Motivationen på topp

Blev väldigt motiverad under fältstudierna. Insåg att detta var ngt jag verkligen vill hålla på med:) Dagarna sprang iväg och det var spännande hela tiden. Personalen på avd 35 var svintrevliga och lärde mig linda ben (även om dagarna bara gick ut på observation) på ett bättre sätt, ngt de aldrig lärde mig under mina åtta veckor på ortopeden. Jag menar, på ortopeden (och under en praktik dessutom) borde man ändå få lära sig linda ben korrekt men icke. De sa ingenting om vad "glapp" i bandagen kan orsaka. Men nu vet jag:) 

En av sjuksköterskorna hade sin sista dag i fredags så det blev tårta på sista fältstudiedagen. Efter det fick jag bege mig hemåt. Hade roligt, längtar tillbaka:)

Flyttar tillfällit ut ur lägenheten innan 4 oktober förresten. Bor då i Gammelstad till i slutet av november. Jobbigt att flytta men det är väl värt det:) 

Första dagen på fältstudierna

Måste ju börja med att säga något pinsamt. Jag har verkligen sjunkit lågt. Usch, vad det är skämmigt att erkänna men idag har jag köpt ett par foppatofflor. Ett par riktiga dessutom men det blev inte så dyrt då man kan ha barnstorlekarna;)

Och nej, ni kommer inte se mig med dessa på stan. Möjligtvis kan jag sträcka mig till att ha dem då vi badar i badtunnan hos svärmor och svärfar men där går gränsen. Anledningen är förstås att jag ska ha dem på sjukhuset. Jag har något sandal liknande i prästholm men de är ju där och jag är inte direkt i behov av ett extra par. Dessutom känns det som hygieniskt att ha på sjukhuset så att man bara kan spola av dem i fall att:) På det sättet är de ju praktiska, även om de är skitfula.

Annars då? Trivs bra på avdelningen och dagen har gått väldigt fort. Känns tusen gånger roligare att vara SSK-studerande motför USK-studerande. Mer spännande, lite nya saker och inte typ saker som man redan kan (bädda sängar, tömma och fylla diskmaskin, torka bak o.s.v.). Nej, detta känns mer rätt:)

Blev hemskickad lite tidigare så nu blir det dusch, kanske lite kvällsfika, lite bokläsning och sedan natt. Börjar 07.00 imorgon:S 

Studier fyller upp ledigheten....

Har haft hemmastudier idag och även om jag verkligen har "kört hårt" idag så känns det som att det aldrig kommer att ta slut. Med tanke på att tentan är tre veckor bort så känner man en liten stress. Jag har nämligen typ 6 böcker att läsa innan dess. Imorgon får jag 4 st och sedan väntar jag på en till. Sen så har vi ju hela lagboken som dock finns på internet. Längtar inte till anatomi- och fysiologikursen som börjar i början av oktober (och som även denna bara pågår i en månad). Det är tre böcker, varav den ena är på 1040 sidor, väger ett halvt kilo och är skriven på engelska:S 

Imorgon ska jag på fältstudier, tre dagar på infektionsavdelningen. Kommande vecka kommer alltså att se ut på följande vis:

Onsdag 9/9 - Helex, lite skolarbete, fältstudier 13.30-22.00
Tordag - Fältstudier 7.00-15.30, Helex (ev. simma), läsa "Florence Nightingale", tvättstuga.
Fredag - Fältstudier som ovan, Helex, fri fredagkväll
Lördag - Jobbar delad tur. Helex och sökande av vetenskaplig artikel till skolan.
Söndag - Jobbar 7.30-17.00. Helex och Florence Nightingale.
Måndag t.o.m. Onsdag - Skola 8.00-17.00. Helex.    

Mycket idag...

Idag var man tvungen att stiga upp i tid för att hinna med dagen. Åker inte till skolan förrän om ca en timme men har endast påkädning och frukosten kvar:)

Först blir det skola 08.15-14.30, sedan möte med seminariegruppen direkt efter. Sedan en sväng förbi stan (måste köpa ett block och nya sidor till almanackan), hade tänkt hinna träna men jag får se hur mkt tid jag har på mig:) Hem och äta innan jobbet börjar 17 och slutar 21. Sängen efter det, jobbar 07.30-16.00 imorgon och ska infinna mig 18.00 på Anatolia.

Det går undan...

Vet vad som väntar...

Snart är det våran tur att flytta ut för renovering. Här kommer ett smakprov på vad som väntar...


Lite kräftskiva

Några bilder från herr-och damklubbens kräftskiva hos farbror Leif och hans Gunnel. Då min mobilkamera inte kan skryta med bildkvalitén så lägger jag inte ut så många:)


Vi fick se lite nyupptagna kräftor.



Ryggar från en del av gänget. Lägg märke till att alla har keps. Vi fick dem så att kräftorna skulle känna igen oss haha:) Det var en luring:)


Två överförfriskade, Jonny och Henke leker kräfta..

Nytt rum i p-holm

Var så less på min röda rum som skrek mig rakt i ansiktet varje gång som jag kom hem till prästholm. Innan herr- och damklubben kom på besök för kräftskiva här för några helger sedan blev rummet omtapetserat. Först lite förebilder:

     




Och efter...

     



Måste säga att pappa och Maria har gjort det väldigt bra:)


RSS 2.0