Planet Terror

Haha, vi kunde inte hålla oss. Började se planet terror i förrgår och såg klart den igår. Jag måste säga att jag föredrar Death Proof. Gillar inte riktigt zombiefilmer men den här var ändå okej. Lite för grisig för min smak dock. Det jag gillade bäst med filmen var egentligen musiken. Den fastnar som:) Föredrar som sagt death proof, gillar tuffa "girlpower filmer". Ska fortsätta på Tarantino/Rodriguez spåret och se "From dusk till dawn" ikväll. Eller vi får se om det blir ikväll. Ska nämligen ut och äta för att pappa fyller år idag. Grattis:) Får se hur långt tid det tar. Sedan är det ju dessutom hockey på tv. Får se om jag klarar av att se det då jag saknar nerver. Står bara och hoppar i soffan eller på bordet. Sen låter jag typ som nalle puh då jag svär då jag är uppspelt.

Imorgon blir det Ikea. Henke beställde ett nytt matsalsbord tidigare i veckan och kom då på att det var en massa andra saker som vi behövde. Eftersom vi ändå kommer att vara i P-holm i kväll så tänkte vi att vi far en sväng till Haparanda. Pappa ska låna ut sin bil till oss;) Den är skön att köra då man väl har kommit upp i farten men jag gillar inte att köra i stadstrafik med den. Framför allt så gillar jag inte att parkera med den men det ska nog gå bra.

Steg upp och åkte till gymmet 06.50 imorse:) Fick en baguett från dagobert för "besväret". Mer om pappas födelsedag och Ikea i ett annat inlägg... Tills dess, auf wiedersehen.

Death Proof

Såg igår klart filmen "Death Proof". För de som inte vet är detta första filmen/delen av filmen "Grindhouse". Den andra filmen/delen heter "Planet Terror". Anledningen till att jag skriver film/del är att det är som en del i en "filmserie" men det är ändå en egen film. Om ni inte vet vad jag menar, så förstår ni säkert om ni ser filmerna. Den första filmen (Death Proof) är skriven av Quentin Tarantino och den andra (Planet Terror) av Robert Rodriguez. Jag har alltid gillat Quentin Tarantino, även Kill Bill som bara jag och min kusin tycks gilla (i min "krets" alltså), och precis som i nästan alla hans filmer så är han med, i form av skådespelare, även i Death Proof. Hur var filmen då? Jo, det var svinbra! Trots de långa klippen där tjejerna aldrig tycktes sluta prata så var den bra hela tiden. Såg början i tisdags och tänkte "hoppas den håller enda till slutet" och det gjorde den. Hade dragit mig ett tag för att se filmen och jag ångrar nu att jag väntade så länge. Ska även försöka se Planet Terror här någon dag. Har ni inte sett Death Proof så gör det.

Kastar in en liten trailer här för den som är intresserad, men kom ihåg att trailers inte visar allt.



Medan jag ändå är inne på bra filmer med "dödliga titlar" så kan jag passa på att tipsa er om "Death Sentence" med Kevin Bacon. Detta är nog en av de bästa filmerna jag har sett det senaste året. 
Slänger väl in en liten trailer här också;)


Måndag, eller nej jag menar tisdag

Blir helt dagavild då det var en röd måndag denna vecka. Måste intala mig att det faktiskt är tisdag idag. Fick mejl från dataläraren som hade rättat mitt prov (det jag pratade om under rubriken "Mot Sherwoodskogen"). Hade bara ett litet fel. Datakunskap är ju som bekant ett kärnämne som alla på gymnasiet tvingas läsa, så jag har alltså läst kursen i ettan. Grejen var att jag behövde läsa 50 p i höstas för att få läsa på heltid, och då bestämde jag mig för att välja en kurs som jag redan hade läst. Eftersom det inte fanns så många kurser som jag kunde läsa upp (svårt att läsa upp kurser då man inte kan få högre betyg i dem hehe;) så då valde jag alltså datakunskapen. Sagt och gjort, idag fick jag beskedet att mitt VG har förvandlats till ett MVG:) Härligt!

På tal om att vara duktig så har jag och Henke nog slagit vårat rekord idag. Handlade 17 olika sorters grönsaker då vi var och handlade. Och då menar jag grönsaker, inte frukt. Ska även fara och träna snart. Har inte hunnit träna nå under påskhelgen så man har lite att ta igen. Eller Henke tränade igår men jag kände att jag inte var i skick för det. Det ger ju trots allt typ ingenting då man tränar dagen efter fest. Jag har dock kört lite chins på stången i köket, så helt uträknad har jag inte varit:) Hinner inte skriva så mkt mer. Hade tänk göra lite fysik nu så jag återkommer nog imorgon. Mest troligt med en filmrecension.

En bild

Har äntligen tagit mig tid till att ladda upp en bild till min blogg. Bilden är kanske 1-2 månader gammal, kanske inte super bra men den duger. Kom på att jag i princip lovade att ta kort på festandet i lördag men tyvärr så glömde jag bort det. Jaja, det går ju fler tåg:)

Medan jag ändå lägger upp lite bilder så tänkte jag visa er något, eller någon, som uppenbarade sig för mig då jag tog bort julgrannen. Jag var tvungen att klippa ner den p.g.a. allt barr. Detta gjorde jag en lördag morgon kl 09.00. Henke var på konferens, så jag passade på att göra slut på lidandet. Hur som helst, när jag sedan skulle sopa i hop allt barr, dök denna figur upp. Jag hade ett skokartongs lock som jag skyfflade upp barret med och stannade till då jag fick syn på figuren. Självaste Grinchen hjälpte mig städa undan julen....

  <<<--- Grinchen var där.

Jag lovar att den dök upp av en slump. Jag har inte ändrat på ett endaste litet barr. Klicka gärna på bilden, så att den blir större, om du inte kan se den ordentligt.

Lördag halva veckan

Påskhelgen slår julhelgen. Visst, det är ju alltid trevligt med julklappar och "familjemys", men ingen går upp mot påsken som bjuder på bättre mat, roligare färger och bättre väder m.m. Dessutom vet man att våren och sommaren är på väg då det nalkas påsk. Påsken känns inte heller så påklistrad och sen slipper man allt pynt. Har inte haft en enda kyckling framme. Sedan är hela julproceduren så långdragen. Man tvingas ju ha rött överallt i en och en halv månad. Påsken kommer och är över på en halv vecka. Ska försöka sammanfatta påskhelgen i korta drag.

Torsdag: Skrev ett inlägg denna dag om att jag var i tvättstugan m.m. Städade lägenheten innan Henke kom hem. På kvällen såg vi "The mist". Fast detta vet ni ju, eftersom jag skrev det i mitt förra inlägg.

Fredag: Gick på stan en sväng med Henke. Tog det sen ganska lugnt innan vi beställde pizza. Såg "Zoolander" på kvällen. Gillar den filmen:)

Lördag: Helgfikat med Amen. Hann bara fika på ett ställe, eftersom Amen skulle till P-holmen och jag skulle till Henkes föräldrar. Gick även på stan en sväng. Hos "svärföräldrarna" blev det  påskmat. Tog alldeles för mycket av varmrätten så det slutade med att jag verkligen fick pressa i mig maten. Det skulle inte kännas så bra att lämna något. Dessutom kunde jag inte låta bli efterrätten. Fick även ett påskägg. Tyvärr så slutade frossandet med att jag mådde dåligt större delen av kvällen. Efter middagen skjutsade jag inte Henke och Mange till stan. Jag själv åkte och hyrde två filmer, "The 40-year old virgin" och "The rumor has it". Tyckte inte att virginfilmen var nå bra alls. En del saker var väl lite roliga, men jag skrattade aldrig utan drog bara lite på smilbanden. Antingen var jag inte på humör för att se filmen eller så missade jag de bästa bitarna (blev lite less ibland och gick från tv:n). Den var som så förutsägbar på ett dåligt sätt. Kanske hade jag för stora förväntningar på den? Jag tyckte t.o.m. att den stundtals var lite jobbig. Började även se the rumor has it men somnade efter typ 15 min och vaknade 10 min innan den var slut. Den verkade ändå inte vara så bra... får se om jag alls ser om den. Hämtade Henke efter 03.00.

Söndag: Började med att städa i lägenheten. Sedan var det fest med Linda och Jenny. Efter förfesten gick vi ut på Cleo. Det var tyvärr ingen höjdare. Jättebra sällskap och en hyfsat jämn fylla, fick dessutom gå före en jäkligt lång kö och slapp därmed frysa:), men typ allt annat var dåligt. Alldeles för mycket folk, alldeles för mycket snefylla (tänker bara på den stackars tjejen i paljettväst/bolero som stod och kräktes så att det blev stock i handfatet strax innan 2) och vääääääärdelös musik. Har aldrig tyckt att musiken har varit så fruktansvärt dålig som den var denna kväll. När det väl spelades en bra låt så slutade den efter ca 30 sekunder, sedan återvände det till technomusik. Samma dåliga låt kom om och om igen... och verkade aldrig ta slut. Korvgubben hade stängt så det blev max istället. Lindas mamma var schysst och skjutsade hem mig till lägenheten. Ger kvällen 2.5 av 5 i betyg. Hade det inte varit för sällskapet, Jenny och Linda, plus den hyfsade fyllan, så hade den fått 0 poäng, eller ett minus om man tänker på musiken. Usch!

Måndag (inlägget skrevs ca 15.00): Vaknade 08.30, som vanligt då jag har druckit. Gick upp och såg på tv ett tag innan jag somnade strax efter 10 och vaknade 11.43. Var som vanligt inte bakis. Ikväll ska vi med mormor och morfar på Waldorf. Jag lovar, snart blir mina ögon snea av all kinamat. Skulle egentligen gå och äta på stekhuset men det var tyvärr stängt. Då är det ju tur att Waldorf typ alltid har öppet. Sen ikväll blir det seriemys i soffan:)

För de som undrar så hängde det ett par karlsonger på grannens dörr på fredagskvällen...    

Hemskt!

Tycker att det är helt hemskt det som har hänt i Arboga. Sa ganska snabbt till Henke att det säkert är något ex till kvinnans sambo som har dödat barnen och samtidigt försökt döda barnens mamma. Och nu verkar det som att så är fallet. Om det nu visar sig att det verkligen är så, så är det ju fruktansvärt. Tänkt dig att du skulle ha träffat en kille för nästan ett år sedan och att hans ex (från Tyskland!!!) kommer hem till dig och hugger ihjäl dina barn, ett och tre år gamla, och att du sedan själv blir svårt knivhuggen. Stackars tjej då hon vaknar. För henne är det säkert skönare att få somna in. Tydligen så är kvinnan från Tyskland en riktig stalker. Visst, nog brer media säkert på en hel del men ingen rök utan eld. Dessutom är mycket av det som media skriver om, angående den skadade kvinnans sambo och tyskans tidigare relation, hämtat från sambons blogg. Jag stod och pratade med Henke om det i kön på kvantum och karl före oss vände sig om och sa "man skulle vilja köra över en sån där tre gånger med bilen". Snarare köra över, backa och köra över igen... upprepade gånger. Man ska då vara antigen j*vligt kall eller helt sjuk i huvudet för att kunna hugga ner 3 människor, varav två barn, av ren svartsjuka.

Nu till något annat. Igår orkade jag kravla mig upp och befinna mig på gymmet 07.00. Tur att det bara blev styrketräning, morgonen är ingen bra tid för mig att springa. Sedan blev det en härlig eftermiddag i tvättstugan. Älskar att tvätta, varmt och härligt:) På kvällen såg jag och Henke "The mist". Vet inte om jag ska säga att den var bra eller dåligt. Den var då ingen superfilm i alla fall. Jag tyckte att den var alldeles för seg och att musiken på slutet gjorde den sämre än vad den var. Såg klart No country for old men här om dagen och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. En del tycker nog att den är riktigt bra, medan andra tycker att den är riktigt dålig. Det var inte riktigt min typ av film men jag tycker ändå att den var sevärd för jag låg då på helspänn hela tiden:) Slutet var dock en tråkig besvikelse. Ville veta mer.

Idag har jag och Henke varit på stan en sväng. Ska äta pizza ikväll och sedan äppelpaj med vaniljsås... mmm:) Tänkte först ta Waldorf men vi ångrade oss alldeles nyss. Det känns dessutom som att det har varit lite väl mkt Waldorf på sista tiden. Imorgon är det full rulle igen. Först blir det fika på stan med Amen och sen påskmat hos Henkes föräldrar. Sedan ska Henke på "kalas" hos en kompis. Tror att jag ska sysselsätta mig med antingen någon läxa eller så ska jag se lite filmer som Henke inte vill se;) Ids inte följa med ut eftersom jag måste "ladda upp mig". Det blir nämligen utgång på söndag. Måste komma på något att ha på mig... garderoben känns trist för tillfället. Den här gången ska jag ta mig i kragen och komma ihåg att ta lite bilder på festandet:)   

Påsklov

Då jag kom hem från kemin idag så tog det någon timme innan det gick upp för mig att jag faktiskt har fått påsklov. Skönt ska det bli, får i alla fall sova på morgon:) Iofs så börjar jag typ 10.00 varje dag, förutom onsdagar då jag börjar 8.15, så jag slipper iaf gå upp typ 7 varje dag. Kommer ihåg tiden då man bodde i prästholm och gick skola ute på Bergnäset. Då var jag tvungen att stiga upp typ halv 6 för att hinna till skolan. Min första skjuts in till Råneå kom nämligen 06.40 *ryser*. Sedan gick bussen 07.00 från Råneå och bussen till Bergnäset 07.50. Sedan möts man av en dum idiot på skolan som säger att jag ska vara tacksam som slipper sitta på skolan från 07.40. Ifall det är sååå jobbigt kunde hon väl ha åkt buss istället för att åka med sin mamma. _ _ _ _ _ _ _, som jag och Henke brukar säga. Hur som helst, åter till skolan och kemin. Vi hade laboration idag och jag brukar alltid hata labbar men idag var det faktisk ovanligt roligt. Vi höll på med titreringskurvor. 

Många lektioner har varit inställda den här veckan. Fick tillbaka Gustav III uppsatsen på måndagens historia lektion, som dessutom gick galant;) Hade slarvat lite med "förarbetet" men själva uppsatsen gick igenom utan några kommentarer:) Är alltid ledig på tisdagar. Sen idag så utgick religionen p.g.a. eget arbete. Vet inte om jag har nämt det i bloggen före men jag ska iaf skriva en uppsats om skillnader och likheter mellan gudar och gudabilder. Vi ska hålla på med detta i tre veckor till men jag är redan klar med den;) Då får jag lite tid över till fysiken, där jag verkligen får kämpa för att hinna med. Nåja, efter lovet ska jag val ha hunnit arbeta upp mig lite. 

Mina vänner har säkert sett min tå på handen (ganglion, lägger in en vetenskaplig bild nedanför textstycket) och denna knöl har haft "växtvärk" i veckan. Har inte kunnat böja handflatan in mot handleden. Det gör verkligen svinigt ont då den växer eftersom att huden inte vill hänga med. Alla tycker att "knölen", som jag brukar kalla den, är jätte äcklig och att det ser ut som att det är ett ben som sticker ut. Henke försökte slå sönder den igår. Jag fick en handduk intryckt i munnen och sen tog han sats med en vaxburk. Tre försök senare var knölen fortfarande kvar och jag hade ondare än tidigare. Förut gick den lättare sönder men nu är det ett tag sedan jag slog sönder den sist så nu är det som att den inte vill. Det har väl kanske blivit någon slags ärrvävnad runt den? Har försökt få operera bort den men jag får inte ens ställa mig i vårdkön förrän den trycker på en nerv som gör att jag förlorar styrkan i vänstra handen. Förstår inte varför jag typ ska bli förlamad innan jag får ställa mig i en kö som typ är 8 månader lång. Vad ska jag göra under den tiden? Ibland känns nästan den amerikanska vården ett snäpp humanare... men bara nästan.  
 <<-- "knölen"

Ikväll händer det inte så mycket. Ska se top model kl 21.00, sen blir det nog sängen. Ska träna 07.00 imorgon. Det tar emot lite. Hade tänk skippa träningen ikväll men jag bestämde mig för att gå på yogan istället. Brukar annars vara på måndagar men jag är ändå glad att jag åkte ikväll. Det var typ ingen där, bara ca 8 pers. Jag var dock den enda under 30, kanske t.o.m. den enda under 35.

   

And the show goes on...

Tog mig en titt i dörrens titthål på morgon (gör det varje morgon för att kolla på grannens dörrhandtag) och fick syn på en svart strumpa på dörrhantaget. Efter någon veckas lugn och ro har alltså min konstiga granne börjat spöka igen. Då vi lämnade lägenheten fick vi se att det inte var den vanliga strumpan som hängde på dörren, utan en svart knästrumpa i nylon. Förmodligen så har någon som tvättat igår glömt den och att grannen sedan har tagit den under sitt nattbesök i tvättstugan. Tycker så synd om grannen som måste mötas av denna strumpa varje morgon. Hade det varit jag så hade jag lagt ut en strumpa i tvättstugan och sedan väntat vid dörrens titthål hela natten. Bara för att se vem det är. Jag vet ju vem den skyldige är men det skulle inte kännas rätt att knacka på och skvallra. För det första så vill jag inte att den konstiga grannen ska veta att jag vet och sedan så kan ju den närmaste grannen tro att jag vill sätta dit någon annan. Det känns redan som att han misstänker mig då jag är yngst i våran trappuppgång. Eller jag tror att jag är näst yngst, eftersom att de nya grannarna (de som får strumpan varje morgon) kanske har ett spädbarn. Man kan nämligen se utifrån att de har ett barnrum, men jag har aldrig sett eller hört något barn. Kanske är kvinnan gravid? Hon ser iaf ganska stor ut så kanske:) Hur som helst, alltid då jag ser honom så känner jag mig så skyldig. Jag menar, om det vore jag som fick strumpan fastknytt på dörrhandtaget varje morgon så skulle då jag misstänka allt och alla. Iofs så misstänker han kanske inte de närmaste grannarna. Det hade ju trots allt inte varit så smidigt att "terrorisera" de som bor i dörren bredvid. Om man inte då vill bli påkommen d.v.s.

Grillfest, melodifestival och myskväll

Som vanligt får ni helgen i ett sammandrag, eftersom att jag inte har hunnit blogga. Det är iofs inget negativt, det visar ju att jag iaf har ett liv utanför bloggen:)

Var, som sagt, i Prästholm i helgen. Jag och Henke låg ute i solen och grillade på baksidan av huset. Falukorv och pinnbröd blev det. Jag förstår inte varför grillad falukorv är så otroligt gott. Skulle kunna äta upp en hel ring och då pratar jag om en sådan på 1,1 kg. Fast det är klart... jag var ju redan som 8-9 åring känd som "korvkungen", fast då rörde det sig mest om varmkorv med bröd. Efter någon timme gick solen i moln och vi gick till Johan istället. Pappa, Johan, Robert och Håkan satt och såg på trav. Jag läste Aftonbladets extratidning om melodifestivalen. Mina favoriter i finalen var typ Diamond, Perrelli och BWO. Amy Diamond för att hon hade bäst låt och för att hon sjunger så bra för att vara så liten. Och då menar jag inte bäst på det sättet att hon sätter alla toner rätt (vilket hon inte alltid gjorde, eller om det bara var någon av bakgrunddansarna som gjorde att det lät konstigt?), utan för att hon har en sån karismatisk röst. Perrelli gillade jag för att låten satte sig på hjärnan redan efter första gången man hörde den. Sedan så har Charlotte redan varit med i Eurovision song contest... och vunnit hela allt, så folk i andra röster kanske röster bara för att de känner igen henne. Henke tyckte att dock att hennes sminkning var lite.... ja, vad ska man säga, den kunde väl diskuteras:) Men samtidigt ser jag henne hellre översminkad än utan, för hon sägs nämligen se ut som ---- då hon har lite smink. 50 gånger hellre Charlotte än Sanna Nielsen dessutom. Så typiskt att det ska vara en massa ballader med bara för att en ballad vann förra året. Sannas låt har jag inget emot, den skulle säkert fungera i den stora tävlingen men det är Sanna som jag inte tål. Hade jag inte vetat hur gammal hon var så skulle jag tippa på typ 30-35. Första åren hon var med såg hon ut som en religiös 40-årig "skolfröken" och jag tyckte att hon bara blev ännu värre då hon för något år sedan bestämde sig för att få en "tuffare stil". Löjligt. Sista favoriten var BWO. Säga vad man vill om Alexander Bard men skriva låtar, det kan han. Tyckte dock att "temple of love" var bättre men årets låt var också okej. Aftonbladets Markus Larsson skrev även en rolig grej i tidningen. Han skrev typ "BWO:s sångare ligger oavbrutet med tv-kameran... utan att använda kondom". Festligt:)

Vi lämnade Prästholm någon gång mitt på söndagen och jag fick dessutom ett par nya vantar av mormor innan vi åkte. Det var bra för jag har varit utan vantar i ca 2 månader nu. De var söta, svarta med blommor och med mina initialer:) På kvällen var det dags för en myskväll framför soffan. Hade laddat upp med "Ben & Jerry", kuddar och påslakan. Såg först "Juno", den var ganska bra men precis som i alla andra filmer så har man åsikter om slutet. Dessutom tål jag inte Jennifer Gardner och denna film gjorde inte saken bättre. Filmen i överlag var dock sevärd och hade sina roliga inslag. Sedan började vi se "No country for old men", filmen som jag skrev att jag skulle se för någon vecka sedan. Den kvällen ides vi inte se någon film så vi fick alltså se den igår kväll istället. Eller vi hann bara se halva. Hur som helst så är det inte riktigt min typ av film men jag tycker ändå att den är bra. Den har hittills varit spännande och jag ser fram emot att se slutet. Fast det är klart, jag kände samma sak då vi såg första halvan av "1408" och den filmen slutade i total besvikelse. Hur som helst så har filmen vi ser på nu skadat mina nerver. Det värsta jag vet är när någon blir jagad. Det är absolut min värsta mardröm, usch att det är otäckt. Nerverna ligger på helspänn hela tiden. Jag vet inte om jag än vågar säga att filmen är superbra men den är då obehaglig iaf. 

Mot Sherwoodskogen

Nja, inte riktigt men skogen iaf:) Ska hem till pappa och bröderna imorgon. Jag lär dock inte se dem så mycket på dagen då det är tid för travinlämning. Jag och Henke hade därför tänkt börja dagen med att gå och fika hos mormor:) Förhoppningsvis är hon hemma. Om vädret tillåter blir det kanske en eftermiddag utomhus. Fördelen med att bo i stan är att man uppskattar tiden på "landet" mer än då man bodde hemma. Får se hur dagen urartartar sig...

Hmm, vad har då annars hänt den senaste tiden? Mitt dataprov (som jag skrev om i det tidigare inlägget) blev av idag. Blev dock väldigt irriterad på två kvinnor som avbröt mitt i. Först kom de in i datarummet helt anfådda och ville låna två datorer. Jag, en utländsk kille och läraren satt vid var sin dator. Min lärare sa att killen just skulle gå men att jag höll på med ett prov. Då gick det inte att vara där för de jobbade "under sekretess", så de gick vidare. Ca 5 minuter senare kom de tillbaka och sa att de måste ha rummet och att jag var tvungen att flytta på mig. Själva flyttandet gjorde ingenting, det är sådant som händer. Den ena kvinnan hade jag däremot lust att ge en smäll. Jag lovar att hon sa "jo, du måste gå ut för att det är sekretess" minst 10 gånger. Förstår inte om hon det för att verka viktig? Jag menar, jag sa ju ändå inte emot henne och jag lämnade datorn efter typ 30 sekunder (var tvungen att spara det jag hade gjort) så jag förstår inte varför hon kände ett så starkt behov av att upprepa sig. Tänkte på Kierkegaard och hans citat "Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv". Om jag hade vågat ge henne fem röda fingar på kinden så kan man verkligen prata om att ha förlorat fotfästet... 

Den galna grannen verkar ha lugnat ner sig. I alla fall då det gäller strumpan på dörren. Känner på mig att de kommer hänga på anslagstavlan ett bra tag. Mest troligt tillhör de någon i en annan trappuppgång. Däremot har någon gjort ett litet tillägg på lappen som min stackars granne har satt upp vid strumporna "Ja, en del verkar ha alldeles för lite att göra. Usch!". Jag har lust att skriva dit vem det är men då skulle nog den galna grannen misstänka oss eftersom att det bara är vi som kan se den drabbade grannens dörr. Sedan har jag även fantiserat om att gå upp mitt i natten och knyta fast strumpan på hans dörr. Eller att kasta in den genom brevinkastet. Tyvärr så är det också för misstänksamt och jag vill inte ha något med min galna granne att göra så jag lägger nog dessa planer på is... tills vidare:) Henke sa att han inte skulle bli förvånad om grannen mitt emot skulle komma på mig med en av strumporna i handen. Det skulle verkligen bli som i en Seinfeld scen:) "Nej, det är inte som det ser ut. Det var inte jag, jag lovar". Det kanske är bäst att låta bli trots allt. 

Virrigt värre

Tänkte slänga in ett litet inlägg innan "Top model" börjar kl 21.00. Har en lärare som verkar ha spårat ut totalt. Hon har några år på nacken men det känns som att hon bara blir virrigare och virrigare. P.g.a. min hopplösa körtelfeber, som fortfarande gör mig helt dåsig på dagarna, hann jag inte göra slutprovet i hennes ämne innan jul. Skrev två mejl till henne i december som hon svarade på först ca 2 månader senare. Skulle sedan göra detta prov förra veckan på fredag. Då hade hon glömt bort att jag skulle komma. Visst, sådant händer ju men det känns lite underligt med tanke på att hon även missade mitt första prov och dök inte alls upp på det andra. Den gången hade hon dock skickat en annan lärare som hjälpte mig att komma igång. Då jag kom till henne nu i fredags skulle hon gå på lunch så vi kom överens att jag skulle komma tillbaka denna vecka för att göra provet. Torsdag 13/3 kl 12.50 kom vi fram till, eftersom att jag hade lektion mellan 10.00-12.00. Nu idag fick jag svar på ett tidigare mejl från henne, där hon skrev att jag kunde komma nu på fredag och skriva provet. Hon skrev även att jag kunde komma efter min lektion och att 11.00 passade henne bra. Hmm... klarade hon av att missuppfatta både dag och tid på samma gång? Har egentligen kemilektion mellan 10.00-12.00 på fredagar också men som tur var är min kemilärare borta denna vecka så jag kan ändå skriva provet på fredag kl 11.00. Tur, annars hade det blivit trassligt:)

Fick tillbaka religionsprovet idag, spikat och klart;)

Hinner inte skriva så mycket mer, ett intressantare inlägg kommer någon annan dag:)

Helg igen

Har inte varit så aktiv på bloggen de senaste dagarna. Anledningen är att jag har haft en uppsats att skriva och även andra läxor. Just uppsatsskrivningen, om Gustav III, kunde ha gått lite smidigare. Hade "avlagt tid" att skriva den i helgen men det blev lite som det blev med det. I fredags läste jag mest fakta och skrev början på rapporten, typ bakgrund, metod o.s.v. Sen gick i princip hela lördagen bort. Hann dock skriva källanteckningen. Sedan gick jag och Henke på stan en sväng igår så jag började inte skriva rapporten förrän typ 14.30. Som tur var är jag van att skriva rapporter, speciellt under stress. Under de sista veckorna i trean, lyckades jag skriva en rapport om Jean Paul Sarte och existentialismen mitt i natten. Började kl 21 på kvällen och var klar typ 02.00-02.30. Det var viktigt att den blev inlämnad dagen efter, annars skulle inte läraren hinna rätta den innan betygen skulle sättas. Men det gick bra, mitt nattarbete fick MVG:) 

Vad var det då som höll mig borta från uppsatsskrivandet? Det började på fredagen då Henke inte ides gå på after work (eller om den blev inställd?), så vi slutade istället på Waldorf med Henkes föräldrar. För- och varmrätt blev det. Fick då verkligen pressa i sig maten. När jag var liten kunde jag äta en tre rätters middag utan problem och nu blir man nästan övermätt av bara varmrätten. Kanske har man börjat äta lite mindre i övrigt? När vi sedan kom hem var vi så trötta att vi inte orkade se någon film. Istället började vi se ett avsnitt med "Seinfeldt" men vi orkade inte ens se klart det. Fast då var det ju också en "one hour episode".

Lördagen började med frukost på Sub&co med Amen. Hennes mamma tittade också förbi för lunch. Efter en lång pratstund om allt mellan himmel och jord begav vi oss ut på stan. Jag hade bara två saker som jag behövde, ett storpack med kollegieblock och sytråd. Jag glömde bort tråden och ides aldrig köpa blocken. Det var ändå kul att gå runt i affärena och glädja sig åt att man inte hittade några kläder. Träffade Amens syster en snabbis innan det var dags för fika igen. Börje Olssons som förra veckan, åt en bakelse som smakade prinsesstårta. Tur att man tränar så mycket att man slipper känna dåligt samvete. Förvisso är jag fortfarande kvar i det stadiet där man kan äta hur mycket man vill utan att gå upp i vikt:) Henke skulle senare på 90-års fest (Tre stycken killar fyllde 30 år) och skulle inte äta middag hemma. Frågade Amen om vi skulle äta ute sen och hon var på. För att fördriva lite tid åkte vi hem till mig. Amen spelade guitar hero och jag städade/skrev källanvisningarna till uppsatsen. Åkte in till stan i rätt tid för att slippa den värsta hockeytrafiken. Det var väl tur att Luleå slapp kvala men jag hade hade hellre sett att de hade gjort det så att man fick se Leksand spela i år. Jaja, förhoppningsvis får man se dem nästa år:) 

Jag och Amen gick på Waldorf (nöter det stället ganska hårt nu) och tog både för- och varmrätt. Sedan åkte vi till Amen för att se slutet på Schlagern. Vid 22 åkte jag hem och skrev lite på uppsatsen men blev less strax efter midnatt. Såg istället en rysare på tv om en stalker. Han blev typ helt besatt av en kvinna och bröt sig även in i hennes lägenhet. Tänkte på min läskiga granne... Hämtade Henke och hans kompis vi 02.00.

Söndagen började med frukost på Dagobert. Sedan gick jag och Henke på stan en sväng innan jag avslutade min helg med uppsatsen som blev klar kring 23.00 och bestod av 12 sidor.     

Terror på Lingonberry path

Igår kväll frös blodet till is i ådrona. Då jag kom ut från duschen upptäckte jag att sovrumsdörren var stängd. Jag tyckte att detta var konstigt eftersom att jag aldrig brukar stänga den dörren och jag hade inte heller något minne av att jag hade gjort det innan jag gick och duschade. Dörren öppnas dessutom in mot rummet så det kan inte ha varit katten som puttat igen den. Ytterdörren hade jag låst direkt då jag kom hem från träningen. Men HUR kunde sovrumsdörren vara stängd? Jag visste att jag inbillade mig och att jag förmodligen hade stängt dörren utan att tänka på det men jag kände ändå hur nackhåren reste sig. Var det någon i lägenheten? Jag brukar aldrig vara rädd då jag är ensam hemma. Så många gånger som jag hade varit ensam i det stora huset i prästholm utan att vara rädd. Där är man van att sitta ensam mitt i skogen i ett hus på nästan 200 kvadratmeter och 5 ingångar, utan att veta om grannarna är hemma eller ej. Istället var jag nu rädd i en lägenhet mitt i stan på 80 kvadrat och med flera grannar. Hemma i prästholm hade det varit ganska jobbigt att söka igenom hela huset om man säger så, medan lägenheten kan "undersökas" på bara några minuter.

Som tur var är "psykgrannen" inte så smal så det gick ganska lätt att söka igenom lägenheten. Jag kan då säga att pulsen var uppe i 220 då jag böjde mig ner för att kolla under sängen. Man har sett så många filmer så man vet även vilka ställen man ska kolla extra noga på. Jag kollade alla garderober, kylskåpet, under badkaret (där ingen ryms), bakom sängen (där knappt jag ryms), förrådet, ja överallt. Jag kollade t.o.m. taken i varje rum. Man har ju faktiskt sett filmer där folk gömmer sig där. Fortsatte sedan med filmtemat och satte upp en tejpremsa på ytterdörren för att se om någon skulle komma in i lägenheten på natten. Hade jag haft normala grannar så hade jag aldrig gjort så här. Jag skulle inte ens ha reagerat om det inte vore för den stängda sovrumsdörren.
  
Var ju inställd igår på att gå upp tidigt för att se om psykgrannen hade struntat i min andra grannes brev på anslagstavlan eller inte. Jag ställde väckarklockan och gick sedan och lade mig. Låg och läste då jag 23.22 hörde hur det levde om i trapphuset. Är han redan uppe?, tänkte jag. Tvekade först på om jag skulle orka gå upp men 23.24 tog nyfikenheten över och jag gick till ytterdörrens titthål. Jag kunde andas ut, grannen var inte inte inne i vår lägenhet i alla fall. Han och hans fru/sambo stod och lastade ut något från bilen. 23.26 gick kvinnan upp till deras lägenhet och han körde iväg med bilen. Han var borta så pass länge att jag började tro att han aldrig skulle komma tillbaka. 23.32 sa jag till mig själv att om han inte har kommit tillbaka på 2 minuter så går jag och lägger mig. Stod och tänkte (nynnade i huvudet) på P. Diddys (eller han heter väl bara Diddy nu?) remix på låten "last night" och glömde bort tiden. Kl. 23.35 så kom grannen in i trapphuset igen. Där började han ta ner grejerna, som de nyss tagit in, till källaren. Såg inte riktigt vad det var för saker men det var bl.a. två cykelhjul och sedan tror jag även att det kanske var några krukor. 23.46 såg jag att han var klar med lastandet och blir lite besviken då han inte stannar till vid anslagstavlan. Det är ju helt stört att han hänger upp strumpan på den stackars grannens dörr men om han inte skulle göra något hade det samtidigt känts som att jag hade stått där i 20 minuter i onödan. Han gick förbi våran dörr och jag tänkte att föreställningen var slut och skulle precis återvända till sängen då han stannar till vid grannens dörr och hänger strumpan över dörrhandtaget!!!! Jag står kvar som en fågelholk. Det är så sjukt...    

Look-a-like

Frågade Amen här för ett tag sedan vilken kändis jag var lik. Hon kunde inte svara på den frågan. Amen själv är lik ganska många kändisar. Nu när jag tänker efter så är hon ju bara lik killar;) Magnus Uggla, Thomas di Leva och Slash från Guns n' roses är bara några. Det är så klart håret som gör att hon är lik dessa herrar.

Men vem är då jag lik? Hittade en sida på internet där jag kunde kolla vilken kändis jag var mest lik, så jag laddade upp en gammal bild på mig och så här blev resultatet:

 
Jag var mest lik (64%) en malaysisk R&B-sångerska med namnet Siti Nurhaliza. Tänker bara på att Henke sa att jag inte såg så svensk ut. Nu får han väl sig ett skratt... 

            
Jag var även lik Uma Thurman (59%) och Rachel Weisz (57%) 

Det såg ju bra ut men dess värre var jag även lik (till 63%!!!) Nigel Short, världsmästaren i schack:


Hmm... Han såg ju i alla fall lite feminin ut:)

Tänkte även ge er fortsättningen på mitt förra inlägg som jag skrev tidigare i dag. När jag åkte till träningen ikväll så upptäckte jag att grannen mitt emot hade hängt upp strumpan på anslagstavlan med en lapp där han ber den som hänger upp strumpan på deras dörrhantag varje natt att sluta eller att den som äger strumpan åtminstone tar reda på den. Jag måste stiga upp typ 6 imorgon för att se om den hänger där eller inte. Fortsättning följer...

Nu ikväll ska jag träna till min religionprov som jag har på onsdag. Trodde även att jag hade fysikprov på fredag men det hade jag tydligen inte. Skönt:) Ni som läser min blogg ofta kanske ser att jag har ändrat min "design". Gillade den jag hade förut men ville nu göra om den. Det är Henke som har donat på:) Hade även tänkt sätta in ett foto på mig själv här till höger men jag har tyvärr inget eftersom att jag typ aldrig tar foton på mig själv. Ska väl ta och försöka fixa det någon dag:)

Galen granne

Vår granne som bor i lägenheten ovanför är inte helt 100. För det första bråkar han och hans fru/sambo ibland så att man blir rädd. Visst, bråk förekommer väl mer eller mindre i alla förhållanden men dessa bråk är så högljudda att man ibalnd tror att de är inne i lägenheten. Det smäller och skriker. Senast de bråkade riktigt rejält var på självaste julafton. Bråket slutade med att kvinnan lät som ett brandlarm innan det till sist blev knäpptyst. Hur det sedan slutade vet vi inte, eftersom vi åkte till Henkes brorsa strax efteråt. Var bara hemma en snabbis för att bränna en skiva till min pappa.

Sedan ser karln ut som en uteliggare och har vid ett tillfälle rensat fiskenät i tvättstugan, utan att städa efter sig. Skräpigt och luktar uuä. Han går även ner till källaren (tvättstugan?) varje natt. Eller kanske inte varje natt men väldigt ofta. Har upptäckt detta då man har varit uppe mitt i natten och druckit vatten och även en gång då jag skulle hämta Henke på krogen. Då jag tvättade i tvättstugan för ca 2 veckor sedan, hängde det ett par "snurre sprätt sockar" på en grej på väggen som gör det lättare att vika ihop lakan m.m. Morgonen efter hängde den ena strumpan på våra nyinflyttade grannars dörr. Alltså grannarna mitt emot oss. Garanterat att det är psykgrannen som har hängt den på dörren. Senare under dagen såg vi strumpan ligga vid "källardörren". På morgonen dagen efter hängde den på grannens dörrhandtag igen. Sedan har det fortsatt så här. En morgonen hängde den även på insidan av ytterdörren (alltså dörren till själva huset) men nu på morgonen då jag skjutsade Henke till flyget så var den åter igen på grannens ytterdörr. 

Helt galen är han och det skulle inte förvåna mig om det var han som vandaliserade tvättstugan före jul. Jag menar, det är väl ändå ingen slump att båda tvättmaskinerna och torktumlaren går sönder samtidigt. Då jag sist tvättade var även mangelduken trasig. Har nu börjat låsa dörren dygnet runt. Man vet ju inte vad han är kapabel till...

Helgen

Tänkte dra helgen lite kort.

I fredags var det dags att avrunda sportlovet med lite fest. Jenny var sjuk så det blev "bara" jag, Madde och Linda. Först var det förfest hos mig och sedan gick vi ut på Cleo. Det var ganska ok. Gratis inträde och gratis sprit vid ett VIP-bord (tack vare Linda;). Sedan gick det nog bara utför. Kvällen bestod mest av att vänta inne på toaletten där en tjej stötte på mig för första gången. Det insåg jag inte då utan jag tyckte bara att hon var trevlig, men så här i efterhand insåg jag att hon kanske sa lite väl smickrande saker. Festligt, men jag nöjer mig med den bästa;).
Sen vet jag inte riktigt men musiken var inte heller på topp. Kvällen höjdpunkt var faktiskt maten på korvgubben. Har helt övergett hamburgare efter krogen och är helt inriktad på grillkorv. Det är mindre folk, kortare kö, varmare, kortare avstånd från krogen, godare mat och det är t.o.m. billigare.

Dagen efter vaknade jag 07.57, alltså kring kl 8 som vanligt. Senare gick jag på stan ett tag medan Henke fikade med några kompisar. Var så less på mina träningskläder så jag passade på att köpa tre nya linnen. På eftermiddagen somnade jag och vaknade typ 1-2 timmar senare. Hade inte riktigt koll på vad klockan var då jag somnade men jag sov i mer än en timme iaf. Sedan åkte jag och Henke till waldorf för att hämta lite kinamat. Jag tittade på melodifestivalen. En del låtar är så dåliga att man faktiskt undrar hur de andra tusentals låtar som inte kom med låter.

Söndag och dags att knyta ihop helgen. Träffade kussen för vårat traditionella helgfika som tyvärr blev inställt förra helgen då Amen var i Gbg. Det blev en fem timmar lång fika som började på Sub&co och slutade på Börje Olsson. Pratade ganska mycket om att Amelia kanske ska börja träna. Hoppas verkligen att hon gör det, isf ska jag driva henne hårt;D Ser verkligen fram emot detta så jag hoppas att hon tar tjuren vid hornen. Dessutom är det ju mycket roligare att träna med någon och eftersom Henke har Danne så blir det roligt om Amen börjar. Håller tummarna:)

Nu ikväll blir det en film, närmare bestämt "no old country for old men". Sedan blir det nog en tidig sänggång. Ska nämligen upp och skjutsa Henke till flyget. Det blir en tidig uppstigning med andra ord men det är bara bra för då hinner jag göra bort en massa läxa under dagen:) 

RSS 2.0