I know(!!)

Jag måste ju ha världens otur då det kommer till mina grannar. Se bara vad min bilgranne i garaget sysslar med...
 Hmm... En röd fläck.


Och typ 6-7 röda fläckar till... (Alla syns inte på kortet)



Oj, vilket sammanträffande. En röd bil står bredvid, det är möjligtvis inte du som slår upp din bildörr i min bil? Grr:(

Pinsamt på jobbet och tjejkväll med kussen

Jag och Amen har precis kommit tillbaka efter en middag på Waldorf. Just nu sitter vi och lyssnar på Roxette. Ska alldeles strax ta en liten drink:)

Behöver verkligen något för att slappna av ikväll, dagen har varit hektisk. Många tunga lyft och även några hoppande grodor i munnen. Här är två av dagens citat.

"Var det din son?"
Till en kvinna som jag aldrig hade varit hos förr. Det var hennes sambo! Oups...

"Det var ju tur att hon inte läste koreanen"
Om muslimernas "bibel" Koranen. Vet inte varför jag sa fel och jag kom på det precis då jag hade sagt det. Alla i lunchrummet måste tro att jag har en skruv lös. Hade de skrattat hade det varit okej.

Trevlig helg allihopa, själv jobbar jag 12-21 imorgon. 

Till Amen och Anja

Hade en lucka på jobbet idag där jag fördrev tiden genom att sitta och läsa i min kalender. Såg två citat och tänkte på er.

"Att sköta sig själv är att se till att man hinner med det roliga"
- Margareta Krook

"Den som lever utan galenskap är inte så vis som han förmodar"
- Francois de la Rochefoucauld

Good luck kompisar:)

Trött...

Är riktigt trött just nu. Inatt somnade jag typ 00.30 (låg och slötittade på en film som jag hade sett förut) och steg idag upp 05.30. Var ändå ovanligt pigg då jag steg upp. Nu har jag dock börjat känna av mina få timmars sömn.

Har försökt sy klart min klänning men den är lång ifrån klar så jag har valt att inte fortsätta mer ikväll. Jag får välja ut en annan klänning att ha imorgon från min lite halvtråkiga garderob... Jag och Amen ska ha tjejkväll;)

Idag har det gått svinbra på jobbet. Det var dock flera som inte kände igen mig. Jag fick t.o.m. ta ihand och hälsa på nytt:) Henke sa det kanske beror på håret?, men det tror jag knappast. Jag hade nämligen uppsatt idag och sååå stor skillnad är det inte:)

På tal om hår så har jag färgat håret ikväll. Vet ännu inte hur det ser ut men jag ska rapportera imorgon:)

Hej så länge...

En sväng på stan

Jag har varit på stan två gånger idag. Först en sväng i samband med klippningen, sedan en sväng med Henke.
Jag fick mitt tyg till klänningen.

Jag fattar inte varför det blev så konstigt på bild. Jag tycker att det är grönare IRL. Här ser det nästan ut som tantigt polyester. Det är ett tunt tyg och förhoppningvis inte lika tantigt i verkligheten:) Ska sy imorgon.

Då jag skriver detta inlägg kommer jag på att jag inte har lagt upp klänningen jag gjorde för ca 2 veckor sedan. Jag lovar att göra det här någon dag:)

På stan köpte jag även ett nytt läppglans. Jag har ett likadant i en mörkrosa färg och tycker att det är svinbra. Idag valde jag ett varmt glans med lite mer färg. Jag hatar egentligen läppglans men detta älskar jag. Det är från Isadora och är just nu nedsatt till 69,50kr (99kr) på H&M. Skynda och fynda;P.


Jag fick ett par nya träningsbyxor av älsklingen. Jag köpte ett par för inte så länge sedan men jag har jobbat så hårt i dem att de är för stora;) Även dessa (som typ allt annat idag) är från H&M.

Jag gillar guldkanterna på fickorna:)

Några labbar blev det inte av idag men jag har meljat läraren om detta. Jag har dock hunnit städa lite och ska snart fortsätta. Sedan blir det Top chef och kessela (kvarg) med passionsfrukt och päron:) Nice nice.

Före och efter

Var som sagt hos frissan idag. Är nöjd (för fjärde gången i mitt liv).
Här kommer mina "utlovade" före- och efterbilder.

FÖRE

På första bilden ska man alltså se lite sliten och ledsen ut. Tog några bilder på morgon och valde denna där jag såg lite beskymrad ut med en aningen osmickrande ljus. Jag slås av tanken att min hårfärg är bedrövlig:)

EFTER

Hehe, det ser ut som att jag har en kluven tunga:)

Sätter in en till efterbild, denna är dock inte lika tydlig men man såg iaf frisyren framifrån.

Jag tycker själv att jag passar i lugg och lite etapper, då detta resulterar i att mitt breda ansikte ser lite rundare ut. Den enda nackdelen med lugg är att jag ibland känner mig lite töntig.

Trots att min hårfärg blev lite bättre efter klippningen, har jag bestämt mig för att tona håret. Jag gillar H&M:s märke. Bra saker till det priset iaf:)

Jag bestämde mig för att köra på två olika färger efter att ha sett detta på Mica Paris i Stilpoliserna. Eftersom mitt hår har tendensen att snabbt suga upp pigmenten i hårtoningen, har jag valt en ganska "stor" skillnad på färgerna. I håret kommer skillnaden inte att vara lika stor. Ska färga håret imorgon kväll (eller på fredag). För enkelhetens skull ska jag nog färga underhåret i den mörkare bruna och sedan överhåret i den ljusare, ungefär som man gjorde under fjortistiden för några år sedan (underhåret mörkbrunt och överhåret vitt). Jag var aldrig så extrem utan tog en mörkblond färg i underhåret och slingor i överhåret.

Ta nu inte det sista fel, det kan bli fint på vissa med ljust överhår och mörkt under, men på vissa blir det så fruktansvärt fel, speciellt med platinablont och mörkbrunt. Men som sagt, det fungerar på vissa.

Klipp till!

Jag ska till frisören imorgon... är lite nervös. Brukar bli missnöjd till 90% av fallen. Tjejen som klippte mig sist var dock bra och det är även henne som jag ska till imorgon. Spännande, måste kanske ta en före och efter bild som jag kan lägga upp på bloggen;)

Imorgon är jag för övrigt ledig.
Detta är min lista:
- Städa.
- Köpa tyg till en ny klänning.
- Komplettera 3 laborationrapporter *blä*.

Misslyckas klippningen finns det ju alltid snoddar och klämmor...

Guess who´s back?

Har varit borta ett tag från bloggen men är nu tillbaka med nya krafter. Anledningen till denna frånvaro är att jag har prioriterat lite andra saker före bloggandet.

Jag har t.ex. börjat jobba. Jag kan dryga mig med att jag bara skickade in ett CV men fick två jobberbjudanden:) Valde det som gav mig "social träning" (hemtjänsten) och hittills har dett gått väldigt bra. Jag har dock insett att de som andra hatar att gå till, har mig som favorit. Min favvo var jag hos idag och hon är riktigt härlig, tyvärr så blir det så att jag alltid råkar stanna lite för länge. Tiden går väl fort då man har roligt. Jag tror att jag ska till henne imorgon också:)

Andra saker som har hänt under min "blogg frånvaro" (ej kronologisk ordning):
- Trav i Boden förra lördagen (14/6). Ensam tjej på en buss med 19 herrar.
- Trav i Skellefteå i lördags (21/6). Chaufför.
- Fotbolls EM. Nu när Italien är ute så hejar jag nog på Spanien fast det hade varit lite roligt om Ryssland skulle gå och ta guldet:)
- Sminkning på Make up Store. Fick ett presentkort av Henke i julklapp. Denna gången blev jag riktigt nöjd. Fick väldigt bra tips och så fort första lönen kommer så finns det två-tre saker som intresserar mig:)
- Midsommarfirande hos Henkes bror. Goood mat!

Jag har väldigt roliga bilder från Bodentravet men för herrarnas skull lägger jag inte ut dessa här:).

Det man inte har i huvudet...

Fick ingen rolig start på gårdagen. Henke bestämde sig för att börja jobba kl 07.00 så att han kunde sluta 16. På så vis skulle vi hinna fara om Storheden innan yogan 17.30. Jag skjutsade honom till jobbet och då jag kom tillbaka tilllägenheten upptäckte jag att lägenhetsnyckeln saknades på nyckelknippan. Dessutom hade jag inte tagit någon mobil med mig. Vad ska jag göra? tänkte jag för mig själv. Min enda utväg var att gå till min faster och låna telefonen. Sagt och gjort. Det kändes lite pinsamt att ringa på då jag visste att hon hade semester. Min kusin öppnade dörren och såg väldigt pigg ut. Mest troligt var han redan uppe då jag ringde på 07.30. Jag fick låna telefonen och ringde till Henke 3-4 gånger utan svar. Satt och pratade en stund med faster och kusinen innan jag kom på att jag kunde åka tillbaka till hans jobb för att se om jag kunde komma in i huset (det är verkligen svinsvårt att komma in på hans jobb, det är typ låst överallt). Jag tackade för mig och bagav mig till Henkes jobb. Som tur var mötte jag en hantverkare på vägen in i själva huset. Dörr 1 var avklarad, bara två kvar. Man måste ha en viss bricka för att kunna åka hiss så den var inte aktuellt. Dessvärre behövdes en bricka/ett kort för att komma in i trapphuset också. Jag stod utanför trapphuset ett tag och funderade på att gå till städerskan för att be om hjälp. Då klickade det helt plötsligt till och en grön gubbe uppenbarade sig på "dosan" vid dörren till trapphuset. Tydligen så öppnas denna dörr då entrén till själva huset går i lås.

Inne i trapphuset hade jag ingen aning om vilken våning han jobbar på. Jag visste bara att det var en våning högt upp. Fick för mig att han jobbade på våning 6 men då jag kom fram till dörren på våning 6 så var den förstås låst. Började gå ner för trapporna igen och upptäckte då att det var öppet på våning 5 och 4. Trodde att alla dörrar hade öppnats då dörren till trapphuset hade gått i lås (precis som tidigare) så jag gick upp på 6:an igen. Den var fortfarande låst. Provade att gå upp till våning 7 som var öppen. Jag gick igenom dörren och det visade sig att det var på sjunde våningen som han jobbade. Äntligen. Där satt han med mobilen på ljudlös i väskan. Jag fick hans nyckel till lägenheten och kunde återvända hem. 

Det man inte har i huvudet får man ha i benen.

Så täcker man en finne

Lyckades täcka världens största finne på hakan riktigt riktigt bra. Jag blev själv lite förvånad av resultatet:) Jag vaknade med denna finne i fredags och på lördagen var en fruktansvärd. Jag hade dessutom klämt den innan jag började sminka över den. Om någon är intresserad hur man ska gå till väga för att dölja en finne till 98% kommer beskrivningen här:

Produkterna

Fr. vänster - Clinique dramatically different moisturizing gel (ca 219 kr, 50 ml)
Make up stores "cover all mix" (ca 255 kr)
True match minerals, Loréal (ca 165 kr)
Maybelline dream matte mousse i en lite ljusare nyans än den egna hudtonen (ca 119 kr)

Steg för steg:
1. Smörj inn området med ansiktskrämen. Om det är väldigt torrt kommer allt smink att fastna i den torra huden och finnen syns nästan mer.
2. Dutta på lite grön concealer. Det behöver inte vara make up stores concealer men det kan vara en fördel om den är lite hårdare. Ett vanligt grönt stift (från typ isadora) blir lätt fuktigt på huden vilket resulterar i täckningen bara håller i någon timme. Var noga med att tona ut concealern, annars kommer det gröna mest troligt lysa igenom:)
3. Pudra på lite mineralfoundation.
4. Täckt det sista med dream matte mousse.
5. Pudra över med mineralpudret igen så att det övriga sminket "slås fast" och håller hela dagen.

Resultat

 Ni ser kanske lite av den till vänster på hakan men tänk då även på att kameran gärna fångar upp konstigheter i huden och gör dem synligare på kort än i verklighet.
 
Vill även passa på att påpeka att denna täckning bara fungerar på hakan och pannan. Har provat på sidan av kinden och det blev bara "kakigt"

Good luck:)

Grattis Sverige

Idag är det nationaldagen. Personligen gillar jag inte att detta är en röd dag, hade hellre varit ledig på annandag pingst. Men i stora drag så spelar det ingen roll. Jag vaknade riktigt tidigt på morgon som vanligt (typ halv 9) och gick upp strax efteråt. Ändå somnade jag inte förrän kanske efter ett någon gång. Jag hade då varit och hämtat Henke hos Danne. De hade varit med Markus och haft "grabbkväll" med tennis och tvspel. Jag låg hemma och åt nötter och såg på film. Henke hade laddad hem En ung Jane Austen och jag brukar gilla sådana filmer men denna var ingen höjdare.

Åter till dagens datum. Jag är nästan lite förvånad över att så få vet varför vi firar denna dag. Jag menar, nationaldagen har ju firats i typ 35 år. Har verkligen så få varit tillräckligt intresserade för att ta reda på vad det är man firar? För alla som sov på historielektionerna eller som inte har koll på varför vi firar denna dag så beror det på att Sverige blev självständigaGustav Vasa kröntes till kung den 6 Juni 1523. Tidigare tillhörde vi Kalmarunionen (Sverige, Danmark och Norge). Den stora anledningen till att stora dela av Sverige (typ Skåne, Blekingen och jag tror även Jämtland m.fl.) inte vill fira denna dag (inte av den anledningen som vi gör det idag i alla fall) beror på att dessa landskap inte tillhörde Sverige då Gustav Vasa blev kung 1523. Jag har glömt om Jämtland tillhörde Sverige då eller inte men jag har för mig att det inte var svenskt. Delar av södra Sverige var åtminstone inte svenskt då och därför ser de ingen anledning till att fira. Säkerligen är det väl även därför som vi är så dåliga på att fira nationaldagen i Sverige. Se bara på Norge som firar ohyggligt stort. Och vad är det norrmännen firar? Jo, de firar att de blev fria från oss svenskar. De är så glada över att slippa oss att deras nationalfirande bara blir större och större, trots att det nu är 200 år sedan det hände. Skulle på fri hand kunna skriva ett riktigt lång inlägg om hur brytningen gick till och vad som hände senare i Sverige rep. Norge men jag tror inte att någon orkar läsa så jag besparar er det:)  

Nu ska vi snart åka till Prästholm. Vädret idag verkar inte vara så superbra men jag hoppas att det är lite bättre i Prästholm eller att det åtminstone blir bättre längre fram på dagen. Ska grilla ikväll:)


Min nya hobby

Nu när skolan har slutat har jag ju fått lite fritid så äntligen har jag nu tid till att göra något som jag har velat göra väääldigt länge, nämligen sy kläder. För det första är det väldigt roligt, sedan får man bestämma hur man vill att kläderna ska se ut (tyg, mönster, modell m.m.), det är billigare och dessutom (nästan det bästa av allt) så slipper man gå runt i samma kläder som alla andra. För två veckor sedan hämtade jag symaskinen i Prästholm men dessvärre var den i uruselt skick. Köpte därför en ny symaskin, en Toyota.


Igår kom den med posten från Denmark. Är riktigt nöjd:)

Nästa vecka börjar jag med min första skapelse.

Hehe, är bara tvungen att lägga upp detta mönster för att historien bakom det är ganska rolig. Jag och Amen var på röda korset förra lördagen och fyndade lite. Jag hittade detta mönster på höga kjolar för endast 2 kr. I plånboken hittade jag fyra kronor och tänkte att jag kunde ge alla fyra kronor, mönstret var ju så billigt och dessutom är det ju för en bra sak. Jag stod före i kassan och kvinnan blev glad. Amelia, som köpte en blus, såg sin chans att komma till himlen och dubblade även hon, på blusen som kostade 20 kr. Hahaha, lite smådrygt sa hon sedan "jag såg i dina ögon att du utmanade mig". Jag tyckte att det var svinroligt och skrattar även då jag skriver detta nu, en vecka senare. Detta är en av många anledningar till att det är så underhållande att vara med kussen:)


Detta är alltså mönstret, den beiga kjolen är min favvo.

Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuust!!!!

Den sista veckan har varit extrem. Ska aldrig mer spara några läxor till sista veckan. Har slitit i hela dagar, usch usch. Det enda positiva med alla dessa läxor är att jag har kommit ur mitt "våra bästa år beroende". Har lagt ner den serien helt nu.

Kände hur varenda spänning i hela kroppen släppte då jag skickade in de tre sista laborationerna till fysikläraren idag. Har gjort 11 st rapporter i veckan och de var så fruktansvärt sega. Trodde aldrig att det skulle ta en sådan tid. Dessutom hade jag ju hemprov över helgen. Jag är väl medveten om att någon rapport kan komma tillbaka för att jag måste kompletera något men det brukar vanligtvis bara vara någon småsak. På gymnasiet var jag bara effektivare då jag hade mycket att göra men i år har det nästan varit tvärtom. Ett tips till alla er som går på gymnasiet (eller har gått ut i veckan) är att inte fortsätta direkt efter studenten. Jag vill inte längre vara fattig och tom i bollen. Det naturvetenskapliga basåret (+data, historia b och religion b) som jag har läst detta år har varit väldigt intressant men isch vad jobbigt. Bara för att jag aldrig mer ska läsa en kurs på distans, så ska jag ta detta skriftligt - jag, Anna, lovar att jag aldrig mer ska läsa en kurs på distans. Aldrig aldrig, jag borde ha lärt mig något av grundkursen i medicin som jag läste på distans i tvåan men nej, jag gjorde det igen, i hela 4 kurser! Dumt, dumt. Som tur var slutade några av dessa kurser i ett högt betyg men det var väldigt jobbigt.

Det är inte det att jag är dålig på att planera. Förvisso har jag förmågan att sätta distanskurserna åt sidan för att istället jobba på en reguljär kurs men min stora svårighet (då det kommer till distanskursena) är att jag lär mig bäst genom att lyssna och att sedan ställa några frågor på plats. Fysik B var jag dock tvungen att läsa på distans eftersom den inte fanns reguljär. Om ni nu undrar "vad då reguljär" så innebär detta vanliga lektioner 1-3 ggr i veckan.

Vad händer nu då? Jo, jag har tänkt jobba året ut. Sedan är jag ju lite sugen på universitetet till våren men jag får se:)

Det har ju ändå hänt ganska mycket dessa dagar då jag inte har bloggat och jag hade tänkt sätta mig ner och blogga om dessa ikväll eller imorgon. Får se om/då jag hinner.

Nu väntar jag på att Henke ska komma hem. Vi ska först och träna, sedan har vi planerat att ta en glass nere vid hamnen och till sist grilla. Imorgon blir det STORstädning. 

RSS 2.0