Några rader om denna vecka

Har cyklat kring 15 mil den senaste veckan. Det roliga är att jag egentligen hatar att cykla. Men nu är det som att man har hittat en ny träningsform som dessutom är snäll mot plånboken. Jag, Henke och hans pappa har dessutom pimpat cykeln med en cykelkorg på pakethållaren och en flaskhållare på styret;) Har cyklat till jobbet varje dag den senaste veckan (vilket jag även gjorde ganska flitigt ca två veckor innan jag den 25 juni fick punktering på cykeln, samt att jag blev förkyld några dagar senare...)

Funderar t.o.m. seriöst att gå på "Michael Jackson spinningen" imorgon. Känner att det är lite passande eftersom Michael Jackson dog samma dag som jag fick punktering. Haha. För övrigt har jag hängt flitigt vid gymmets cyklar och löpband. Har efter några veckors hårdfrossande lyckats dra ner lite på "begäret" och förlorat 1-2 välmående kilon. Känner mig fortfarande som en liten chark men har nu tänkt deffa bort det innan Sthlm på fredag:) Målet är att ligga på 52 kg tills dess.

I fredags fyllde Robert 23 år. Kunde inte fira honom då för jag var på after work med jobbet. Vi var 10 st (+ Jonas som tittade förbi) som startade med middag på Anatolia. Jag åt entrecote och ett glas rött (ska egentligen inte dricka vin men det var bara ett enda glas). Efter middagen förflyttade vi oss ut till uteplatsen. Det blåste men var ändå inte så kallt:) Hade roligast där. Sedan gick en del av gänget till All star där vi var i ca 4 minuter innan vi gav upp och gick till båten. Vid detta tillfälle var vi bara 4 st kvar av det ursprungliga gänget (+ malin och hennes kompis som hade kommit då vi satt ute på Anatolia). Kvällen avslutades i knät på Henrik innan vi åkte hem;) Det går väldigt snabbt att cykla då man är lite berusad. Behövde knappt anstränga sig:)

Igår (lördag) var vi först på stan en sväng. Köpte en tröja på Carlings åt Robert och en iPod till mig;) Min Samsung som jag köpte för lite mer än 3,5 år sedan hade gjort sitt kände jag. Nu måste jag bara köpa ett "sportband" så att jag kan ha den då jag springer och cyklar:) Igår kväll var Henke ut igen så jag passade på att städa. Nu idag är det tvättstugan som gäller.

Ska nu springa till Icakällan och köpa frukost... 

Auf wiedersehen:)

På cykeln

Har varit flitig på cykeln idag. Har jobbat delad tur (har precis början andra avängen). Körde bil till jobbet första turen men efter lunch tog jag och Henke en cykeltur på ca 18 km. Det kändes lika att fortsätta så jag cyklade även till jobbet (två mil tur och retur).

Dagen har alltså resulterat i 38 km på cykel, bra då jag vill komma i form till Sthlmsresan:)

Ledig imorgon...

På tisdag jobbar jag 14-21
Onsdag och Torsdag 7.30-17.00
Fredag 7.30-14.00 (after work på kvällen)
Ledig lördag och söndag:) 

Brorsan i tidningen

Min söta bror var i Kuriren idag. På "bildscrollen" hittar ni honom som nummer fyra:)

Kuriren 090718


Rakad

Då var musen katten nyrakad. Tarzan får alltid konstiga "mjällbollar" på försommaren. Vi misstänker att han inte kommer åt att tvätta sig på ryggen. Igår då han var trött passade vi på att raka honom:)





Som en ny katt:)

Pinsamt i Piteå

Jag och Henrik besökte Piteå igår. På vägen dit sa jag "nu ska vi besöka staden som luktar illa, har norrbottens fulroligaste dialekt och drygaste invånare". Vädret var mulet men ganska varmt. Det blev några inköp. Först Hanséns där jag köpte ett par jeans och Henke en t-shirt och huvtröja. Sedan blev det en t-shirt till för Henke på Carlings och även en på Brothers. Själv köpte jag ytterligare ett par jeans på Vero moda. En fika på gallerian, en sväng på några fler affärer (det är mkt inredningsaffärer för oss just nu).

Vi hade parkerat på "däcket" med p-skiva och begav oss sakta hemåt. Vi surrade i bilen och började titta på en hund som satt på sidan om utfarten. Plötsligt small det bara till. Vi hade kör nerför en 20 cm (?) hög trottoarkant. Det fanns INGA skyltar om detta, utan i vanliga fall ska denna "utfart" vara förbommad. Vi satt fast och jag fick panik "vad ska vi göra, vad ska vi göra?" Människor började samlas framför bilen och jag ville bara sjunka genom jorden. "Ska vi ringa Falck"? föreslog jag. "Falck" är en slags försäkring som jag har och gäller i hela Europa. Om man t.ex krockar, får slut bensin, stöld, punktering (ja allt möjligt) så kommer det någon och hjälper en. Dessutom får man gratis transport, hotellövernattning och hemresa om det behövs. 

Karln med hunden sprang runt bilen för att se hur den satt fast. Tydligen hängde bilen på en "balk" som man fäster domkraften på. Det slutade med att tio karlar lyfte upp fronten medan jag sakta backade. Folk som gick förbi på gatan ställde sig och fotograferade, och jag ville bara dö. Det gick och lättnaden var total. Efter att ha tackat för oss var vi åter igen på väg hem. Två karlar sprang genast och hämtade "bommarna" som stod lutade mot väggen vid infarten. Då vi var ute på vägen igen, släppte spänningen och vi kunde skratta.

Helt plötsligt var det inge fel på Piteå och dess invånare. Det tog 2 minuter så hade vi ett gäng "gubbar" som var villiga att förstöra sina ryggar. Här förändrades min syn på piteborna och jag lärde mig att denna "utfart" var ett stup.

Haha.

Senaste veckan...

Har haft fullt upp denna vecka...

I måndags var det jobb, delad tur. Har varit förkyld i veckan så det blev ingen träning:( Jag och Henke tog en liten sväng på stan för att köpa min spikmatta som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Sedan åkte vi även förbi Colorama en sväng för att kika på lite tapeter till lägenheten. Rustningen börjar närma sig och snart är det vår tur:) Åkte även förbi Elgiganten för att kika på en systemkamera som vi planerar att köpa. Vi passade även på att fynda en svart mikrovågsugn på rean:) Den står nu hos Henkes föräldrar och väntar på att få flytta in på Kallkällan...

På tisdagen jobbade jag 07.30-17.00. Ingen träning efter jobbet, däremot åkte vi till Henkes föräldrars stuga för mat, glass och övernattning.

Upp på onsdagen för att åka till pappa i Prästholm. Pappa har köpt en ny bil, en BMW.


Vi hjälpte honom med hans CV och åt halstrad strömming. Fick även en chans att samla ihop alla mina Michael Jackson skivor. 25 Juni var ingen höjdare. Cykeln fick punktering, Max brann upp och min största idol avled. Ska man se det från den ljusa sidan så fixade svärfar punkteringen väldigt snabbt, Max finns kvar på andra ställen i stan och Michael Jackson är nu större än någonsin. Kan ändå inte låta bli att kröka på ögonbrynet då det nu helt plötsligt är "okej att gilla Michael Jackson". Samma fenomen har man ju upplevt med Justin Timberlake och Britney Spears. Ingen vågar öppet erkänna att de gillar en artist förrän deras låtar spelas sönder på krogen och radion. På tal om radio så kan jag inte låta bli att hata RIX. På eftermiddagen går det an men kanalen är förbjuden på morgon. Rix morgonzoo har blivit så töntigt och jag tål verkligen inte Tittis skratt. Förlåt, behövde bara ventilera lite...  

På onsdagskvällen träffade jag Linda. Vi var och åt på waldorf, som för övrigt har gjort lite ändringar i sin meny. Jag tog halstrad lax.

Sedan åkte vi till Lindas lägenhet. Jättemysig, gillar fondtapeterna. Det blev glass, skvaller och lyxfällan m.m. Jätteroligt men tråkigt att inte hela gänget var samlat:) Pratade i sömn i onsdags, tydligen något i stil med "det är som att vattnet kommer" och sedan var det, enligt Henrik, som att jag insåg att jag svamlade och sa "Nu är jag sådär konstig igen". Några andra "sömn-repliker" som jag har haft är:

- Natten till V75 i Boden då jag och Henke sov på soffan hemma i Prästholm. Jag hade somnat och han kom och ville mysa. Då ska jag irriterat ha vräkt ut mig något i stil med "Gör det du ska och försvinn sen härifrån".

- En kväll då jag somnat på soffan här i lägenheten ska jag ha ryckt till och sagt "åh, det var som faaan".

- Natten mot söndag då jag hade somnat och Henke kom hem efter en mindre fest hos en kompis. Jag ska ha tittat ner under täcket och då Henrik frågade vad jag höll på med ska jag ha sagt "jag skulle bara kolla så att det var kvar".

Pratar ofta i sömnen och jag misstänker ofta att Henke vill provocera mig lite. Läs även tidigare "pillowtalk"

Hur som helst, på torsdagen var det jobb 07.30-17.00 igen. Sedan åkte vi till travet i Boden för årets omgång i "Björnkampen". Robert tippade "bordssystemet" och vi fick in sex rätt. Vi var ett gäng som fick dela på nästan en kvarts miljon och känslan då loppets sämsta häst sprang om alla på upploppet går inte att beskriva. Man står upp, skriker och hoppar. Pulsen är uppe i 200. Ännu bättre kändes det då vi var de enda i restaurangen som skrek. Bert, en travtok från Boden, ställde sig upp i andra änden av restaurangen och skrek "alla vi som älskar råne klappar nu". Det är nog det roligaste som har hänt i år. Tre i top iaf. Jag som hade sett fram emot en lugn kväll fick se mig slagen. Först åkte vi en sväng till Markus där även Ferngren och Huring (även de vinnare) väntade. Sedan bar det av till All star där det blev champagne.

Jag som körde bil fick nöja mig med att smutta lite av Henke. Då All star stängde gick vi på båten istället där det blev alkoholfriadrinkar för mig. Det gick an men de var väldigt söta.
 
Strax efter två åkte jag, Henke och Robert till Statoil för att köpa lite nattmat. Max hade stängt då det var Torsdag... Kom i säng strax efter halv tre och skulle upp dagen efter 07.30.

Ganska trött på jobbet i fredags men det gick bra ändå. Då jag kom hem somnade jag på soffan i ca 2,5 timmar. Det gick snabbt så var jag tvungen att åka tillbaka till jobbet igen. Somnade innan 22 på soffan.

Igår, söndag, jobbade jag 07.30-14.00. Det blev en fika på Storheden med Madde, sedan hem för att byta om till middag i Henriks föräldrars stuga. Grillat och tårta:) Henkes faster och hennes man var uppe från Sthlm, sedan så var även Henkes bror, fru och pojk där. Efter middagen så gick jag, Henke, Stockman (Rikard) och Johanna på Ice Age 3.

Design under omvandling

Vågar inte krångla nå mer. Henke ska få hjälpa mig med bloggdesignen. Främst att ändra övre delen av bloggen:) Nu har ngt börja hända iaf:)

Spikmatta

Efter en natt i tält fick jag nog. Har ju mkt problem med muskelknutar i rygg och axlar (även bak, lår och vader men inte lika mkt) och inte blev det bättre då vi var i Storforsen med herrklubben. Ont i höften och ryggen då jag vaknade. På måndag besökte jag Intersport för att köpa en spikmatta. Det blev en lila.

Provade 10 min igår och det var riktigt behagligt. Först låg jag med ett linne men det kändes inte alls så jag tog av mig. Nålarna gjorde inte ont, istället blev jag varm. Tarzan (katten) kom och skulle ligga på mig och jag fick en väldigt sur katt då jag vänligt med bestämt avvisade honom. Det var skönt men jag känner att jag måste ligga några fler gånger innan jag kan ge en rättvis bedömning:) Blev inte röd utan mest bara prickig på ryggen. Mer om spikmattan senare...

Är ledig imorgon så ikväll ska vi till svärmor och svärfars stuga för övernattning:) Har börjat göra om min design här på bloggen så snart kommer det se annorlunda ut här (jag lovar denna gång;)

Ha det bra så länge...

Jobb m.m. i veckan

Idag är det jobb 14-21.

Imorgon (fredag) jobbar jag 07.30-17.00. Sedan är det after work på färjan kl 19.00:)

Ledig i helgen men åker bort med "herrklubben", samling kl 9.00. Vet inte vars vi ska eller vad vi ska göra men vi vet att vi ska sova i tält. Spännande. Hemma på söndag och då drar vi mest troligt till Henkes föräldrars stuga.

Måndag, delad tur 7.30-12.00 och 17.00-21.00
Tisdag, 7.30-17.00
Onsdag - LEDIG! (Hör av er om ni vill göra ngt:)
Torsdag, 07.30-17.00
Fredag, delad tur 07.30-11.30 och 17.00-21.00
Lördag, delad tur, samma som ovan.
Söndag,  07.30-14.00, mest troligt blir det bio på kvällen:)

Måndag, 13/7, 07.30-17.00
Tisdag, delad tur
Onsdag, 07.30-11.30 (kort dag)
Torsdag - LEDIG
Fredag, 15.00-21.00
Lördag, 7.30-17.00
Söndag, delad tur 7.30-11.30 och 17-21
Ledig på måndag:)

Det blir inget Luleåkalas för mig i år. Jag är ledig 1-4 augusti så jag och Henke bestämde oss för att åka till Sthlm fredag-tisdag istället. Är ledig lördag och söndag helgen före om någon vill hitta på ngt:)

RSS 2.0