det då jag springer och cyklar i sommar, samt efter träning. Är mycket nöjd:) Hem för att sminka sig och byta om, sedan bar det av till Anatolia för att möta pappa, Robert och Johan. Pappa fyllde ju år igår så vi fick fira idag. Far fick ett presentkort på Gant:)

Nu gör Henke mat till imorgon. Vi har laddat hem Madagaskar 2. Glassen är redo och soffan är bäddad med kuddar och påslakan. Har även nybäddat i sängen så det ska blir riktigt skönt att sova inatt. Håller tummarna för att jag blir ledig imorgon:) Då blir det träning, städning och en genomgång på bilen.

Har haft en riktigt bra helg. Hoppas att ni också har haft det bra:) kram

Igår - Lördag

Som jag skrev tidigare så vaknade jag väldigt tidigt igår morse. Jag kunde ändå sova en 45 min på soffan innan jag vaknade igen (innan väckarklockan som var ställd på 09.30). Drog på mig träningskläderna och åkte iväg till gymmet. Det blev bröst och mage, dagen till ära:) Hem igen för att duscha, städa lite från fredagen och sedan promenad till stan för att möta Madde. Vi gick på stan en sväng och avslutade shoppingen med en tidig middag på Dagobert. Jag tog en sallad med kyckling, alltid lika gott:) Det började blåsa så kalla vindar och påsarna var så tunga att vi tog bussen hem istället för att promenera. Läste lite tidningar innan Henke kom hem och vi åkte på Kvantum för att köpa lite snacks till kvällen. Har fått lite begär av de där chokladdoppade bananerna bland naturgodiset. Det är inte speciellt nyttigt så jag köper typ bara 8-10 bananskivor, och det räcker:)

Sminkade och fixade såg vi robinson innan vi åkte på förfest hos Henkes kompis. Mer människor än stolar, fast det gick bra ändå:) Sedan bar det av till All star, där Henkes kompis som tur var hade en gästlista så vi slapp stå och stampa i kön. Det värsta med att festa på vintern är ju i vanliga fall den där kön som aldrig verkar bli mindre. Minns då jag fyllde år. Aldrig mer(!). Kö typ en timme bara för att komma in och sedan stod jag i garderobskön i ca 15 min. Hinner bli nykter och på dåligt humör. Men nu har man lärt sig att inte gå ut på juldag, halloween, påskhelg o.s.v. Om man inte har förköp d.v.s.

Hur som helst, inget köande igår och när vi väl kom in så hittade vi oss ett bord. Madde var tyvärr tvungen att gå tidigare för att hinna med bussen men det var roligt den tid hon var:) Det var för övrigt riktigt roligt hela kvällen tills de tände lamporna klockan 02.00. Eller 03.00 som den blev. Denna klockomställning...

Max hade stängt så vi hoppade hamburgarna och åkte hem istället:)

Sjukt sjukt sjukt

Jag måste ha något psykiskt fel i mitt undermedvetna. Om ni har läst mina tidigare inlägg så vet ni att jag pratar mycket i sömnen. Säger väldigt konstiga saker o.s.v. Jag drömmer tydligen de sjukaste sakerna också.

Natten mot måndag drömde jag följande:

En vårdtagare vi har på Stadsön hade i drömmen precis dött. Som ett minne fick vi alla en bit kött av henne (bokstavligen - av henne). I drömmen insåg jag inte att det var en bit av henne. Lunchrasten kom och jag hade ingen mat med mig. Jag har ju denna köttbit, tänkte jag och tillagade den. Då alla hade ätit klart, tog de andra fram sin påse med köttbiten och betraktade den. Det är så snällt av ** att göra en sådan fin sak, sa de. Plötsligt insåg jag att det var människokött som jag hade ätit. Vad ska jag säga om de undrar var min köttbit är? Vad pinsamt! Jag måste ju säga att jag inte har fått något. Ja, det måste jag, det går inte att göra på något annat sätt. Jag gör det!

Haha, skumt:) 

Duracel

Haha, ni måste ju tro att jag går på amfetamin eller något. Somnade på soffan kring ett inatt. Vaknade halv två och gick och la mig. Vaknade halv 5 av Henkes väckarklocka. Han är nu på väg till Gällivare där hans kompis ska åka "Dundret runt". Jag orkade inte ligga kvar i sängen så jag gick upp och hjälpte honom göra smörgåsar. Fikade lite med honom och har sedan sökt efter pinkoden tills jag äntligen hittade den:) Hade varit lite pinsamt att gå på Telia igen. Var ju som bekant där för två veckor sedan för att få ett nytt kort. Att börja komma in efter varje festhelg hade känts lite fult haha:)

Nu är jag svinpigg. Eller liite svider det ju i ögonen men annars är jag pigg och rask:) Ska nu sova någon timme, sedan blir det Helex 09.30:) Ska nog ta och basta idag...

Grattis pappa som blir 54 år idag:D Presenter imorgon:)

Det man inte har i huvudet får man INTE ha i benen

Klanten har slagit till igen haha...

Skulle ut igår. Egentligen var det planerat att gå på after work med jobbet, men de bangade en efter en så tillslut var det bara jag och Malin som skulle ut. Vi började med en förfest med pizza hos mig. Sedan kom Madde och vi drog iväg på en förfest på Östermalm. Jag bestämde mig för att inte gå ut med min kameramobil sedan senaste utgången då jag blev av med mobilen. Planen var att jag skulle byta till min gamla, enkla sony ericsson... som var död (inget batterier). Stoppade tillbaka simkortet i min samsung och åkte iväg. Då jag skulle slå på mobilen slog jag fel pinkod. Det gick upp för mig att jag har ett nytt simkort och alltså en ny pinkod. Vad var koden? Less på min klantighet, åkte jag och Madde tillbaka till min lägenhet. Tanken var att vi skulle förfesta hemma hos mig och sedan åka till stan. Vände upp-och-ner på hela lägenheten, men hittade inte det där **** brevet med pinkoden. Vi ställer in festandet sa vi efter ett tag. Satt i soffan resten av kvällen. Jag hade inte tänkt gå på fest hos Henkes kompis, Huring, ikväll men nu blir det kanske ändå:)

Hittade förresten pinkoden nu på morgon. På sidan av strumplådan. Det var nog helt enkelt inte meningen att jag skulle gå ut igår:) Hade trevligt med Madde iaf:) Och Malin den första delen av kvällen haha:) Det man inte har i huvudet får man alltså inte ha i benen... inte dansbenen iaf:)

Yeeeah

Top model 12 är på väg till x-boxen:D Varning för beroende:)

Helgen som var

Har inte hunnit sitta så mkt vid datorn ihelgen så ni får en liten kort resumé här och nu. På lördagen jobbade jag 07.30-17.00. Sedan åkte jag till Kvantum där jag mötte Henrik. Köttfärssås och pastafjärilar till middag och glass till efterrätt. Gott! Sedan såg vi det första avsnittet av det nya robinson. Det är ungefär som vanligt. Ett gäng gnälliga stockholmare och sedan nån galen norrlänning. Ska nog även se nästa avsnitt nu på lördag:) Eller då är jag borta kom jag på. Fast det kanske blir att se det ändå, även om jag inte är på hemmaplan:)

På söndagen var det åter igen jobb men en kort dag, bara till 11.30. Sedan åkte vi till Prästholm, packade världens matsäck och åkte ut på isen. Solen var lite blyg på eftermiddagen men det gjorde inget då matsäcken var kanon. Grillade smörgåsar, grillad korv och varm choklad. Kände mig så mätt då vi kom hem att jag gick på långpromenad från pappas hus till stopskylten på norra sidan (Melderstein) och sedan tillbaka igen. Ganska precis en mil. Det var skönt:) Hem igen och sedan på Helex. Avslutade veckan med ett träningspass, bröst och mage.

Hoppas att ni har haft en bra helg:)

Pengar kan visst köpa lycka

Kände att jag behövde piggas upp idag med tanke på senaste veckans händelser, då bl.a. min mobil blev stulen *snyft*. Det konstiga är att jag nästan inte känner något över händelsen längre. Jag har nog insett att den är borta för alltid och har väl antagligen kommit över det. Men visst kände jag mig riktigt uppmuntrad i dag då jag lämnade H&M 1300 kr fattigare och med en påse som jag var tvungen att dra över handleden för att undvika att den släpade i marken^^.

Nu har jag färgat håret och väntar med spänning på resultatet. Då jag kom ut ur duschen såg det bedrövligt ut men då jag lyfte på handduken för en stund sedan så var det ändå ganska bra. Får se hur det blir då håret har torkat:)

Ledig

Ursäkta min dåliga uppdatering de senaste dagarna men jag har inte hunnit blogga. De två senaste kvällarna har jag somnat ca 20.30, haha:) Vet inte varför jag är så trött. Jag har inte haft såå långa dagar heller.

Idag är jag iallafall ledig. Har inte kommit så jättelångt på dagen. Har tagit en promenad till gymmet, kört biceps och triceps, ätit frukost och har precis påbörjat helgstädningen. Planen är att äta lunch på någon timme och sedan ge mig ut på stan i jakt på en ny hårfärg. Min utväxt har verkligen börjat göra sig påmind så det är verkligen dags nu:) Har så svårt att bestämma mig för om det ska vara blont eller rödbrunt. Färgar nog blont nu, då det är lättare att få det brunt senare om jag inte trivs, än tvärtom. Resultatet kommer ikväll;)

Jag har fått uppdraget att laga middag ikväll (noooo). Vet inte vad jag ska hitta på. Tacos kanske? Fungerar alltid.

Nu ska jag återgå till städningen...

Klant än en gång

Jag har gjort det igen, nämligen kört iväg med motorvärmarsladden i bilen. Tredje gången på mindre än ett år.

Klant klant klant:)

The smile :D

Hihi, var till tandsköterskan på morgon för en undersökning. Det är första gången på ett och ett halvt år som jag var till tandläkaren och jag var riktigt nervös. Ibland får man ett sådant oroväckade ilande i en tand. Är det ett hål? Inbillar jag mig? Är det tandköttet? Sen är jag alltid orolig för att jag har så vita tänder (får alltid frågan om jag har blekt dem) och jag har hört att "gula tänder är starka tänder". Mest troligt är det väl en med gula tänder som har hittat på det;P

Först blev det röntgen. Hatar de där stora vassa sakerna som de tvingar in i munnen. Känns som att de skär upp hela kinden. Sen är det den där minst lika obehagliga kroken som de drar mellan alla tänder *hurvel*. Hon upptäckte att jag hade lite tandsten på insidan av de nedre framtänderna. Då tog hon en ännu grövre krok och rispade bort tandstenen. Det kändes som att hon skulle dra bort tänderna. Hade jag haft en lös protes där nere så hade den åkt på en gång.

Efter undersökningen sa hon "Jag ska titta på röntgenbilderna men det jag ser nu är att det ser väldigt bra ut". Yes, yes, tänkte jag:) Hon hittade inte heller något på röntgen så hon sa att jag hörde till "prisgrupp 1" då det gäller tandvårdsabonnemanget. Jag behöver alltså bara betala 360 kr om året för all tandvård under tre år *jublar*.

Hon avslutade med det obligatoriska "tandtråd, tandtråd, tandtråd". Tandläkare och sköterskor måste ju få betalt för varje gång de säger tandtråd:) 

Snart

Snart kan ni kontakta mig igen:) Ska nu på gymmet och sedan till Telia för att få ett nytt SIM-kort. Vi hörs snart...

Världens sämsta helg!!!

Ojoj, fredagen den trettonde kom någon dag för sent. Känns som att jag bara vill dö. Hade gett vad som helst för att spola tillbaka tiden och istället tillbringa gårdagen nedbäddad med glass i soffan framför melodifestivalen.

Kvällen började med att jag, Linnea, Cecilia och Marielle hade en liten förfest hemma hos mig. Påminn mig att jag aldrig mer ska dricka vin. Haha, kommer ändå att göra det men det börjar vara dags att sluta. Jag blev ändå ganska bra full, blev aldrig överförfriskad iaf:) Taxi till kulturenshus och inomhusfestivalen "minus 30". Det var ganska nice. Lite stel stämning kanske men det berodde nog mest på miljön eller hur man ska säga. Bäst för kvällen var Sahara hotnights. Jag och Linnea stod nästan längst fram och jag tog jätte många bilder med min mobil. Tyvärr, som ni vet, så är den nu borta:( *snyft*

Det värsta är inte att förlora själva mobilen. Visst det kostar pengar och visst biter det lite extra i mig då den var ny men som sagt den är ersättningsbar. Som tur var är nästan alla mina telefonnummer på mitt SIM-kort så ingen behöver vara direkt orolig för det. Det som slår hårdast i mig är alla bilder. Alla superprivata bilder (om ni vet vad jag menar) som någon nu kanske har tagit del av. Det känns, det känns. Aldrig mer fota snusk med mobilkameran. Hoppas verkligen att det är en tjej som har snott mobilen. Då är chansen ganska stor att bilderna nu är raderade. Det känns lite väl osannolikt att den långfingriga personen har hunnit överföra bilderna till Internet innan mobilen spärrades. Men man vet ju aldrig. Sen är det sant det Amen sa idag att "det är ju inte socialt accepterat att stjäla" så det är nog inte så stor risk att han/hon som tog mobilen har visat bilderna till någon. Men som sagt, vi bor i en värld med välidigt sjuka människor så man vet ju aldrig. Förhoppningsvis lämnar boven in min mobil då den nu är obrukbar (spärrad).

Gick till Amens jobb och fick mig lite sushi. Jag hade inte så höga förväntningar då jag kände mig lite bakis och sushi är en maträtt som många verkar ha väldigt delade meningar om men jag tyckte att det var svingott:) Wasabi var däremot ingen höjdare *grimaserar*. Fick låna Amens telefon och ringa till pappa. Söt som han är så ska han fixa en ny mobil till mig:) En sten faller verkligen från hjärtat...

Man blir verkligen TOTALT handikappad då mobilen är borta.

Obs obs obs

Jag har tappat min mobil inatt på Olivers. Skriv eller ring inte till mig förrän jag har hört av mig... Eller pröva gärna ring och se om ngn svarar:)

Min nya mobil, puts väck. Nästan så att man vill gråta:(

kram

Män som hatar kvinnor

Det blev bio med svärmor och svärfar igår. Någon fredagssupé blev det kanske inte. Jag trodde att vi skulle göra något av kycklingen men vi kom på att vi behövde svänga förbi Kvantum och handla lite innan bion så det slutade med att vi åt havregrynsgröt. Inte för att det gör mig ngt, jag älskar havregrynsgröt:) Hade det inte varit så ohälsosamt att äta samma mat hela dagarna så hade jag lätt kunnat leva på gröt. Hade även banan på min gröt igår. Svingott:)

Hur som helst. Filmen var ca två och en halv timme lång men aldrig tråkig. Den var väldigt hemsk men riktigt bra. Älskar denna typ av oförutsägbara film. Det är inte som alla komedier och familjefilmer, d.v.s. då samma saga berättas om och om igen. Haha, många av mina kompisar går väl i taket nu men jag tycker att svensk film är riktigt bra:) Skådespelarna i denna film var riktigt duktiga. Gillar inte riktigt Peter Haber då han spelar denna typ av roll men han är väl inte en dålig skådis för det. Henke hade helt rätt igår då han påpekade att han passar bättre i roligare roller, som t.ex. i tomten är far till alla barnen:)

Ofta brukar en film inte vara lika bra då man har väldigt höga förväntningar på den. Mina förväntningar var superhöga då alla som har sett den och läst boken har sagt att den är superduper bra. Ovanligtnog så blev mina förväntningar uppfyllda för den var, som sagt, väldigt bra. Jag tipsar er att gå och se den:)

Jag kan inte sova

Här sitter man. Klockan är strax efter 07.00, jag är ledig för första gången på hela veckan och jag är i alla högsta grad vaken. Somnade f1örst kl 1 i natt men ändå kommer ögonen upp 06.30. Fick så ont i kroppen av att ligga kvar så jag gick upp:)

Mycket att göra idag. Ska åka och träna så fort gymmet öppnar. Innan det måste jag pussa Henrik hejdå (inte så ansträngande iofs). Efter träningen måste jag på stan en snabbis. Ska mest troligt bl.a. köpa en hårfärg. Jag gjorde bara slingor för ca 2 veckor sedan och det täckte inte utväxten sedan hårfärgningen i januari. Dessutom hade jag en ganska rödbrun färg då (nu är det mer rödblond) så utväxten är inte den snyggaste. I rött hår vill min utväxt (precis som typ alla andras) gärna gå åt det "gråbrun-dassiga". Dessutom tror jag att slingorna är lite väl kalla mot min hudton. Ska försöka hitta en lite mer varm hårfärg. Vill gärna gå mot det blonda nu till sommaren så tyvärr (mot Amens önskemål) så blir jag nog blond. Funderar dock på att kanske ha en lite mörkare (typ rödbrunt eller karamellbrunt) i underhåret så att inte "ögonen lämnar ansiktet" som man brukar säga:)

Ska även försöka sola för jag är veeerkligen blek. Saken är den att jag har noll tålamod för att ligga i solariumet men då är det även det snabbaste sättet. Tycker även att färgen blir ganska snygg i ett solarium. Inte så där oranget som det lätt blir av OUS (orange-utan-sol). Det finns ju vissa BUS som är bra och ger en snygg färg men jag är lite för ekonomisk för att kunna köpa 4-5 BUS för att sedan kanske inte använda någon av dem mer än en gång. Efter solningen blir det raka spåret hem. Bränd, död hud är ingen lukt som man vill ha kvar på kroppen allt för länge:)

Kom på att jag kanske ska göra bort städningen nu så slipper jag den på eftermiddagen. Hade nämligen behövt ta en powernap på eftermiddagen då jag ska på "festival" ikväll:) Kom precis på att jag måste springa förbi systembolaget. Bäst att göra det innan solningen. Ska vara beredd med legget som jag aldrig slipper undan...  

Äntligen fredag!

Har jobbat till 11.30 idag och är nu ledig till måndag 16.30 (förhoppningsvis). Härligt härligt:) Har passat på att träna och städa. Väntar nu på att Henke ska komma hem från innebandyn (han tränar 99:orna). Sedan blir det god mat och bio. Vi ska försöka få med svärmor och svärfar på "män som hatar kvinnor". Får se hur det blir med det. Annars blir det mest troligt tacos här hemma och sedan bio:)

Träffade pappa idag då han kom förbi med min post. Far hade varit på Hanséns och köpt en ny vinterkappa från Tiger. Han håller sig modern:) I posten fick jag dock räkningen för bilskatten. Fy:( Sedan har jag tid hos tandläkaren på måndag. Fy igen(!) Det är eventuella återbesök som jag tycker är jobbiga. Har även passat på att hämta en utbildningskatalog på Komvux. De hade tyvärr inte LTU:s katalog men jag tog en annan katalog som hade samlat alla Sveriges utbildningar som startar nu i höst. Ska bläddra igenom den alldeles strax:)

Imorgon blir det fest:) Ja just det. För att inte skapa förvirring nu så har Henkes planer med kompisarna skjutits upp till lördagen. De skulle ju egentligen åka till en "okänd stad i norrbotten" med herrklubben nu ikväll och sedan komma hem imorgon. Nu ska de istället åka imorgon och komma hem på söndag. Jag har alltså sambofritt imorgon. Har skjutit upp min "utbildningsutredning" till imorgon på dagen:)

Trevlig fredagkväll!

I valet och kvalet

Fick katalogen från Umeå universitet i brevlådan idag. Har bläddrat lite i den men det är svåååårt. Hade nästan bestämt mig för tandläkare då jag upptäckte att den närmaste kursstarten är nästa vår(!). Jag vill ju börja nu i höst, är less på att jobba;P Nej, men jag vill seriöst göra bort högskolestudierna nu. Civilingenjör här i Luleå kanske hade kanske gått? Men det låter så tråkigt haha... men man tjänar visst bra:)

Jag mår jättedåligt och är superstressad inför detta val. Att söka till gymnasiet var ingen pers. Då var ju alla program lika långa och man behövde inte ta lån m.m. Vill inte heller börja ett program och sedan komma på efter 1,5 års studier att "detta var nog inget för mig". Kan inte bara det rätta valet visa sig framför mig? Gärna som en blixt från klar himmel. Får väl tolka kursstarten för tandläkare som ett slags tecken. Det kanske inte är mitt kall?

Sjuksköterska hade kanske iofs inte varit helt fel. Det är ganska flexibelt och så MEN usel lön och i de flesta fallen usla arbetstider. Men det är klart. Man kan ju alltid jobba på vårdcentral eller en mottagning. Distriktsköterska hade varit riktigt roligt faktiskt...

Mmm, får se hur det blir. Har ju halva fredagen för mig själv imorgon (och större delen av lördagen också för den delen). Måste verkligen gräva ner mig i univeritetets kataloger och ta ett beslut. Ska hämta LTU:s katalog imorgon:)

Väntar på den där blixten....

Gäsp, tur att vägen mot fredagen går neråt...

Har varit onekligen trött idag. Har typ ont i kroppen av att gå in och ur bilen hela tiden. Har haft typ 1000 tillsyner i eftermiddag känns det som. I verklighet var det kanske bara 10 men det räckte. Har dessutom träningsvärk i ryggen sedan träningen i förrgår och det gör tyvärr inte saken bättre. Om man ska se positivt på det hela så har jag haft en ganska bra dag på jobbet iaf. Kunde smita 45 minuter tidigare för att "Flash Anna" hade lite drivkraft i kroppen:) Hade dock inte mkt ork till att träna men lyckades ändå riva av veckans jobbigaste pass, nämligen ben:)

Brukar för det mesta tacka nej då jag blir bjuden på frukt hos vårdtagarna men idag gick det inte. Tackade nej till den sista damen jag var hos och det var inte populärt. Efter ett litet morr från hennes mun så satt jag där med en mandarin i handen och den var verkligen god. Den var som lite sur i smaken, men på ett bra sätt. Det finns två Annor på byalaget så nu kallar både personal och vårdtagare mig för "lill Anna". Tydligen så har jag även börjat missbruka ordet "jajamen". Det finns två tanter i andra gruppen (+ en i personalen) som ofta brukar säga "Jajamen. Oj, nu låter jag som dig.... Jajamen, jajamen". Det är ganska roligt men jag försöker unvika ordet men det slinker ur mig hela tiden. 

Imorgon slutar jag 14.00 och på fredag 11.30. Kanske blir det förlängt då alla är sjuka hela tiden och visst hade det suttit fint med några extra timmar, samtidigt som en del av mig bara vill ha ledigt. Vädret gör en trött, så sängen lockar:) Jag har SF (sambofritt) fredag-lördag, och hade tänkt passa på att göra något roligt men jag tror att jag istället ska ta tillfället i akt och göra bort lite "måsten". Sommarjobbsansökan ska in och utbildning måste väljas inför hösten. Måste välja några utbildningar, forska vidare vad de innehåller och sedan göra en liten för- och emotlista. Får väl locka psyket med en belöning i form av en bra film i soffan. En tårta hade suttit fint. Hade inte haft några problem med att sitta och skotta med en sked. Tyvärr så skulle det inte kännas så schysst mot kroppen:)

På lördag blir det utgång. Ska på inomhusfestival på kulturens hus. Håller sedan tummarna för att svärmor ska göra palt på söndag:)

Full fart mot fredagen! 

Filmtipset

Jag och Henke såg filmen "Changeling" igår. Tycker inte att Angelina Jolie är någon vidare skådespelerska men det gjorde inte filmen orättvis. Filmen är en thriller och baserad på en sann historia. Året är 1928 och Angelina är ensamstående med sin nioåriga son. En dag blir sonen kidnappad och då polisen påstår sig ha hittat pojken, lämnar de tillbaka en -för henne- okänd pojk.

Vill inte avslöja mer men jag tyckte att den var riktigt bra. På ett sätt tyckte jag att den var lite för lång (över två timmar) men å andra sidan så var den alltid lite spännande. Tror inte att de hade kunnat göra den så mkt kortare.

Se den:)

Sett på gymmet

Även på gymmet måste man höja på ögonbrynet åt vissa människor...

Har under min tid fått se både det ena och det andra så därför har jag nu framställt en liten lista på saker jag stör mig på.

- Utsläppt hår (gäller hår som är längre än till axlarna). Får alltid känslan av att människor med utsläppt hår bara går till gymmet för att visa upp sig. Det känns så ofräscht då håret bara hänger och slänger. Så svårt är det ju inte att sätta upp det. Har även en liten fobi för utsläppt hår mot en svettig "yogamatta". Speciellt gymmets egna, slitna och smutsiga. Uhh...

- Halvnaken träning. Killar utan tröja (har man som tur var inte behövt se) och tjejer i endast sportbh. Det känns också bara ofräscht. För andras skull kan man väl låta det vara ett plagg mellan ens egen svettiga kropp och maskinerna. Haha, låter som jag har världens bakterieskräck men om så vore fallet så skulle jag knappast vara på gymmet. Tycker bara synd om de som inte har vett att klä sig. En tjej på gymmet är alltid klädd på detta vis och min enda fråga är om hon aldrig tvättar sina gymkläder?

- Vilket leder till störningsmoment 3. Folk som aldrig byter gymkläder. Köp något nytt så att du åtminstone har ett ombyte. 2 olika linnen i alla fall. En tjej har vääärldens fulaste mundering. Svarta utställda byxor i sådant material som är typiskt för gymkläder. På byxorna är det turkosa ränder. Sedan har hon ett linne i samma material och färg som matchar byxan. Det är ett helt set rättare sagt. Kan inte låta bli att störa mig då jag måste se denna dräkt flera gånger i veckan. Utsvängda byxor borde hur som helst bannlysas från gymmet. Det är ju sååå snyggt då anklarna är det bredaste partiet på kroppen. Not.

- Superurringat.... på killar! En kille var bl.a. idag och tränade och jag retar mig på honom varje gång. Han har rakad skalle och sedan (alltid) ett svart linne som är superurringat både fram och bak. Han ser bara ut som en transvestit och jag försöker låta bli att titta bara för att han inte tror att jag kollar för att jag tycker att det är snyggt. För så är icket fallet.

- Strumpbyxor -inte tights, utan riktiga nylonstrumpbyxor- på gymmet. En trend som jag har sett återkomma lite då och då under de senaste veckorna. Snälla sluta. Det är inte snyggt, bara wierd. Min fråga är "varför?".

- Übersminkad på gymmet. Av samma anledning som det är fult att vara sminkad på stranden. Det är bara äckligt och man kan nästan se med blotta ögat hur porerna kvävs.

- När folk slår ihop vikterna framför sig. Ibland går det inte att undvika att det händer nån gång under ett set, men händer det vid varje repetition så gör man bara fel *och är kanske inte medveten om det?*

- Solglasögon på gymmet. Varför?

- Massvis med smycken då man tränar. Okej, kanske har man ett armband som t.ex. inte går att ta av, men då fingrarna är fulla med ringar och stora örhängen hänger i öronen så börjar man undra...

Sådär. Nu har jag nog fått ut allt. Går egentligen inte och stör mig så mkt men "pennspetsen gick av" idag då jag såg killen i det urringade linnet. Förhoppningsvis *en chans på miljonen* så läser han detta inlägg och går och köper en t-shirt imorgon. Förstår inte varför hans tjej inte säger något? Men det är klart, hon har också en superurringning. Och då jag nu tänker efter så har hon även alltid utsläppt hår och utsvängda byxor. De är härmed korad till gymmets fulaste par:)

Glassssssss

Är aldrig sugen på godis nu för tiden. Glass däremot. Svingott. Och tårta....

Operatårta

Swartswaldstårta

Varm kladdkaka med grädde

Äppelpaj med vaniljvisp


Känn hur det vattnas i munnen...

Älskar glass med Hallon. Tyvärr kan jag inte säga "Hallonen" utan finsk brytning p.g.a. den finska presidenten, Tarja Halonen. Ibland, då jag skärper mig och är medveten om min störning, kommer det fram med rätt uttal.

Hur som helst, är sugen på bakelser... allt med grädde och vaniljvisp. Och sen glass förstås:)

Sagt i sömnen...

Som mina närmaste vet så är jag expert på att prata i sömnen. Här är några av mina tidigare godbitar:

I somras då jag och Henke övernattade i hans föräldrars stuga då de var bortresta. Jag hade gått och lagt mig men Henke stannade uppe. Efter ett tag hör Henke att jag ligger och slår i garderoben som står bredvid sängen.

- Vad gör du? frågar han.

- Jag slår på Ica....... och Konsum är också här!

Eller som i vintras, då jag har överkonsumerat pepparkakor. Vi ligger i sängen och ser på serier. Jag har somnat och Henke nyper mig i rumpan och frågar:

- Var är pepparkakorna?

- Där, säger jag och pekar mot tv:n.

- Vars då?

Jag sätter mig upp i sängen och säger:

- Jag tycker att vi ska skicka dig till ett barnhem...

Senaste veckans sömnprat låter inte mycket bättre. Det började natten mot torsdagen. Jag har somnat i sängen och Henke är uppe. Då han kommer till sovrummet ligger jag med axlarna uppdragna till öronen och skrattar.

- Vad gör du? frågar han.

- Inget, hihihihihi.

 - Men vad gör du?

- Jag spänner mina muskler, hihihihi.

- Jaså, för vem?

- Jag spänner mina muskler för tjejen där borta.

- Vill du ha trekant med tjejen?

- Nej, absolut inte...

Natten till lördagen vaknar Henke kl 04.30 av att jag ropar rakt ut.

- ANNA!

- Vad??

- Hör!
De ropar mitt namn!

Jag och Henke har konstaterat att jag har drabbats av storhetsvansinne. Kanske är det dags att dra ner lite på träningen innan självförtroendet skenar iväg.... Hahaha.

Vissa saker går som en dans... andra inte

Så var denna dag snart slut. Är inte supertrött trots att jag har haft fullt upp. Har först jobbat 07.30-12.00. Hade inte så mkt att göra, fick två strykningar bl.a. en dusch på mitt schema så det var chill:) Kände mig extra nöjd då jag kom till lokalen 11.15, och hade då dessutom fått höra att jag var "rar och behändig" av en tant som jag blev varnad för innan jag åkte dit. Hon räknas tydligen som gruppens "gnälliga skräcködla". På glatt humör åkte jag till gymmet och lyckades springa lite fortare än vanligt. 10,6 km blev det:) Hem och äta + duscha innan kvällsrundan började 16.00 i en annan grupp. Även här flöt det på riktgt bra. Var inne på lokalen ca 20.34. Imorgon är jag ledig:) Har dock (dumsnäll som man är) sagt att "det bara är att ringa om det krisar". Ber till gudarna att de inte ringer. Har nämligen planer att gå på stan med Henke imorgon:)

Har tyvärr hamnat i en svår beslutsångest. Snart öppnar anmälningen för universitetet och jag kan inte bestämma mig:( Svinsvårt! Säg mig ett jobb där man tjänar bra, inte behöver jobba ihjäl sig, regelbundna arbetstider måndag-fredag 07.00-16.00 och inte behöver plugga 100 år? Och framför allt där man sedan kan få ett jobb här i Luleå.

Har ju länge tänkt på sjuksköterska men man tjänar ju svindåligt. Dra på sig tre års studieskulder för att tjäna typ 500 kr mer i månaden än vad man gör nu? Är det värt det?? Visst, man kan vidareutbilda sig men då är det ju lika bra att plugga till läkare (sjuksköterska med t.ex barnmorskeutbildning= 4,5 år och läkare=5,5 år). Och läkare vill man inte bli för då har man för mycket ansvar och sen får man jobba arslet av sig. Pengar och jobb har man dock gott om:) Sedan måste man göra högskoleprovet för att bli läkare och det tänker jag inte utsätta mig för. Hur som helst, vet inte om SSK lockar så mkt längre. Är lite less på vårdarbetet. Ibland känns det som världens mest otacksamma jobb då man måste bemöta människor som ibland är vidriga (och inte att tala om deras anhöriga). Gör man rätt säger nästan ingen någonting för att det ska vara självklart att man utför ett bra jobb. Har man gjort fel är det hotelser om bl.a. facket, lex sara och andra anmälningar hit och dit. Folk ska hela tiden sättas dit. Dåliga arbetstider och dålig lön. För att inte tala om hur mkt det egentligen sliter på kroppen? Varje dag får man höra personal som gnäller på sitt jobb och träffa personal som inte är lämpliga att arbeta med människor. Varför utsätta sig för detta? 

Sjukgymnast eller arbetsterapeut då? Nej, där finns inga jobb! Ångest, ångest, ångest. Jag måste verkligen välja ut några intressanta utbildningar och göra det mest effektiva, att skriva för-och emotlistor. Kanske får jag då ett resultat?

Någon som annars har ett förslag på utbildning?  

Flash Anna

Haha, fick rubriken från min favoritfilm då jag var liten (flash Gordon). Har känt mig heltaggad denna vecka trots att det har varit den där roliga påhälsningen som man får en gång i månaden. Har jobbat 07.30-17.00 och 07.30-16.30 på måndag och tisdag. Sedan har jag haft delad tur igår och idag. Imorgon blir det *tada* en delad tur. Tredje denna vecka alltså. Istället för att ligga och slöa på de delade turerna, så har jag utnyttjat tiden till max. Igår var det suuuuperväder, firade med att gå på gymet och springa 10,5 km. Sedan var det bara att skynda hem, äta lunch och sedan ut på promenad med de nya solisarna:) Hem, duscha, äta och sedan iväg till jobbet. På jobbet blev det 35 min övertid då jag fick två extra vårdtagare på listan. Men men övertid= svinbra ersättning.

Idag skulle jag ha slutat 12 men då hade chefen svårt att få ihop folk (då alla tre av kvällspersonalen var sjuka). Fick rycka ut och chefen pratade om att det innebar fyllnadstid (= lite extra slantar i timmen). Mycket nice:) Kände att jag inte skulle hinna med något gym idag då jag inte var beredd på att få jobba. Istället åkte jag och handlade lite och sedan blev det storstädning hemma. Härligt att få det städat innan helgen:) Nu ska jag äta lite kvällsfika. Jag blir alltid jättehungrig då jag jobbar kväll...

Hela texten är kursiv. Katten var och klev på tangentbordet, vet inte vad den har tryckt på. Det går inte att ändra på den "vanliga" knappen. Kissen ska alltid envisnas med att ligga precis framför en.

Söndagen - kom och försvann

Fick lite sovmorgon på morgon. Steg upp ca 09.30 och tog en promenad. Sedan har jag varit och handlat på maxi (Henke var på a-jun). Passade även på att springa förbi H&M där det blev en påse med accessoarer, bl.a. en ny sjal i en härlig blå färg:) Sedan hämtade jag Henke på ishallen innan det bar av hemåt. Laddade batterierna innan vi följde svärmor och svärfar till nya "All star" för lite söndagsmiddag. Jag åt "cajun chicken champion". Maten var helt okej, lite för torr och lite för kall men som sagt helt godkänd. Vet inte riktigt om det var värt 169:- men som sagt helt ok:) Till dessert åt jag och svärmor "all star pannacotta". Smakade som en godare chokladpudding men bären ovanpå tyckte jag inte om. De smakade ungefär som när man spyr på krogen:S Om ni ska ut och äta skulle jag tipsa om Anatolia. De har inte svikit mig ännu och de har lite varierande priser - vissa saker är lite dyrare än andra och tvärtom:)

Nu ska jag och Henke snart krypa ner i sängen och se "slum dog millionaire". Jobbar imorgon 07.30-14.30.

Trevlig söndagkväll:) 


Fredag och lördag

I fredags var det alltså fredag igen:) Jag jobbade 07.30-17.00. Lyckades smita hem tidigare och städa m.m. innan tjejerna (madde, jenny, linda) kom påbesök:) Vi hade beställt hem mat från sub, jag tog en kycklingbaguette. Sedan såg vi på tv, läste tidningar och pratade. Madde fick sticka lite tidigare för att hinna med bussen men jenny och linda stannade kvar till före ett ngn gåg:) Roligt var det. Det är alltid roligt att umgås även om man inte gör så mkt:)

lördagen åkte jag och Henrik på Helex innan vi åt lunch på Dagobert. Jag åt en kycklingsallad för första gången och det är ngt som jag verkligen kan rekommendera(!). Sedan sprang vi på stan en sväng. Jag köpte ett linne och lite SPA-saker på lush, en ansiktsmask, en inpackning och en tablett som man ska ha i hett vatten då man "ångar ansiktet". Medan Henke sedan var på a-jun, passade jag på att ta en promenad i det fina vädret. Var ute i nästan två timmar så solen hann gå ner och det blev svinigt kallt ute. Sedan blev det SPA-kväll och melodifestivalen.



Haha, masken passade bra ihop med handuken:)
 
Vid 22 fick jag hämta Henke som hade sett hockeyn med några kompisar. Vi såg ett desperate, eller nästan hela. Vi somnade båda två och vaknade strax innan tolv:) Sen var det bara godnatt:)

RSS 2.0